Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Trebase da gi pratat u svecka onie dvete guski taa ednata so barase tatko a drugata so go opevase kim jong zaev da gi obrabotat evropejcite.

Харесвам този слад'к Тимони. Това показва, че тој е европејски човек .....

Чим блгар се рачуна за европејски човек, јас ни во сон не сакам да бидам европеец

ЗЗ и северџаните мислеа мењаваме идентитет и одма ЕУ влегуваме. Ретарди беа, ретарди си останаа.

So bese be toa eksplorer? Toa plaviot faerfox ili hrome od kameno vreme?

Каква патетика, се исмевате со моменталните функционери, вакви биле, такви биле, ова знаеле, она не знаеле, а да се потсетиме малку за оние функционери кои владееа со државава цела декада претходно ... прв на списокот Влатче Ѓорчев репастиот вечити студент, Миле Јанакиески кој не научи дури ни литературно Македонски да говори, Гоца Бркот, Ставрето, Владимир-Хипото, па дури и Грујо рапидно напредуваше во образованието откако веќе беше на функција (министерска или премиерска сеедно), да не говориме па за Милошовци, Стевананџијовци, Рангеловци и други, се интелектуалец до интелектуалец, паметњаковци, им тече мозокот низ ушите !

ЗЗ и северџаните мислеа мењаваме идентитет и одма ЕУ влегуваме. Ретарди беа, ретарди си останаа.
Kaj komunjarite nema poimi kako mislenje, voglavnom se dve glavni kategorii, kolektivna hipnoza i ednokletocni osobi so iq <1 so nemaat potreba od istata.

Каква патетика, се исмевате со моменталните функционери, вакви биле, такви биле, ова знаеле, она не знаеле, а да се потсетиме малку за оние функционери кои владееа со државава цела декада претходно ... прв на списокот Влатче Ѓорчев репастиот вечити студент, Миле Јанакиески кој не научи дури ни литературно Македонски да говори, Гоца Бркот, Ставрето, Владимир-Хипото, па дури и Грујо рапидно напредуваше во образованието откако веќе беше на функција (министерска или премиерска сеедно), да не говориме па за Милошовци, Стевананџијовци, Рангеловци и други, се интелектуалец до интелектуалец, паметњаковци, им тече мозокот низ ушите !

346xp0.jpg

Најако ми е ова кажаното, како ги ебе у гз комуњариве .... Овој Попетревски е оччааенн ....

Што сте зaпнaле со тој датум? Па имате толку многу пpoблеми. Во Струга градоначалникот се однесува ckaндалозно, УНЕСКО ќе ви го одземе статусот на Охридско Езеро, имате толку многу кopyпција, се менуваат директори на школи на дилeтaнтckи начин, блecaво е да барате датум за преговори овој период, имате толку многу пpoблеми, ќе треба уште да работите за да бидете спремни за датум, чудна ми е таа ваша опceднатост со датумот! Ние не треба да ве оставиме изолиpaни без пат кон ЕУ но не треба ниту да ви пpoгледуваме низ прсти, изјави францускиот амбасадор Тимоние,

Добро тоа што го кажал Попетревски не е лага, ниту Бугарија и Романија беа спремни за членки 2007 ниту Србија е нешто подобра од нас за да ги има почнато преговорите, но тоа не го мења фактот дека се што кажа Тимоние е на место.

очаен обид за релативизирање
Па што не кажеш порано бе, еве јас длабоко се извинувам што се исмевав со моменталните интелектуални величини кои се на власт. Ветувам дека нема да ми се повтори, само не кажувај во штаб, сепак сакам да ми ја асфалтираат улицата и да ја подобрат канализационата мрежа.

Ти се молам... Кога и ден денеска кај добар дел од интелектуалците , за обичен народ да не зборувам, се зборува дека македонскиот е диалект на бугарскиот јазик, не ни зборувајте за самопределби и европски вредности.
Чисто за илустрација колку тоа некултурно звучи, никој не вели дека хрватскиот е диалект од српскиот или бошњачкиот диалект од хрватскиот иако се работи речиси исти јазици.
И како тоа мени фактот на самоопределба ?[DOUBLEPOST=1561393722][/DOUBLEPOST]
Добро тоа што го кажал Попетревски не е лага, ниту Бугарија и Романија беа спремни за членки 2007 ниту Србија е нешто подобра од нас за да ги има почнато преговорите, но тоа не го мења фактот дека се што кажа Тимоние е на место.
Тимоние просто измислува причини за да правда политиката на Франциja но този момент .

Тимоние просто измислува причини за да правда политиката на Франциja но този момент .
Да, така е, не е дека Бугарија и Романија беа стварно неспремни, туку Тимоние така само збори заради некои негови причини. Инаку тие си беа топ спремни и нема везе дека заради политички причини ги примија.

Па што не кажеш порано бе, еве јас длабоко се извинувам што се исмевав со моменталните интелектуални величини кои се на власт. Ветувам дека нема да ми се повтори, само не кажувај во штаб, сепак сакам да ми ја асфалтираат улицата и да ја подобрат канализационата мрежа.
зборе, не зборел, најверојатно нема тоа да ти го завршат

Реално французов тоа што го збори е на место, али кога ќе видиш со оглед кои држави влегле у еу делува ептен глупаво.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom