Смртна казна во Македонија? Да или Не?

Дали во Македонија би требало да постои егзекуцијата како казна?

• Да

Гласови: 510 58,8%
  • Не

Гласови: 357 41,2%

• Вкупно гласачи
    867
вака сеа
дали треба да се воведе смртна казна е едно прашање
а за кои дела ќе се пресудува смртна казна е друго прашање
и немојте да мешате баби и жаби - едно е да украдеш паштета друго е да одземеш живот трето е да уништиш живот со тоа што ке силуваш мало девојче и шо цел живот ке има трауми
ако веке си го постваувате прашањето за што ке се суди СК тогаш сами помислете дали би отепале човек што ке ви украде паштета од дома или ке отепате ако тој ви ја отепа мајката или било кој ближен

смртна казна треба да има и тоа особено за педофилите кои треба крвнички да се мачат бидејки тоа се луге.... незнам како да ги наречам

Абе смртна казна е заостанат метод, ако погледнете пошироко, ретки се местата каде што се употребува смтртната казна. Тоа е веќе нечовечки потег, за таквите монструми само доживотна робија, црви да фатат.
Па не сме Ирак ние.

smrtna kazna hmm.. sum za zosto:nekoj osuden na 100 godini samo zian pravi toj a nisto kar od nego :D:pos2:

Всушност огромен ќар од него има... државата. Секој ден работи бесплатно за државата. Барем така беше на времето, не знам сеа. Мислиш дека во затвор само се седи и се гледа у таван?

pa obratno e,ama rabotata e vo toa sto mu se uskratuva vremeto da se dokaze nevinosta,ako ja ima.

Всушност огромен ќар од него има... државата. Секој ден работи бесплатно за државата. Барем така беше на времето, не знам сеа. Мислиш дека во затвор само се седи и се гледа у таван?

Ако не сум грешка мислам дека се земаше некаква плата во затвор додека си на отслужување на затврскиот рок. Некоја симболична сума колку да не е бесплатно.

Аха, исто ко у војска што се земаше, за 3 кутии цигари :)

Цигари од по дома им носат, платата под перница. ;)
Туку, стварно ме интересира сумата ако некој е информиран.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom