Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Ајде мислев хулигани се, свашта има по трибини, необразовани, џгани. Ама после утакмица чат пат некој реагираше, ама кој требаше не, имаше високи функсионери кои беа на трибини, нормално после утакмица велеа дека не слушнаа такво нешто... Ниту санксии ниту ништо.
Не ти е доволно драматичен постов...
„Ај си реков овие се исклучок но потоа следуваше ШОК, просто не можев да поверувам, имаше функСионери што се правеа слепи пред нос! Тоа им се случуваше пред нос! А они лажеа, не ја говореа вистината. Наводно не го виделе тоа! Па како е можно драги мои!?“

Најголемиот пораз во најголемата победа
Да се разбереме на самиот почеток, за да нема забуни на крајот: Вардар е приватен, професионален ракометен клуб, во доминантна сопственост на странец, со интернационален стручен и менаџерски тим и со врвни, професионални, исто така интернационални ракометари, и затоа секое негово поистоветување со државата Македонија, без оглед дали за некого таа е уште Република Македонија, или Република Северна Македонија, или БЈРМ, во најмала рака е неумесно.

Добро бе никако не можам да разберам како можат да бидат толку искомплексирани куртониве... Од секоја можна дупка им протекуваат тоа комплексите, една секунда не може да помине без да се просераваат нешто.
Колумнава на овој северџанско-куртонски гомнар, би била дијаметрално спротивна, ако на местото на РК Вардар, беше РК Шкендија.
А на онаа кокошкана умрена, да и ебам се по список, Најчевска, треба да и се дава значење колку и на рендом жител на П.Б. Бардовци.
Она ти е класичен пример на 5-та колона, па она 2001-ва беше на страната на учките!
Да ја тераше малку подзатскриено антимакедонската, предавничка агенда, сега можеби и ќе беше на местото на нејзините колеги, Пендаровски и Димитров, ама она се соживува со улогата, и затоа овие двајцава гомнари, беа пред неа на листата на заедничките спонзори.

Ракомет никогаш цела утакмица не сум гледал, еднаш почнав да ја следам пошто колега македонец на факс на мојот лаптоп ја гледаше па ајде и јас, играа репрезентациите, и одеднаш публиката почна да пее мртов албанец добар албанец, ниту он коментираше ниту јас, ја догледав до крај. Ајде мислев хулигани се, свашта има по трибини, необразовани, џгани. Ама после утакмица чат пат некој реагираше, ама кој требаше не, имаше високи функсионери кои беа на трибини, нормално после утакмица велеа дека не слушнаа такво нешто... Ниту санксии ниту ништо.
Нема место веќе во Македонија за вакви скандирања, мора да има казни, за било кого, давај им минимум 10 години играње без пиблика, ако може да се најдат иницијаторите на таквите скандирања да се казнуваат за доживотна забрана за стадиони и толку, само вака се држи ред, кога можеа англичаните да ги дресираат, можат и народи што се антиспортисти што навиваат само за инает на другиот.
И тие малкуте албанци што се гордеат со успехот на Македонија ги бркате.
Насекаде има џган, мора да се почнува да се казнуваат строго.
Срам да им е така што пееле,место да се угледаат на вас па отидат 5-6 деца да убијат,нешто така умерено да направаат,тие такви монструозни работи правеле,пееле мртов албанец.

Лилно знам најмалку 2 албанци што вчера гледаа пренос и уживаа во победата на Вардар. И покрај тоа што се албанци, и нема ниту еден албанец во тимот на Вардар сепак го чуствуваат тоа за свое пошто делат заедничка држава.
Впрочем како што и секој еден македонец треба да се радува на успесите на Шкендија.

Проблемот е во националистичкиот порив кај албанците... Зошто заради некое скандирање се прават драми, се бара казнување, се бара линч, се бараат виновници.
Како македонската гордост била доведувана во прашање секогаш тоа било релативизирано во смисла ќутете не правете драми за нешто што нема врска.

Тука е проблемот. Проблемот е и во администрацијата што брише постови, сметајќи дека сакам да вметнам националистички порив насочен спрема албанците.
Па луѓе мои, јас не скандирам "Ајде Вардар пуши ми го курот" кој патем не се хулигани туку играчи на елитен фудбалски клуб.

Јас сум тој кој повикува да се радуваме на успесите на Шкендија.... Екипа која ќе не претставува во квалификациите за Лига на Шампиони
Проблемот е што пуно дарди и компанија не сакаат јас да навивам за нив... Затоа што сметаат дека никогаш Шкендија не можам да ја чуствувам за своја.... како што тие се ограничени и не можат Вардар да го чуствуваат за свој.

Ете молам @Ryan Giggs да ме цитира пошто Киселина и компанија ќе го здрелнат и овој пост согласно нивните еднострани правила.... Барем да остане нешто од видувањата и објективните аспекти
колку што знам нема албанци ракометари кај нас, барем не попознати, а патем сега моментално во Вардар нема гогзнај колку играчи етнички македонци, од првотимците во Велуџ мислам само Стоилов и Поповски... Е сега Вардар доведе играч од Алжир, веројатно е муслиман, колку толку имаше настапи за првиот тим...

Не ти е доволно драматичен постов...
„Ај си реков овие се исклучок но потоа следуваше ШОК, просто не можев да поверувам, имаше функСионери што се правеа слепи пред нос! Тоа им се случуваше пред нос! А они лажеа, не ја говореа вистината. Наводно не го виделе тоа! Па како е можно драги мои!?“
Епа не го бркаа низ битпазар затоа ... а го бркаа, али среќа не го фатија и преживеа. И со пушки би сакал да го бркаат (евентуално нешто тенк) али тоа у друга прилика и филм.

Ракомет никогаш цела утакмица не сум гледал, еднаш почнав да ја следам пошто колега македонец на факс на мојот лаптоп ја гледаше па ајде и јас, играа репрезентациите, и одеднаш публиката почна да пее мртов албанец добар албанец, ниту он коментираше ниту јас, ја догледав до крај. Ајде мислев хулигани се, свашта има по трибини, необразовани, џгани. Ама после утакмица чат пат некој реагираше, ама кој требаше не, имаше високи функсионери кои беа на трибини, нормално после утакмица велеа дека не слушнаа такво нешто... Ниту санксии ниту ништо.
Нема место веќе во Македонија за вакви скандирања, мора да има казни, за било кого, давај им минимум 10 години играње без пиблика, ако може да се најдат иницијаторите на таквите скандирања да се казнуваат за доживотна забрана за стадиони и толку, само вака се држи ред, кога можеа англичаните да ги дресираат, можат и народи што се антиспортисти што навиваат само за инает на другиот.
Другар , а зашто не си отидеш од форумов и продаваш муда за бубрези на друг? Глеаш пола ти се смеат.

Од утре што мољакање и извинување го чека зајко,има морков у чмар гнасните грци му наденат ради ракометарите...
Да не си му во кожа на кловнот од Струмица

Од утре што мољакање и извинување го чека зајко,има морков у чмар гнасните грци му наденат ради ракометарите...
Да ги тргнам Грците настрана, мислам дека некои клети работи и сами си ги правиме. Она твитер неебалана пак ќе ги спомнам (да бев психијатар ќе ми беа тема за дисертација), кога некој странец ќе не пише како Македонија, одма трчаат да го поправат со додавката :facepalm: :pos:

Мерак ми се направи денес на плоштад, колку што видов гнидите никаде ги немаше а и паметно, како што беа залиени ракометарине, ќе летаа од бина до Тренд.

Ne bile problem samo rakometarite, tuku I narodot,veke mu sugerirale na zaev deka so vakvi provokacii badijala ke bil najpozitivniot izvestaj.

Ne bile problem samo rakometarite, tuku I narodot,veke mu sugerirale na zaev deka so vakvi provokacii badijala ke bil najpozitivniot izvestaj.
На тоа требаше да мисли кога ја погази волјата на мнозинството ;)

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

А за шкендиа нешто, а у?

Од каде ова?
Мерак ми се направи денес на плоштад, колку што видов гнидите никаде ги немаше а и паметно, како што беа залиени ракометарине, ќе летаа од бина до Тренд.
Требаше да стават некој на бина, со резервен микрофон и да им се шуња од зад грб, ко Заев на министрите и на секое Македонија да изговара Северна Македонија.

Iako ne zasluzhuva komentar ama ajde da kazham neshto na Zvezdan Georgievski na kolumnata https://prizma.mk/kolumni/najgolemi...MNkENJ-zzx306RMyJKrSAVLs14Ps0CNArBT1Drpmi_640
Veli vaka:
Да се разбереме на самиот почеток, за да нема забуни на крајот: Вардар е приватен, професионален ракометен клуб, во доминантна сопственост на странец, со интернационален стручен и менаџерски тим и со врвни, професионални, исто така интернационални ракометари, и затоа секое негово поистоветување со државата Македонија, без оглед дали за некого таа е уште Република Македонија, или Република Северна Македонија, или БЈРМ, во најмала рака е неумесно.

Se razbravme...RK Vardar e ist kako site onie vrvni klubovi od Evropa, neli azdisuvash po evroski vrednosti, a se pravish ili stvarno si mutav pa pred da zinesh barem informiraj se malku za Barselona, Chelzi, Real Madrid, PSZh, i ga ne gi redam. Sve Arapi, Crnci i Kinezi.
I morashe da go plesnesh feminizmot so toa shto nema interes za zhenskiot rakomet. Pa nema i ne samo vo rakometot,,, i vo mnogu drugi sportovi nema inters za zhenska konkurencija. Zhenskiot hokej sakaat da go ukinat na Olimpijadata,,,sekoe finale USA Canada i tie ne mozhat sala da napolnat. A feministite vreskaat diskriminacija i patrijarhija i slichni gluposti.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom