Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Контрадикторност упм.
Дали треба државата да има делови кои не може да ги контролира или не?
Која држава и дали мислиш на ковосо каде секој втор се занимава со шверц, дрога, оружје, бело робје, и човечки органи + секој трет има отпатувано за сирија ? Таквите не заслужуваат да постојат не па тек да имаат држава !!!

Контрадикторност упм.
Врати се во реалниот свет,Косово е експеримент,импровизација и само вие Албанците,го сметате за држава.И 90% од територијата на таканаречената република косово е без контрола.Таму владеат законите на дивиот запад од пред повеќе од 500 години

Контрадикторност упм.

Јас би рекол симетрија. И тоа исклучиво во однос на ситуацијата и целите кои се обидуваат да се постигнат т.е модус операнди. Како целокупно прашање едноставно не може да се споредува затоа што Косово е недифинирана територија со квазидржавни контури за разлика од Македонија. А ние сме де факто вукојебина. А Косово не и ни тоа...

Така да прашањето има основа исклучиво кога се однесува на Западниот дел од Република Македонија. Сеедно дали со географска одредница или без.

Контрадикторност упм.
Не треба. Србија не го контролира Косово.. А официјално е нејзин дел, според резолуција на ОН.

Врати се во реалниот свет,Косово е експеримент,импровизација и само вие Албанците,го сметате за држава.И 90% од територијата на таканаречената република косово е без контрола.Таму владеат законите на дивиот запад од пред повеќе од 500 години
Тешко дека тоа може да го разбере некој Албанец а и да му е јасно не смее јавно да каже.Табу тема е тоа исто како што е кај нас и во другите држави на Балканот некој да каже дека е геј.

Јас би рекол симетрија. И тоа исклучиво во однос на ситуацијата и целите кои се обидуваат да се постигнат т.е модус операнди. Како целокупно прашање едноставно не може да се споредува затоа што Косово е недифинирана територија со квазидржавни контури за разлика од Македонија. А ние сме де факто вукојебина. А Косово не и ни тоа...

Така да прашањето има основа исклучиво кога се однесува на Западниот дел од Република Македонија. Сеедно дали со географска одредница или без.
За некои уште е недефинирана територија, тоа е јасно.
Не сте во кошмар луѓе, реалност е Косовската држава каква и да е. Признаена е од значајниот свет, и од ова држава каде вие живеете.[DOUBLEPOST=1559062777][/DOUBLEPOST]
Очигледно ти си во заблуда нешто.
Ако Косово е експеримент, тогаш Македонија е детска игра.[DOUBLEPOST=1559062825][/DOUBLEPOST]
Која држава и дали мислиш на ковосо каде секој втор се занимава со шверц, дрога, оружје, бело робје, и човечки органи + секој трет има отпатувано за сирија ? Таквите не заслужуваат да постојат не па тек да имаат држава !!!
Нивна држава е, што ќе им се сака ќе работат.

Не сте во кошмар луѓе, реалност е Косовската држава каква и да е. Признаена е од значајниот свет, и од ова држава каде вие живеете.[DOUBLEPOST=1559062777][/DOUBLEPOST]
Ако Косово е експеримент, тогаш Македонија е детска игра.[DOUBLEPOST=1559062825][/DOUBLEPOST]
Е многу јак одговор,место да се соочиш со реалноста Македонија била ваква била таква.За Косово стануваше збор инаку

Значи јавно подржуваш секаква форма на криминал, убијци и терористи, не дека не беше јасно и предходно пошто крвта не е вода. Проблемот е што тие бизниси твоите браќа ги прават и тука а ти после збориш за правда. Како да разговарам со биполарно лице, кога му одговара ок кога не му одговара не е ок .... за иста работа.

Screenshot_2019-05-28-19-44-46.png

tenor.gif

Народен суд

Одамна немав прочитано ваква глупост. Воопшто не ме чуди што ситуацијата во државава е мизерна, кога вакви ликови важат за некаква интелектуална фела и што ти јас знам таму.

Тоа што си го пишал е можно, ама не гледам како е победа за Србија.

Факт е дека ќе биде пласирано во јавноста како делумна победа, или делумен пораз во зависност од зацртаната ПР стратегија. Со оглед на досегашната реторика на Вучиќ јас сметам дека ќе биде второто.
Инаку потполно си во право дека Србија е губитник во секој случај, нема дилема тука.

Не сте во кошмар луѓе, реалност е Косовската држава каква и да е. Признаена е од значајниот свет, и од ова држава каде вие живеете.

Да не дефокусираме, поентата беше дека единствена симетрија помеѓу Косово и Македонија е модус операнди кој се користи за освојување на територија, она шо е Северно Косово за србите тоа исто е Западна Македонија за албанците и тоа пак да повторам исклучиво начинот на делување. Околностите во кои се делува се потполно различни. Меѓутоа во секој случај се работи за класичен сепаратизам-иако овој термин во случајот со Косово би бил несоодветен.

Што и како е Косово е друга дискусија.

Инаку убаво шо си спомнал дека Македонија го има признаено Косово, само шо арно видела жална Македонија од тоа кога секоја една дестабилизација доаѓа токму од таму. На загинатите од Диво Насење им одадоа државни почести при закопот и финансиски им ги поддржаа семејствата. Со тоа индиректно Косово како субјект застана зад нив и нивните цели. Тоа знаеш шо значи?
Касус бели.

Народен суд

Одамна немав прочитано ваква глупост. Воопшто не ме чуди што ситуацијата во државава е мизерна, кога вакви ликови важат за некаква интелектуална фела и што ти јас знам таму.

Колумнава во три кратки црти:
- Јас сум Шарена
- Павле е херој
- Вие сте нетачните

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom