Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
1568557145291.png

... специјалната институцијата што требаше да донесе „правда, за да има мир“ во МКД (сега Северна МКД) нивниот резултат на тоа „специјално“ работење е исплата од 9 милиона евра со четири решени случаи, два затворени со откажување од обвинението, 15 активни предмети пред Кривичниот суд, четири случаи што се вратија на повторени постапки, и два за кои се чекаат одлуки од Апелацискиот суд и 19 истраги за кои сѐ уште не е поднесено обвинение, со што со право СИТЕ членови со се главната К.Ј. треба да ја вратат разликата на парите за „специјалната“ работа што не ја завршиле, (оти еден обичен волонтер толку би изработил сам) па после тоа да се вратат на поранешните работни места како обични обвинители и тоа онака да им прогледаме низ прсти затоа штом нивниот главен двигател К.Ј.е замешана во корупциска афера, а сите тие добивале додаток токму поради звземање став бранејќи ја, усно ли, со колумни ли, написмено ли, по медиуми ли работењето на нивната К.Ј. !

1568556661387.png

...според логиката на нештата сите индиректно делимично се криви и сите ТИЕ „специјални“ обвинители треба на ист начин да бидат сослушани па дури и да одговарат кривично ако се докаже дека знаеле за ваквата кривична постапка на К.Ј. а не реагирале и инертно ќутеле... затоа што и ќутењето е кривично дело, ако некој ти дава пари за „специјална работа„ со што се има обврска скоро иста како сега К.Ј. што самата си ја сносува цела одговорност, а овие мува не ги лази туку само обичен трансфер од „специјално“ во „обично“ обвинителство....а убаво им било кога К.Ј. како главна им обезбедувала приход што ни на сон не го имале... па да се потсетиме колку месечно им се полнел џебот без да се напомени и за дополнителните месечни бонуси што ги земале :

1568556688160.png

...така да К.Ј. токму поради специфичнит начин како работела што ги привлекувала коментарите за нејзино осумгодишно студирање на Правен факултет со просек 6,2, токму таа треба да им возврати на сите тие што седеа позади неа, затоа што кога бродот тоне, не останува само капетанот на бродот туку сите или сите ќе се спасат или никој...
а не вака не е во ред, затоа што СЈО не е само К.Ј: туку сите тие што сега се враќаат од „ескурзија“ од специјално во обично обвинителство со само подебела банкарска сметка!

Со секира искасапени кучиња во Аеродром во Скопје
Предупредување пред да отвори некој, има слики и снимки од лом направени кучиња, со крв на сите страни...

Вакво нешто може да направи само психопат, од калибарот на Бафра идиотон што го тупеше курот на форумов со неговите дегенерички идеи... Ни одговорност, ни бутур ќе има на крај, да ти ебам и општество и се. Ни некој презема конкретни мерки за отстранување на кучињата од улициве, ни па за вакви полулуѓе ќе се преземе нешто. Курот може да си играат сите, кој што сака може да направи и тоа е тоа. Е од вакви навидум ситни работи се гледа и пошироката слика на трулава калакурница.
Какви се тие локални миленици на улица? Ако се нечии миленици нека си ги чуваат дома.
И зошто никој не крева врева кога некој е каснат од куче? А толку многу примери има.
Некому му здодеало постојано да биде на штрек од кучињата па одлучил сам да се погрижи бидејќи надлежните не реагираат.

Какви се тие локални миленици на улица? Ако се нечии миленици нека си ги чуваат дома.
И зошто никој не крева врева кога некој е каснат од куче? А толку многу примери има.
Некому му здодеало постојано да биде на штрек од кучињата па одлучил сам да се погрижи бидејќи надлежните не реагираат.
Како никој не крева врева кога ќе има случај со каснување од куче? Затоа и пишав дека никој не го боли курот да земе да преземе нешто ни за кучињата, ни за ваквите куртони што со секира праат лом. Ептен добро решение за проблемот е да земеме сите секири и отрови да фрламе по улици и паркови. Одлучил сам да се погрижи... Скроз нормално е да земе пепел да ги направи и кучињата и све, тоа е тоа. Зошто јас не земам секира и да напраам хаос? На релациите низ кои движам (дали со кола или пешки/со точак) низ селендрава наречена Скопје има на 3-4 места групи од по 4-5 кучиња.
Кажав и на темана за сообраќајки, кога еден мисир проба да оправда брзо возење по улициве, дека ако некој нема самоконтрола за одредени работи, тогаш треба сериозно да размисли за посета на психолог или психијатар. Се пењават нормалните луѓе за ваквите проблеми, ама кој ги ебе, не се битни ваквите секојдневни работи, побитно е да го тупат куров за апстракции некои. Исти кур е и со воздухот и со сите срања што во моментот ти ја прават штетата.

Не ,него сум да се зголеми минималецот.И во Хрватска така газдите си играа со работниците ама сега цвичат зголемуваат плати ама џабе.Само влез во ЕУ е спасот за овај народ да се ослободии од партиите и од газдите македонски.Ќе ти кажам и друг пример.Така си играа со еден мајстор сега е под пензија.Го дриблаа за 200 евра ама сега го молат хонорарно да им работи.Е сеа тој ги дрибла им бара големи пари.Занаеш зошто?Затоа шо млад човек не им рмба на машина 10 сати за минималец.Германија е подобар избор па макар и сендвичи правел во Кинг Бургер!
Да си ми жив

Како никој не крева врева кога ќе има случај со каснување од куче? Затоа и пишав дека никој не го боли курот да земе да преземе нешто ни за кучињата, ни за ваквите куртони што со секира праат лом. Ептен добро решение за проблемот е да земеме сите секири и отрови да фрламе по улици и паркови. Одлучил сам да се погрижи... Скроз нормално е да земе пепел да ги направи и кучињата и све, тоа е тоа. Зошто јас не земам секира и да напраам хаос? На релациите низ кои движам (дали со кола или пешки/со точак) низ селендрава наречена Скопје има на 3-4 места групи од по 4-5 кучиња.
Кажав и на темана за сообраќајки, кога еден мисир проба да оправда брзо возење по улициве, дека ако некој нема самоконтрола за одредени работи, тогаш треба сериозно да размисли за посета на психолог или психијатар. Се пењават нормалните луѓе за ваквите проблеми, ама кој ги ебе, не се битни ваквите секојдневни работи, побитно е да го тупат куров за апстракции некои. Исти кур е и со воздухот и со сите срања што во моментот ти ја прават штетата.
Кога никој не презема ништо, засегнатите мораат да ги земат работите во свои раце. Изгледа дека не си бил принуден секој ден да го водиш детето до и од училиште бидејќи по улиците шетаат цели глутници. Не ти се случило да паднеш од велосипед, да ги искинеш панталоните и да го разбиеш коленото бидејќи те нападнале кучиња.
Како што гледаш некому му докурчило па се погрижил самиот. Подобро со секира по кучињата отколку детето со распарталена нога и трауми за цел живот.
А надлежните и господата од Анима Мунди нека најдат решение. Моето куче (ако го имам) на улица мора да биде со корпа на муцката и да го држам на врвка, за овие скитници важат други правила.

Оваа есенско-зимска сезона што ни претстои гарант ќе бидеме први на планетава Земја по загаден воздух ... дури и во градови како Делхи, Калкута и Мумбаи гарант воздухот им е почист од нашиов Шкупски ваздух !
Најинтересно е тоа што градските власти велат да се пријавуваат загадувачите ххммм а шу прајме бе господо што по сиве Скопски населби мнозинството од домаќинствата се греат со дрва односно им чурат оџаците 24/7 од месец октомври па се до април и како е возможно сите тие илјадници домаќинства да бидат пријавени на соодветните служби и санкционирани ... драпај си го ме'от ... :tapp:
Дишењето загаден воздух,за безрбетници е награда

Ти ја гледаш одналице.Би работел за минималец плус гратис неосигуран?
Zosto bi rabotel za minimalec baska neosiguran? Pominaa tie vreminja koga toa bese normalno. Neznam kade zivees ti no tuka ne raboti samo onoj sto ne mu se raboti a platata ,ponudata i pobaruvackata na pazarot na trudot ja diktira Krombert. Toj povlece ajde otrpilika 6000 dusi koi zemaat vo prosek okolu 20000 denari , baska prevoz, hranarina itn itn. Drugite sakale nejkele gi krenaa platite. Ni zakon za minimalna ni butur. Cisto informativno platite tuka vo privatniot sektor pred da dojdi krombert bea okolu 10000-12000 bez nisto i najcesto neosiguran. Hranarina prevoz mislovna imenka bea togas. Zaklucok izvleci sam.
Автоматски споено мислење:

Rabotata nit me ljubis nit me drugom dajes.

Дишењето загаден воздух,за безрбетници е награда

Загадениот воздух е опасен по здравјето на сите без разлика на пол, раса, вера, нација, партија или возраст ... е сега што ми беше поентата институциите бидејќи навистина се премногу загрижени за здравјето на граѓаните па ете ќе ловат загадувачи на воздухот ко демек нешто работат инспекциските општински/градски служби и на крај епилог од борбата против загадувањето ќе биде од илјадници загадувачи ќе најдат двајца-тројца ќе казнат, ќе затворат некоја фирмичка или некое погонче и готово го решиле проблемот со загадувањето на воздухот, а од друга страна пак ќе бидеме први по загаденост на воздухот на планетарно ниво !

Подобро со секира по кучињата отколку детето со распарталена нога и трауми за цел живот.
Како вака не пишувате кога секојдневно бодат наши деца по автобуси,стари чаршии и што ти ја знам:)

Како вака не пишувате кога секојдневно бодат наши деца по автобуси,стари чаршии и што ти ја знам:)
Толку им фаќат глаите празни

Ги преземале работите во свои раце-со секири утепувале кучиња.Затоа до пензија нужници ке рибате

Се ќе ви држеше вода искасапениве кучиња да беа агресивни ама сите што живеат таму велат дека не се. Вакви психопати не убиваат агресивни ѕверови зошто не ги возбудува давање отпор, мислете малце.

Страшно е колкав дел од народов се шета со потисната агресија од што не може да се реваншира каде што сака (жена му го вара, шефот му се курнази, паѓа во кладилница) па се истура врз некого што не може да се одбрани. Суицидално возење од секој втор + манијачишта што се шетаат во секоја населба + психопата ко горенаведениот и мислиме дека името е тоа што не кочи за во Европа :pos:

Пред да ме цитирате со глупости дека ги бранам, мене да ме нападне куче во секој случај дека би го убила ако треба за да се одбранам ама ако браните лудаци што шетаат рандом со секири тогаш не се пењавете кога ќе испадне вест дека се испобрцале тинејџери зошто тие тинејџери се производ на ова Фројдовско општество кое го браните.

Последно уредено:
Sigurno na nekoj kucinjata mu go kasnale sinot-vnukot/a pa zbesnal i grabnal sekirata. Ne veruvam nekoj tuku taka svesno da napravi vakov krvnicki cin. Nieden evropski grad nema divi kucinja po ulicite, se lovat i zatvoraat vo stacionar, istite kucinja se nudat za vdomuvanje, ako za 3-6 meseci nikoj ne saka kuceto da go vdomi se eutanaziraat i kremiraat.

Кога никој не презема ништо, засегнатите мораат да ги земат работите во свои раце. Изгледа дека не си бил принуден секој ден да го водиш детето до и од училиште бидејќи по улиците шетаат цели глутници. Не ти се случило да паднеш од велосипед, да ги искинеш панталоните и да го разбиеш коленото бидејќи те нападнале кучиња.
Како што гледаш некому му докурчило па се погрижил самиот. Подобро со секира по кучињата отколку детето со распарталена нога и трауми за цел живот.
А надлежните и господата од Анима Мунди нека најдат решение. Моето куче (ако го имам) на улица мора да биде со корпа на муцката и да го држам на врвка, за овие скитници важат други правила.
Засегнато е цело население, значи според твоја бистра логика, сите треба секири во рацете да земеме и у поход... алал ти вера бате.. алал ти вера... колку кучиња скитници има на број одприлика во МК.. колку крф и гадни слики се тоа по улиците каде твоите/нашите деца чекорат? Чукни малку лејката и кажи пак дека оправдуваш убивање кучиња со секира на среде улица како решение... макар и последно решение било, а не е.

Sigurno na nekoj kucinjata mu go kasnale sinot-vnukot/a pa zbesnal i grabnal sekirata. Ne veruvam nekoj tuku taka svesno da napravi vakov krvnicki cin. Nieden evropski grad nema divi kucinja po ulicite, se lovat i zatvoraat vo stacionar, istite kucinja se nudat za vdomuvanje, ako za 3-6 meseci nikoj ne saka kuceto da go vdomi se eutanaziraat i kremiraat.
Да ама таму имаат култура а не како овде некое девојче од 16 години ќе го слика кучето за на инстаграм и за некој месец кога ќе и здосади ќе го фрлат во кутија па после мисли му ја од каде толку кучиња по градовите.

Засегнато е цело население, значи според твоја бистра логика, сите треба секири во рацете да земеме и у поход... алал ти вера бате.. алал ти вера... колку кучиња скитници има на број одприлика во МК.. колку крф и гадни слики се тоа по улиците каде твоите/нашите деца чекорат? Чукни малку лејката и кажи пак дека оправдуваш убивање кучиња со секира на среде улица како решение... макар и последно решение било, а не е.
Засегнато е цело населние жими курот,никој не се замара со овој проблем.Еве на пример види дали има некаде реакција кога куче ќе касне човек а види денеска колку реакции има,а нападот на кучиња кон луѓе е едно три пати поголем за разлика од овој срамен чин кој го направила жената.
Не оправдувам насилство но проблемите не се решаваат сами од себе.Еве што напиша некој што не барате некој со секира да ги решава проблемите за децата што ги бодат по ЈСП.Еден таков инцидент да се случи веднаш ќе биде осуден родителот не размислувајќи зошто тој човек така постапил.Градочалниците не реагираат и останатите надлежни а кучиња има се повеќе и повеќе,се случува да страдаат деца кои се само бројка за нас но за некој родител или баба/дедо се повеќе од тоа па затоа се решаваат на овој чин кој уште еднаш ќе кажам е ПОГРЕШЕН но ете помислиле дека така ќе се осветат или решат проблемот што апсолутно не е точно.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom