Смртна казна во Македонија? Да или Не?

Дали во Македонија би требало да постои егзекуцијата како казна?

• Да

Гласови: 510 58,8%
  • Не

Гласови: 357 41,2%

• Вкупно гласачи
    867
од една страна не али за некои убијци можда и треба:toe:

Аууу не знам би кажал не ама на светов има такви фрикови кои заслужуваат таква казна. Ај сеа темава е за МК па ако има низ цел свет можеби има некои такви и кај нас недај боже. Сепак смртна казна не за сите туку за некои ептен забегани.

Да јас сметам дека во македонија треба на секој плоштад да има гилотиња само така ние како држава ке ги надминиме предрасудите и 16 век:vozbud:

Не , се разбира.Не би требало да има ни во Македонија ни на друго место!Човекот не е тој што треба да му го одземе животот на другиот!

Дефинитиво само џелат и гиљотина е лекот за овој народ.

За педофили, (сериски) убијци, highclass криминалци ДА
За погрешно осудени "убијци" и сл. НЕ

Од кај ќе знајш ти дали е погрешно осуден или праведно? Ете зошто не сум за смртна казна. Од 1000 души еден невин ќе оди, шо сме напрајле?

Дефинитиво само џелат и гиљотина е лекот за овој народ.
Ти Грк да не си случајно? :uvo:

Јас се имам изјаснето еднаш и пак ќе кажам дека апсолутно сум против смртна казна, во Македонија или било каде, зошто никој нема право да суди за туѓ живот и зошто има поефективни методи за да се казни некој што извршил тешко кривично дело. Не сме веќе во Среден век, цивилизирано човештво (би требало да) сме, последната работа што треба да почнеме да ја правиме е да се убиваме меѓу себе, без оглед на тоа дали се работи за убиец, силувач или невин.

Со Доживотна робија многу повеќе ќе се постигне отколку со убиство на убиецот.

Ти Грк да не си случајно? :uvo:

Јас се имам изјаснето еднаш и пак ќе кажам дека апсолутно сум против смртна казна, во Македонија или било каде, зошто никој нема право да суди за туѓ живот и зошто има поефективни методи за да се казни некој што извршил тешко кривично дело. Не сме веќе во Среден век, цивилизирано човештво (би требало да) сме, последната работа што треба да почнеме да ја правиме е да се убиваме меѓу себе, без оглед на тоа дали се работи за убиец, силувач или невин.

Со Доживотна робија многу повеќе ќе се постигне отколку со убиство на убиецот.

Пу пу пу скраја да е... јас грк? немој така можи да се навредам:pos2:.
А да те прашам Американциве во среден век се што сеуште ја практикуваат таа смртна казна? Или дека никој не смее да им „преречи“ нив, а тие вршат притисок врз другиве земји да ја укинат смртната казна, демек не било цивилизирано тоа... Господе Господе:pop:.
Затоа тие се држава со ред и поредок, оти се „нецивилизирани“, се убиваат меѓу себе... Додека ние овде „цивилизираниве“ мака мачиме да ја доведиме в’ред државава, па уште ќе ни кажуваат соживот, толеранција и слични срања... Не постои такво нешто.
Арно рекле стари: Ќотекот од рајот излегол.
Дете мало од збор не се разбира, ко ќе направи беља се знае што следува... ќотек. Се надевам ме сфати што сакав да кажам:raz:.

треба за некои убијци и за политичари на сдс:vozbud:

Пред милион години, сум се изјаснила со да и веројатно на ум сум ги имала сите психопати и дегеници кои што силуваат мали деца, девојки по возови и убиваат на најгрозите можни начини.
Што секако, потикнува на огромна омраза, но, сега, имајќи можност од блиску да направам анализа и увид на лудоста како болест (шизофренија, анкциозност, депресија, поделена личност) контрирам на моето предходно мислење и стојам зад тоа дека на тие луѓе им треба сепак само помош, а не електрична столица.

НЕ.. Барем јас мислам така... место смртна треба доживотен

НЕ.. Барем јас мислам така... место смртна треба доживотен
да живеат на твој грб?
да дремат дур ти се кршиш од работа за да платиш даноци за тие да имаат за јадење а ти да се чудиш со што утре ќе се нараниш?

Би требало да се воведи смртна казна за екстремни случаеви... Зошто да не би се одзел животот на некој што не ги почитува животите на другите... На пример сериските убијци..:tapp:

a be kakva smrtna kazna,pa sto pravime ako nekoj e nevino osuden,ili namesten,ke bide likvidiran,i sto ako posle se dokaze deka ne e vinoven,pa nemoj da kazete deka nema slucaevi na nevino osudeni(za sreka samo dozivotno,pa imaat moznost i da si ja dokazat nevinosta(ako ja ima),ama sekogas postoi i taa opcija),znaete li smrtnata kazna kolku moze da bide instrument za manipuliranje,zaplasuvanje ,i dr.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom