Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Имаше таква криза пред неколку години ми се чини у Белгија,нормални луѓето си бојкотираа избори 2 години влада неможеше да се состави
охи... во Парламентот не можеа да искоалицираат мнозинство, немаше некоја странска ембаси да им даде инструкции:cool:

Голем кур ако народ не искочи на гласање. Ќе земат ке го сменат прагот на излезност и со 30% излезност изборите ке бидат прогласени за успешни. Влада ке формира тој што има поише.
И што напраиле тие паметните што не искочиле на гласање?
Ajvar..

А која власт до сега не била под пацката на странскиот фактор?
Автоматски споено мислење:

Ти нешто цело време ги мешаш брзините
гледаш ти сега да се јавуе некој од амбасадорите за рекетските бомби, за цензурата, за кривосудните лакрдии ?????

гледаш ти сега да се јавуе некој од амбасадорите за рекетските бомби, за цензурата, за кривосудните лакрдии ?????
И што докажува тоа?

уште е на снага наредба да не се чепка зајакис, демек уште тука кај нас има опасност од Преврат на проруски елементи...
проМакедонски!
Ништо не им можат на проруските елементи затоа си го острат на проМакедонски.

АмА уКиНаА рАдИоДиФуЗнА тАкСа.
Контрапродуктивно е ако се удира по работи кои се во принцип исправни!
Има толку работи за кои Северџаните може да завршат во затвор ама вие сте се фатиле за РДТ. Тие извршија велепредавство и етноцид врз Македонците, ставија лица кои протестираа против квислинзиве во затвор и ги осудија за тероризам, а вие и понатаму терате по старо, никогаш нема да срушите тиранија!

РДТ во последните години служеше само за да се врши притисок и уцени врз обичните луѓе. Не ми е јасно зошто Грикиот тераше инает со народот и намерно ја остави РДТ како да си лечеше некој комплекс. И самиот имам лошо искуство со таа РДТ, без никакво известување за долг од 800ден. кој самите си го креирале преку УЈП ми блокираа трансакциска. По лошото искуство со македонските власти кои и да се се невидени мафиози и корумпирани до коска, сум зачувал три платени смети поднесов пријави, им пратив фотокопии и ништо се е тоа мафија, уште на крајот и стопанска ми се освети зошто сум ја затворил сметката кај нив па ми наплатија 2600ден за долг од 600ден на крајот платив 3,200 денари. Разговарав со судија му приложувам фотокопии со платени сметки ми вели ништо тоа не важи јас ке донесам решение повторно да платиш веќе платени сметки...:yid::yid::yid:
Ете затоа мислам дека укинувањето на РДТ за обичниот човек е корисно, нема да онанираат врз него!

И околу цената од 50ден. подобро да плаќаш 50ден билет отколку и РДТ и 50ден. ... копуциве што и да се случеше со РДТ повторно ќе си ги зголемеа цените на билетите така да забелешката не ти е на место.

За парламентарните избори нели нема излезеност? Во превод ако искочат и само пратениците да гласаат што се вика, ќе бидат важечки евентуалните резултати?
не ми расипувај задоволство, не објаснувај, пушти да видам како мали Џокица замишља пољитику!

Ако СДСМ сакаат на следните избори кога и да се одржат да победат треба да увезат едно пола милион ванземаљци инаку им отиде возот у кукуруз !
Мислам дека за сдссс заврши приказната, по изборите кога и да се сдссс се распаѓа, дел оди на одмор кај Идриз-бег, дел во емиграција а дел ќе...
Прашањето е дали и дпсне ќе ја има истата судбина, останува да видиме!

Последно уредено:
Борис Трајковски беше мастер за Заев.
Затоа напишав дека Трајковски зборуваше со струмички АКЦЕНТ (мислам дека долго време има живеено во Канада), а Заев зборува со струмички (муртински) ДИЈАЛЕКТ.
Поента е: никој нормален нема да даде 50 ден за ЈСП ако со 80 ден може да се вози со такси. (пример фиктивен со не предолга релација) Со други зборови, не го популаризира градскиот превоз туку прави тотална антикампања.
Денес од Нова Македонија до Ѓорче платив 150 денари со такси. Бевме тројца, значи фифти-фифти.
Како бе нема критериуми ... пет склекови и партиска книшка (од тој што у моментот е на власт) и добијаш сина униформа, пиштоља и значка ... :aplauz:
Склековите не се задолжителни...
Ќе земат ке го сменат прагот на излезност и со 30% излезност изборите ке бидат прогласени за успешни.
Нема праг на излезност за парламентарни избори.

Тоа што се купија нови автобуси,нови противпожарни,амбулатни и полициски возила(qr ме боли колку пари лапнале од провизија) е најдоброто нешто од 91ва наваму.А тие што не ги одржаваа,што лапаа пари од сервиси на плоштад би ги обесил.Првата година беше навистина супер да се користи јавниот превоз.На 40 степени без капка пот во климатизирани автобуси стигав од едниот до другиот крај на градот

Анкетава на МКД има вакви резултати

опа бате , време е за акција ,да се посети најблискиот штаб и да се организираме ,нема време за трета опција ,кампањата можи да почни нма време за губење .

да неме опоменат само модераторите за сликата ако не е прикладна нека је избришат.

Attachments

• хитлеркампања 1923.jpg
    хитлеркампања 1923.jpg
    150,4 KB · Прегледи: 37
Ова не му оди во прилог на @Таксист

Готово!
Бундестагот даде зелено светло за почеток на преговорите.
Влегуваме во ЕУ.
Можеби со полжавски чекори, можеби и со раковски, ама се движиме (напред или назад - не знам).

:angel:
0898d4f3091b46f6db2cf08079f40770.jpg

Ова не му оди во прилог на @Таксист
Сакаше да речеш не им оди во прилог на Македонците и Македонија, претпоставувам!
(потсреди си ги малку мислите, јас сум најмалку важен во сето оваа!)
Зошто толку те возбудува спинот дека имало Северџани, па тоа е факт ги видовме на референдумот?
Оваа разлика меѓу ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ на целокупниот примерок од анкетираните граѓани (1.200) изнесува 2,4 % (анкетата во јули разликата беше 1,5%). Огромен е процентот на граѓани кои на прашањето за која партија би гласале ако утре се одржат парламентарни избори одговориле со „не знам“ (31,1%), „нема да гласам/бојкотирам“ (22,5%) и „не сакам да откријам/кажам“ (19,4%).
mkd-437623.jpg
Кога би бил во можност бо ангажирал тим на стручни лица да истражат од каде толкав автошовинизам (самодеструкција) во македонското ткиво, на што се должи, дали е насаден или пак како што долго се говореше дека има генетска основа, за која секогаш говорев дека е само еугеника и ништо друго, ... во секој случај би добиле интересни резултати и би ни станале појасни шизофрените изблици кај ...!

Влегуваме во ЕУ.
Кога???

Оној што не сака да учи од историјата во најмала рака ќе биде казнет со тоа да ја повторува додека не ја научи лекцијата.
Ваква еуфорија имаше и при признавањето од страна на УСА-то по што следуваше инжењеринг на референдумот па подоцна и Северџистан кој тие логистички и на секој друг начин го туркаа. Сега сме во ситуација да се направи пресврт, овојпат од самата престолнина на четвртиот рајх рекоја Севреџистан влегува во царството, ... е сега сето оваа изгледа како повторување, тогаш:
УСА-то изврши спин со признавањето да го попречи референдумот, а сега
Германија се обидува да спречи отфрлање на Северџистан повторно со спин и понуда на фалусоидна иднина!
Не се сомневам дека масите повторно ќе се залетат со грлото во јагоди, утрото кога ќе заврши пијанката ќе биде весело!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom