Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Ја разбирам потребата да се промовираш само немој тоа да го правиш на сметка на други!
Зарем мислиш дека тоа што го напишав е резултат на “нешто некој напишал на форум“ па јас пренесувам или можеби лично подолг временски период сум разговарал со човекот?
Види вака немам намера никого да убедувам ниту да пишувам за нешто што не можам да го потврдам со некаков доказ-аргумент, но многу добро знам што збореше кога и каде. Ако тебе повеќе ти одговара да веруваш во твоите сознанија јас немам ништо против, од мене толку, само уште за арапскиот (Палестинците верувам говорат некоја верзија на арапски) говореше пред мене, а до кој степен го знаеше не би можел да речам затоа што не говорам но многу добро ги знам и Иранците и Ирачаните и Алжирците и Палестинците и Либијците, можеби и јас сум ги обучувал, кој би знаел!

Дали имал и какви информации околу атентатот на Глигоров, ќе мора да ти веруваме сепак не успеа да ми ги даде дискетите, а бидејќи ми е доста од “расправии“ со однапред дисквалификувања, нека биде ти знаеш, ти речи, јас ќе молчам.
Види јас не кажав нешто што беше во мојата глава, туку работи кои се дел општо познати (имаше неколку доста опширни интервјуа со него во 90тите вклучително за атентатот), дел можат да се проверат во МВР многу лесно. Јас ништо од личните муабети со него не извадив тука, па да кажам и да промовирам.

Не е вистина дека му бил телохранител на Глигоров, човекот е маргинализириран на почетокот на 92 и ставен на должност на Солунска Глава. И башка тоа би било чин ко да му даеш на волк јагне да чува.

Јас не спорам дека ти си зборел со некого.... Но тој некој као да не бил Алигаторот....

Едноставно не ми е убаво да слушам лаги и глупости за луѓе што сум ги знаел и што сум ги почитувал. Уствари не сакам за никој лаги да слушам.

Види точно јас можеби како што велиш сум ја промашил поентата но едно големо НО, јас поставив прашање а ти не одговори на прашањето.
Не мора да одговориш, само немој да говориш за онаа што не беше прашање или нема интерес.
Nema problem Jas odma ke ti odgovoram. Normalno deka ne bi mi bilo navredlivo ama jbg naseto oficijalno, ustavno ili kako sakas reci ime e toa sto e i ocekuvano e drugite toa da go pocituvaat i primenuvaat koga ni se obrakjaat.

На ајванов уметничко име му е Езоп!?:facepalm:

ЕКСПРЕСНА КАЗНА ЗА АЛБАНЕЦОТ КОЈ ИМ СКОКНА НА ХАУБА НА ШПАНСКИ ТУРИСТИ: РЕСТОРАНОТ МУ ГО СРАМНИЈА СО ЗЕМЈА (ВИДЕО)

Вака се постапува кога објектот е изграден без дозвола. Ама во Албанија, не и во Македонија.

Шпанците биле некои моќни луѓе во Шпанија, а многу добро се познавале со Еди Рама.
Затоа и Рама вака изреагира.
Башка тоа дека Албанецот од кафичот беше настроен кон опозицијата во Албанија.
Автоматски споено мислење:

Не знам што ке каже,ама моментално нема по дно од нашиве.Оние у Албанија,апа да не зборам зборам за Косоварите се светлосни години напред.Жените па нема шанси да ги познаеш а мужите слични фаци.Косово и за нас ке стане за многу кратко време држава

И ние да имаме добар грб, би станале најјака сила на Балканот.

Косове ќе стане држава кога врбата ќе роди грозје!
Вчера беше протекторат, денес е протекторат и утре ќе биде протекторат и така се додека не се врати во составот на Србија или преку војна не го приклучат на Албанија.

Секој месец по некоја држава од светот го одпризнава Косово, се додека ќе остане само признаен од Албанија, САД, Англија (како самостојна, бидејќи ќе се распадне наскоро Кралството), Франција, Германија и Холандија.

Шпанците биле некои моќни луѓе во Шпанија, а многу добро се познавале со Еди Рама.
Затоа и Рама вака изреагира.
Башка тоа дека Албанецот од кафичот беше настроен кон опозицијата во Албанија.
И Фијат Цаноски беше настроен кон опозицијата.
Сега ќе ја пуштиме Катица во Албанија. Да ги среди уривачите... :)

До кај е рушењето на дивоградбите у Охрид што ги најави владата,знае некој?
Или растрчани се сега,па немаат време.

На некој не му одговара да сме во УНЕСКО. Значи од февруари натаму не ни гледаш УНЕСКО кај нас во Охрид.
Охрид за жал, ќе стане Багдад.

Охриѓаните дремат, како ништо да не им е важно, како да сакаат туристи од Албанија, Косово, Ирак, Афганистан, Сирија.
Јас не знам како немаат никаква реакција, ниту да протестираат ниту ништо.
Или се плашат или некој ги потплатил и нив. Или 3-то, и тие се вмешани со дивоградбите.

Еден човек, цел Охрид да го прави будала...не знам.

До кај е рушењето на дивоградбите у Охрид што ги најави владата,знае некој?
Или растрчани се сега,па немаат време.
Немаат време. А немаат ниту намера (ниту храброст) да рушат. Оти ќотек доби инспектор, ќотек доби советник, ќотек доби професор...
Кој смее да руши (освен ако Усеини го добие тендерот)? И кој смее да издаде наредба за рушење?

До кога така ќе оди Нефи?
Додека не стане градоначалник на Охрид или Министер?

Ме чуди, знам дека Охриѓани не се толку трпелив народ.

До кога така ќе оди Нефи?
Додека не стане градоначалник на Охрид или Министер?

Ме чуди, знам дека Охриѓани не се толку трпелив народ.
Nefi znael i ,,poinaku,, da pominuva niz instituciite....si zne toj...:zloo:

Kaко успеаја четири патарини да сместат од Скопје до Гевгелија?
Од Гостивар до Куманово има 4 со 114 км, а од Скопје до Гевгелија 150 км мислиш многу е 4?

epa, tamu ne se malcinstvo zatoa igra stapot.
Па вие мнозинство сте тука, зошто градите без дозвола?

Не знам што ке каже,ама моментално нема по дно од нашиве.Оние у Албанија,апа да не зборам зборам за Косоварите се светлосни години напред.Жените па нема шанси да ги познаеш а мужите слични фаци.Косово и за нас ке стане за многу кратко време држава
Кога викам јас дека до вас е работата вие не ме сфаќавте сериозно.

Последно уредено:
Од Гостивар до Куманово има 4 со 114 км, а од Скопје до Гевгелија 150 км мислиш многу е 4?

Кога викам јас дека до вас е работата вие не ме сфаќавте сериозно.
Изгледа не си ми го разбрал постот.Напишав дека од нашиве Албанци во Македонија нема по дно,дека тие на Косово се светлосни години понапред.

Изгледа не си ми го разбрал постот.Напишав дека од нашиве Албанци во Македонија нема по дно,дека тие на Косово се светлосни години понапред.
Очигледно е кој не разбрал.

Kaко успеаја четири патарини да сместат од Скопје до Гевгелија?
Да додавам дека од Скопје до Куманово има 2 патарини (100 ден) за само 35 км.

Ja ne pamtam nekoj ulav makedonec na hauba da se kaci, da ja iskrsi sofersajbnata i taka da se vozi so kilometri.
Imase slucka na nezadovolni turisti od ohrid, pa vili gazdata ne im vleze terminatorski u kola.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom