Снег

• Креатор на темата Креатор на темата CELTIK
  • Време на започнување Време на започнување
Улиците и автомобилите вчера беа целосно забелени од тенка покривка која наликуваше на снег. Се работи за врнежи се интересна комбинација од маглата и честичките кои ни го загадуваат воздухот, пренесеМетеопро.

Честичките потоа имаат улога на т.н. јадра на кондензација. На овие јадра се нафаќаат и мрзнат ситните капки на вода од кои е составена маглата. Кога доволно капки ќе се „налепат“ околу честичката, тие формираат снегулки кои потоа паѓаат на тло. Нема ништо чисто во овој снег.

Сител.

Значи во Карпош најзагаден е воздухот. Речиси се беше покриено со "снег". :D
Во Центар, само дрвата беа побелени :)

Сител.

Значи во Карпош најзагаден е воздухот. Речиси се беше покриено со "снег". :D
Во Центар, само дрвата беа побелени :)

Гледав, не паѓаше надолу ко нормален снег, туку стоеше во воздух. Гнасно.

Нема снег годинава што ќе правиме со залихите на сол што останаа :icon_mrgr:

Ova sto se slucuva so klimava e mnogu loso po nnseto zdravje .Treba mnogu sneg ama kako sto trgnalo tesko ovaa godina da vidime pa ni ostanuva samo da stiskame palci letoto da ne bide nad 80 stepeni .

Нема снег годинава што ќе правиме со залихите на сол што останаа :icon_mrgr:
Е ама некогаш имаше и градската управа на Скопје(така тогаш се викаше)
излагаше со сопштенија до граѓаните да помагаат при чистењето на снегот.
А снег имаше јас го паметам не само по тоа снегот и по лизгањето со санки на Калето,рачно направени од нашите татковци туку и по тоа што на пајтоните им ги вадеа тркалата и наместо нив ставаа скии исто така рачно изделкани.

Кај мене почна пред едно 30 минути
Па шо не кажа пред 30 минути, убаво ти пишав: Ја следам темава, пиши коа ќе паѓа. И ти забушаваш...

Едит: Да не речеш лажам:

Ај ќе ја пратам темава, кажувајте коа ќе паѓа да не станувам да глеам низ прозор.

Па шо не кажа пред 30 минути, убаво ти пишав: Ја следам темава, пиши коа ќе паѓа. И ти забушаваш...
Абе ебати снегот од Скопска Црна Гора ветрот го носи
Извини што задоцнив малку :LOL:

Едит: Да не речеш лажам:
Знам дека имавме договор но кај мене прозорците имаа завеса и не приметив
Извини пак

Бомбастичен Дрогираш го чекам јас да видам шо ќе каже. :coffee:

Солена соба! :pos:

мава и овде али доста ситно и со дожд. Утре од 12:00 се очекува онај прави снег.

Ќе имате слики од лице место без грижи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom