Диле Јоргачев
Одделение за заштита на народот
- Член од
- 3 април 2017
- Мислења
- 8.693
- Поени од реакции
- 28.208
Don't feed the trolls
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Можда подобро за нас ке испаднеше албанец да гласавме па ние да ги уценувавме,зашто исти кур они се ќар секако.Така барем ние можда некоја ќар ке испадневмеПендаровски како човек на САД, редно е да биде награден, или пак, затоа што е човек на САД, треба да биде таму, на таа функција. Сметам дека Албанците у втор круг, ќе го стават на таа позиција.
Како и да е, ќе праат дубари за да има цензус (ако нема).
Знам, знам - сите се луѓе на САД, но има градација.
Прашај ги македонците у Тетово шо гласаа за Теута шо добија.Можда подобро за нас ке испаднеше албанец да гласавме па ние да ги уценувавме,зашто исти кур они се ќар секако.Така барем ние можда некоја ќар ке испадневме
А у случајов Стево ако бидне претседател,а ете Река нема да бидне што ке добијат Македонците?Прашај ги македонците у Тетово шо гласаа за Теута шо добија.
Од Пендарот едно 20-30 Македонци добиваат советнички места а останатите губат. А од Река сите губат.А у случајов Стево ако бидне претседател,а ете Река нема да бидне што ке добијат Македонците?
знам што е статут, а разбери дека сум постар и послаб и со вид и се случуват грешки во куцање...Статус другар статуСССССССССССССССС со С ко името на човек кој не сакаш да победи на овие избори. Од многу вести гледање и политика читање си почнал да ги мешаш поимиве. Утре кредит да вадиш, ќе речиш азилант наместо жирант. Политика мења стил живота.
А Река, а овој токмаков друг, Македонците со кур у уста ќе останат.А у случајов Стево ако бидне претседател,а ете Река нема да бидне што ке добијат Македонците?
А мислиш живеат од твојте пари они??? Рушат цени само, за да не може Македонец бизнис да сврти. Зијанот му е субвенциониран у џамија, со пари од дрога, оружје, бело робје, органи....Да бидам искрен,толку ме боли кур дали Македонец дали шкон ке бидне претседател ли,премиер ли...Многу повеќе ме загрижува што само пред 5 години од мостон у Сарај па до Влае имаше 5-6 шконски дуќани и куќи.Сега стигнаа речиси пола пола,башка зградине Американ констракшн што ги дигнаа,плус новиве на Имер Селмани.Џабе ни е,на терен ја губиме битката и тоа со светлосна брзина.10 години пења ми фати устата дека за шкон лекот е бојкот,ама на простаци неможеш да докажеш
Не е баш така.Тоа беше случај со дуќаните у Порта Влае ама не издржаа ни 7-8 години,ИВЗ ги покриваше трошковите и на крај видоа не видоа ги оставија заглавени со по 20-30.000€ долгови за струја вода итн.Оние цело Ѓорче што им пазари на тезгите прескокнувајки ги Македонците,Бемве 5ка,х5 и Мерцедеси ги возат баш од наши пари.И становите што ги купија во околните згради се со наши пари[DOUBLEPOST=1556746379][/DOUBLEPOST]Кога дојде ред премрзнатите баби и дедовци да ги прерипуваат за бадник и од шконски деца да купуваат бадникови гранчиња,ништо не ни преостанува освен колективно да се обесиме,јамката сами да си ја врземеА мислиш живеат од твојте пари они??? Рушат цени само, за да не може Македонец бизнис да сврти. Зијанот му е субвенциониран у џамија, со пари од дрога, оружје, бело робје, органи....
Они си работат координирано и плански... прават гужви кај што има Македонци, ради ефект. А позадината им е ептен слаба... Зајас неможеш 1000 души да собереш, Шипковица 1/10 првооделенци во споредба од пред 10 години...
Децата ги учат да се собираат и да тепаат наши деца... па после, па деца се комшија... Силуваат, убиваат, тепаат, не плаќаат даноци, струја, вода.... а највеќе они користат бенефити од државава...
знам што е статут, а разбери дека сум постар и послаб и со вид и се случуват грешки во куцање...