Смртта на Борис Трајковски

Абе го средија човекот и пошто веке никој не му се замара неговата "случајна" смрт ќе остане мистерија

Абе го средија човекот и пошто веке никој не му се замара неговата "случајна" смрт ќе остане мистерија
Може и да не остане мистерија. Има луѓе кои не сакаат да им тежат некои нешта на совест и еден ден ќе кажат се. Никој разумен не верува дека тоа беше несреќен случај. Многу нешта посочуваат дека атентатот беше извршен од Србите.

Може и да не остане мистерија. Има луѓе кои не сакаат да им тежат некои нешта на совест и еден ден ќе кажат се. Никој разумен не верува дека тоа беше несреќен случај. Многу нешта посочуваат дека атентатот беше извршен од Србите.

Mislis ili znaes???

I na osnova na sto iznesuvas takvi tvrdenja???

Daj nekoja teorija zosto Srbite bi im odgovaralo da go ubijat Boris Trajkovski??

Допрва ќе се откријат многу нешта. Ако јас знаев, ќе ја разоткриев мистеријата :)
Јас само напишав тоа што сум читал. Борис Трајковски беше силна личност, човек кој одлично ја водеше државата, а некои не сакаа Македонија да биде силна држава, туку сакаа вечно да ја држат под своја контрола, а се знае под чија контрола била Македонија и донекаде се уште е. Местото на несреќата се знае на чија територија беше.... Ајде, да оставиме тие кои знаат да ги разјаснат нештата. Но, не треба да го заборавиме случајот како „несреќен случај“ и треба да бараме да се разјасни и тие кои се одговорни да си ја понесат казната.

Допрва ќе се откријат многу нешта. Ако јас знаев, ќе ја разоткриев мистеријата :)
Јас само напишав тоа што сум читал. Борис Трајковски беше силна личност, човек кој одлично ја водеше државата, а некои не сакаа Македонија да биде силна држава, туку сакаа вечно да ја држат под своја контрола, а се знае под чија контрола била Македонија и донекаде се уште е. Местото на несреќата се знае на чија територија беше.... Ајде, да оставиме тие кои знаат да ги разјаснат нештата. Но, не треба да го заборавиме случајот како „несреќен случај“ и треба да бараме да се разјасни и тие кои се одговорни да си ја понесат казната.

Toa sto go napisa ne prestaavuva nikakov odgovor tuku izbegnuvanje na istiot, a deka ne znaes sto zboruvas ogromna uloga igra podatokot deka avionot e padnat na teritorijata na federacijata na BiH.
Kako vtoro Srbite kolku i da se pravat jaki nemaat takvi kapaciteti ni voeni ni razuznuvacki da odrabotat takva operacija, a posebno ne na teritorija koja ne e pod nivna kontrola.
Isto taka sigurno da imase i trunka umesanost srbija i nekoja nejzina sluzba vo padot na avionot na Trajkovski ke se zboruvase za toa nasekade i nasiroko i Srbite ke bea nabutani vo kjosot od strana na megjunarodnata zaednica.
Dajte malku ozbilnost pred da iznesete nekoja informacija potkrepete ja do tolku so nekoja vasa teorija zosto e toa taka a ne samo od tipot na prikaski sum cital, mi rece nekoj so znael nekoj sto bil tamu i slicno.
Dajte da bideme ozbilni vo diskusiive.

Јас не ни кажав дека го дадов одговорот. Ако го знаев одговорот ќе го кажев таму каде што треба, а не на форум. Јас само начнав нешто за коешто се шпекулира (меѓу сите други останати шпекулации), и штом е нешто мистерија треба да се разгледаат сите можни сомнежи за да се разоткрие истата.

deka ne znaes sto zboruvas ogromna uloga igra podatokot deka avionot e padnat na teritorijata na federacijata na BiH.
Дека знам што зборувам огромна улога игра податокот дека во БиХ има српска творевина наречена Република Српска. :helou:

Јас овој настан навистина го сфаќам како многу сериозен и токму затоа сакам да се разоткрие, за да видиме кој е наредбодавателот и извршителот.

Јас не ни кажав дека го дадов одговорот. Ако го знаев одговорот ќе го кажев таму каде што треба, а не на форум. Јас само начнав нешто за коешто се шпекулира (меѓу сите други останати шпекулации), и штом е нешто мистерија треба да се разгледаат сите можни сомнежи за да се разоткрие истата.

Дека знам што зборувам огромна улога игра податокот дека во БиХ има српска творевина наречена Република Српска. :helou:

Јас овој настан навистина го сфаќам како многу сериозен и токму затоа сакам да се разоткрие, за да видиме кој е наредбодавателот и извршителот.

Pa ako vekje ne sakas da go spodelis tvoeto znaenje so nas na forumot zostoo voopsto pisuvas i ucestvuvas vo diskusii??
E pa toa sto si go nacnal spodeli go so nas kazi nekoja si tvoja teorija zosto Srbite bi go skinale,zosto na primer francuzite ili pak amerikancite bi go skinale bilo sto samo iznesi nekoja teorija , nekoj motiv zosto ti mislis deka toa bilo taka.
Somnezi i samo somnezi od somnezi svirka ne biduva batka samo fakti i argumenti se baraat , a ne vecno nekoi somnezi.

I ponatamu gledam deka ne znaes sto zboruvas bidejki ti rekov deka avionot e padnat i letal vo vozdusniot prostor na federacijata na BiH koja ne e pod kontrola na srrbite i na Republika Srpska.
Kako vtoro teritorijata i vozdusniot prostor togas a mi se cini i denes se pod kontrola na SFOR odnosno EUFOR taka da tvojata izjava pagja vo voda poradi povekje faktori.

Da go sfakjase ovoj nastan za seriozen ke pazese so izjavi davas bez prethodno da bides zapoznaen so mnogu faktori i podatoci koi se vo vrska so ovoj nastan.

Гледам ти си повеќе запознаен со настанот и имаш повеќе информации од мене, само што некако те погоди споменувањето на Србите во сето тоа. Се надевам со твојот сериозен пристап кој го имаш (а јас го немам) ќе ја расветлиш мистеријата -- како што ја расветлија досега.

се зборува дека убиството го нарачале БЦ и ЉГ
ваши мислења?????

Koj ti ja kazhal taa analfabetska konspiracija zhiti se :pos2:

е шо работеше Борис против европа жити мене?

Ne raboteshe protiv EU tuku ednostavno ne igrashe na svirkata na Ljubcho.Ama pak daleku od toa da Ljubcho ili Branko se odgovorni za avionskata nesrekja.

Борис беше човек на ЦИА и се закануваше дека ќе обелодени важни информации.Во тој момент на Вујко Сем подобар му се чинеше БЦ и го избра него,а Борис бише убиен од страна на војниците на Вујко Сем.
Сега,БЦ му спрема атентат на Гвујо и затоа слета авион на ЦИА пред некое време да го извести Гвујо да си седи мирен и да не дига тензии.
Сега ќе видиме што ќе биде со БЦ.

Bozhe sachuvaj si choeche,ova na se lichi ama na vistinata ne :jaj:

б.ц. да не му е внук на буш ...хахаха па излезе толку способен,,,, председателот Борис Трајковски ... неговата смрт ке остане мистерија како и многу други а за вмешаноста на наши политичари ,па жалните немат капацитет ни состанок да организираат а камо ли атентат. искрено жално човекот беше еден од ретките кои се грижеа колку толку за државата .... нека му е лесна земја

б.ц. да не му е внук на буш ...хахаха па излезе толку способен,,,, председателот Борис Трајковски ... неговата смрт ке остане мистерија како и многу други а за вмешаноста на наши политичари ,па жалните немат капацитет ни состанок да организираат а камо ли атентат. искрено жално човекот беше еден од ретките кои се грижеа колку толку за државата .... нека му е лесна земја

Ве издаде Заев бе,Борис беше малку потромав па не ја виткаше кичмата толку лесно.Бог да му душа прости.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom