Слушате ли народна музика?

• Креатор на темата Креатор на темата Princezi4ka
  • Време на започнување Време на започнување
Народно само нешто за заебанција слушам,ама само на кратко и нормално на свадба-не иде свадба без народно

Princezicka Ti od Kumanovo da ne si?!Gleam nesto ko na kumanovski akcent da vleces../Sto mislite za narodnU muzikU?/

Inaku ne slusam naradno, (osven mozda na svadba nekoja starogradska moze da me razveseli i tolku)...a doma ne slusam.

Znaci sepak narodnata muzika za vas e za na svadbi...OK, ako smetate taka...Jas pa ic ne sakam nasrodna muzika

Emma напиша:
Znaci sepak narodnata muzika za vas e za na svadbi...OK, ako smetate taka...Jas pa ic ne sakam nasrodna muzika

Види... не можеш да истераш свадба без орото на младоженецот, невестата, свекрвата, кумот ... и кој таму све има

(како беше она... само за сваката, кумот и пријателите.. ајде сва-ка-ка-ке :) :) :) )

Никогаш не слушам и не ми се свиѓа. Освен за некоја веселба и за зезање. :)

што подразбирате под народна музика, она вистинската народна или турбото

според името на темава значи се мисли на вистинското

narodna muzika slusam samo za nacukuenje i zaebancii

А да праевте разлика меѓу народна/изворна музика или такозвани фолклор, и турбо-фолк?!?!
Мислам дека темава се однесува на првиот тип на музика.
Не слушам народна музика, ама ја поштуем многу. Па тоа е дел од културата, колективното творештво и традицијата на еден народ. А пред се, изворната музика е уметност!!

очигледно тука повеќето разговараат за турбо фолк :))))

Разговарајте за народна македонска музика дека и јас мислам темава е за тоа отворена. Сите постови со коментари за турбо фолкот ќе бидат избришани дека ќе се надвор од тема, нели?

Princezi4ka напиша:
Slusate li narodno? Ednostavno prasanje :)
Ednostavno prasanje sto mnogo lko se odgovara:)
Narodnu muziku gu slusa svak. Ne e vazno dali slusa rap, rock, metal... Uvek kd se ide da se proslavi nesto prvo idev onija muzike "otkaceni" :) pa posle kd svi ke se umoriv ide narodno. Toj ti e za dusu i tg ima najvise pienje i sve ostalo. TOJ TI E MUZIKA ZA DUSU :cug:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom