Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Секој што се борел тоа ѓубре да биде тргнато, за тоа барем, заслужува почит. Буквално секој, па макар бил и муслиман.

Vo Idrizovo so posebna pocit ke ja docekaat

Левица нема инфраструктура за да ги анимира утепаните по вукојебини.
Автоматски споено мислење:

Vo Idrizovo so posebna pocit ke ja docekaat
Шверц на кока е мачја кашлица за злоделата кои ги прават тука политичарите и тајкуните.

Шверц на кока е мачја кашлица за злоделата кои ги прават тука политичарите и тајкуните.
Ова со шверцов е класичен пример за курчење и забегување од реалноста откако ќе дојдат „нивните“ на власт. Слична ситуација е и со Боки и со еден куп ликови, како оној залижанион (Диме Спасов) со швалерката што се бркаше со цајкани низ град пред некоја година.
А, за тоа дека заслужува почит секој што се борел против „двеве“ зла на општествово, ретки се тие што тоа го прават искрено и си остануваат на своите принципи без разлика на било што. Да не правиме муабет што против Црвенковски, Георгиевски, Груевски, а сега и Заев збори и шуто и рогато, така што критика против општо зло не ми е некаков репер за квалитет на човек.

Ова со шверцов е класичен пример за курчење и забегување од реалноста откако ќе дојдат „нивните“ на власт. Слична ситуација е и со Боки и со еден куп ликови, како оној залижанион (Диме Спасов) со швалерката што се бркаше со цајкани низ град пред некоја година.
А, за тоа дека заслужува почит секој што се борел против „двеве“ зла на општествово, ретки се тие што тоа го прават искрено и си остануваат на своите принципи без разлика на било што. Да не правиме муабет што против Црвенковски, Груевски, а сега и Заев збори и шуто и рогато, така што критика против општо зло не ми е некаков репер за квалитет на човек.
Затоа реков:
Секој што се борел тоа ѓубре да биде тргнато, за тоа барем, заслужува почит.

Patem, istite ovie koi placat za pravata na zenata do pred nekoj mesec za zenskiot kandidat za pretsedatel 3000 navredi na rodova baza i zalepija, a sea glumat borci za covekovi prava.
Баш заради ова јас сум против било какви квоти. Постојано се жалат жените дека биле малку застапени во политиката. Зошто не гласаа за жена, па заедно со мојот (виртуелен) глас Сиљановска ќе ги добиеше изборите.

Имаше случај кога жена учествуваше на локални избори со комплетна женска советничка листа. Освоија навредливо малку гласови. Самите жени не сакаат жени во политиката, а ваму мажите им се криви.

:pos: :pos: Што се нема да се случи веќе во калакурницава... Онака буквално за секој ден има по некоја глупост веќе 4-5 години, како по некое непишано правило.
И тоа ни помалку ни повеќе туку вмешана во шверц на кокаин. Тоа е тоа, на голема врата улетала.

Кокаинот е за потребите на шарените ревулционери оти немат адреналин доволно и му е страв недрогирани да излезат на протести да ги подигни малку. :)

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Затоа реков:
Секој што се борел тоа ѓубре да биде тргнато, за тоа барем, заслужува почит.

Северџан за пример и почит. Вчера титов пионер, денес мултиетнички граџанин, утре блгарски момчета!

Дури и да е така, а не е, ова општество има покрупни, есенцијални проблеми поврзани со голиот опстанок и минимумот капацитет за да функционира.

Ova drzava ima problemi kolku sto ima eden mrtovec. Ne znam zosto voopsto se opteretuvate. Nema teoretski sansi da opstane na podolg rok. So ovaa stapka na iseluvanje na naselenieto, i toa bez evropski pasos, za edna dekada ke nema koj da go napolni budzetot na drzavata. Dokolku po nekoe cudo vlezeme vo EU, ke dojde do takov masoven egzodus sto ne znam dali ke ostanat povekje od 700-800 000 lugje vo ovoj rezervat.

Северџан за пример и почит. Вчера титов пионер, денес мултиетнички граџанин, утре блгарски момчета!
ако збориш за неа, ОК
а ако збориш за мене, јас отсекогаш сум бил блгарско момче
и во СФРЈ и сега

Реков од самиве случувања во Левица треба да се процени што човек е Апасиев , и јас се излажав за него дека е океј ама испадна дека е егоцентричен авторитарен и ефтин популист.
А, со што точно испаднал таков?

#реално ќерка и на сЕлвија отсекогаш ми делуваше на повеќе од рекреативна конзументка на специфични супстанци.
Има некоја поврзаност, сигурно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom