Сител.Улиците и автомобилите вчера беа целосно забелени од тенка покривка која наликуваше на снег. Се работи за врнежи се интересна комбинација од маглата и честичките кои ни го загадуваат воздухот, пренесеМетеопро.
Честичките потоа имаат улога на т.н. јадра на кондензација. На овие јадра се нафаќаат и мрзнат ситните капки на вода од кои е составена маглата. Кога доволно капки ќе се „налепат“ околу честичката, тие формираат снегулки кои потоа паѓаат на тло. Нема ништо чисто во овој снег.
Гледав, не паѓаше надолу ко нормален снег, туку стоеше во воздух. Гнасно.Сител.
Значи во Карпош најзагаден е воздухот. Речиси се беше покриено со "снег".
Во Центар, само дрвата беа побелени![]()
Е ама некогаш имаше и градската управа на Скопје(така тогаш се викаше)Нема снег годинава што ќе правиме со залихите на сол што останаа![]()
Па шо не кажа пред 30 минути, убаво ти пишав: Ја следам темава, пиши коа ќе паѓа. И ти забушаваш...Кај мене почна пред едно 30 минути
Ај ќе ја пратам темава, кажувајте коа ќе паѓа да не станувам да глеам низ прозор.
Абе ебати снегот од Скопска Црна Гора ветрот го носиПа шо не кажа пред 30 минути, убаво ти пишав: Ја следам темава, пиши коа ќе паѓа. И ти забушаваш...
Солена соба!Нема снег годинава што ќе правиме со залихите на сол што останаа![]()
Знам дека имавме договор но кај мене прозорците имаа завеса и не приметивПа шо не кажа пред 30 минути, убаво ти пишав: Ја следам темава, пиши коа ќе паѓа. И ти забушаваш...
Едит: Да не речеш лажам:
Бомбастичен Дрогираш го чекам јас да видам шо ќе каже.
Солена соба!![]()
Ееее голема е Македонија брате...кај врне снег бе шо ви е на вас.. од снег ни С нема само ДОЖД !!!