Смрт

• Креатор на темата Креатор на темата Bada Bing!
  • Време на започнување Време на започнување
Можеби смртта е најубавото нешто што може да ни се случи. :smir:

“Death ends a life, not a relationship.”

“If you realize that all things change, there is nothing you will try to hold on to. If you are not afraid of dying, there is nothing you cannot achieve.”

Има многу поубави работи, неможеш да кажеш дека смртта е најубаото нешто што може да се случи. НЕ! Можеби е една од поубавите ако си се мачел во животот со болести и предавства, незнам уште што ама сигурно не е најубавата работа која може да ти се случи. А што е со оние кои остануваат без тебе на овој свет? Продолжуваат да живеат ама како, а јас сум среќна ако и моите најблиски се среќни така да не ми е смртта најубавата работа зашто знам дека некој ќе пати по мене, а тоа е најмалку што сакам во се.

Кога ќе се разбудите и ништо нема да ве боли, знајте дека веќе не сте меѓу живите. (Милорад Павиќ)
Во прегратката сте на единствената вистинска љубов и надеж која секогаш си го одржува ветувањето. :)

од бабами сум слушала дека реумата болела цели 40 дена после смртта :pos2:

Смрт! што е пострашно од неа? А сепак, таа е мајка за бесмртноста на Христовата вистина и правда.

Кога ќе се разбудите и ништо нема да ве боли, знајте дека веќе не сте меѓу живите. (Милорад Павиќ)
Во прегратката сте на единствената вистинска љубов и надеж која секогаш си го одржува ветувањето. :)

Се согласувам...

Инаку не би одбрала вечен живот, човекот има мисија, кога ке ја заврши преминува во друга форма, во основа зошто е лоша смртта, кога никој од нас не ја доживеал.....или можеби ја доживеал, ама не се секава....тинунину, тинунину...

smrtta e koga ne funkcionira teloto, ne cuka srceto, ne raboti mozokot, i teloto gubi energija, vozduh i kraj, vecen zaborav, nistavilo.

Во будизмот состојбата на Ништавило не е опишана како непостоење на ништо или апсолутна смрт туку напротив максимална исполнетост и соединетост со Апсолутот. Свест секако постои, а дали тоа Ништавило ќе биде рај или пекол, многу лично, субјективно, како за кого. Ако некој е сеуште голем егоист и непросветлен за таа сосотојба на вечно Ништавило, ќе биде или реинкарниран или... погубен, како никогаш да не постоел. Како што сум читал, според законот на универзумот и тоа е можно, ако некој сака апсолутна смрт и непостоење од дното на својата душа, тоа и ќе му се случи... Хмм...

Не знам колку од моево излагање ќе се совпадне со темава ама сепак ќе пишам.
Имам слушнато дека некои луѓе кои се наоѓале на чекор од смрта (кома-после се разбудиле) дека наводно го изоделе оној патот за кој сите се прашуваат дали постои.Мислам на она бела светлина, голема порта низ која треба да поминат средба со некои личности и слично знам дека звучи неверојатно но од многу луѓе имам слушнато и некако во ист момент и сакам да верувам и нејќам.

Смрт како смрт сите ќе не снајде, само на што полесен начин да ја доживееме.:pop:

Не туку трошете си го времето размислувајќи за смртта туку спрегнете сили и живејте најдобро што можете за себе и за другите................после тоа смртта ќе биде само печат на вашата творба.........животот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom