Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Тимоние: Основа за отпочнување на преговорите е владеење на правото

А се знае што е владеење на право: пуштање на Грујо да "избега", амнестирање на отворачи на врати и гушкачи со луѓе кои влегле во собрание после тоа отворање на вратите и нормално, непостоење на други кои треба да сносат одговорност, освен Грујо, а он нели избега, па тоа е тоа, јебига.

.
0dfd3f2fc174047074dcf5dca45968bf.jpg

Sent from my SM-A505F using Tapatalk

И Шведска и Швајцарија да ги заебеме, па да станеме пример во светот за благосостојба и правораздавање, во ЕУ не не примаат. ЕУ не прима муслимански и на пад да бидат муслимански земји. Така да, ние, Албанија, Босна и Косово, заедно со големото другарче од преку пат, ЕУ може само да ја сањаме.
Очигледно тоа е пораката. Залудно потрошена политичка енергија, неколку децении наназад, за клуб каде не те пуштаат на врата. Ако сега дефинитивно не се добива датум за почеток со преговори, треба да се бара чаре со други алтернативи, кога оваа веќе не е достапна. 2035 година да чекаш (под услов и тој датум да е реален), за да те качат на некаков воз кон развој, нема никаква смисла. Тоа е прекасно, дотогаш светот ќе се катапултира толку напред, што каков било развој нема да има некакво значење.
Ако поентата им е да си го држат дворот чист, нека си го прават самите тоа, нема зошто ние да им помагаме. Нека ја купат лојалноста, нека се наддаваат со други, како на било кое друго место во светот.

Да е иронијата поголема, во Франција и Германија, заедно, бројот на муслимани е поголем од тој во земјите од Западен Балкан. :)

Очигледно тоа е пораката. Залудно потрошена политичка енергија, неколку децении наназад, за клуб каде не те пуштаат на врата. Ако сега дефинитивно не се добива датум за почеток со преговори, треба да се бара чаре со други алтернативи, кога оваа веќе не е достапна. 2035 година да чекаш (под услов и тој датум да е реален), за да те качат на некаков воз кон развој, нема никаква смисла. Тоа е прекасно, дотогаш светот ќе се катапултира толку напред, што каков било развој нема да има некакво значење.
Ако поентата им е да си го држат дворот чист, нека си го прават самите тоа, нема зошто ние да им помагаме. Нека ја купат лојалноста, нека се наддаваат со други, како на било кое друго место во светот.

Да е иронијата поголема, во Франција и Германија, заедно, бројот на муслимани е поголем од тој во земјите од Западен Балкан. :)
Колку сакам да влеземе т.е. влезете во ЕУ и да се увиди дека нема фајде од тоа и дека обичниот Трпе ќе живее исто ако не и бетер и целото расправање, понижување и кампањи се за ветер и магла.

Па нормално дека не сакаат тој број на муслимани да се зголеми.Каква иронија?Што има тука иронично?Ако имале поише муслимани треба да ги додадат и тие од западен за да имаат уште повеќе?

Колку сакам да влеземе т.е. влезете во ЕУ и да се увиди дека нема фајде од тоа и дека обичниот Трпе ќе живее исто ако не и бетер и целото расправање, понижување и кампањи се за ветер и магла.
Ти каде си?

На Трпе и маргинално да му се подобрува животот со одминување на времето, ќе осети некаква разлика и животот ќе му има некаков правец. Тоа е целата поента на ЕУ, не е македонскиот Трпе да има ист животен стандард ко германскиот Трпе. Тоа нема да го дочека во неговиот животен век.

Па нормално дека не сакаат тој број на муслимани да се зголеми.Каква иронија?Што има тука иронично?Ако имале поише муслимани треба да ги додадат и тие од западен за да имаат уште повеќе?
Добро де. Поентата ми е дека, во цела ЕУ има околу 20 милиони муслимани, со демографски индикатори, кои упатуваат дека ќе станат многу повеќе за брзо време. Нема смисла да се плашиш да предизвикаш проблем, што веќе го имаш. А и не знам зошто повеќе би ги преферирале арапските муслимани од балканските муслимани. Плус, добар дел од муслиманите од ЗБ секако ќе им дојдат, без разлика дали овие земји се во ЕУ или не.

Мада, мислам дека поентата му беше друга, да нема земји со муслиманско мнозинство во ЕУ.

Не е толку страшен бројот на муслимани. Муслиман премиер и право на вето на некој избран од саудиско лоби, а гласан затоа што во локални џамии рекле дека е супер, е тоа што не сакаат да го дозволат.

Последно уредено:
Не е толку страшен бројот на муслимани. Муслиман премиер и право на вето на некој избран од саудиско лоби, а гласан затоа што во локални џамии рекле дека е супер е тоа што не сакаат да го дозволат.
Да да, така и те разбрав.
Да не испадне само Франција да има некој Садик Кан-тип на претседател, пред ние да имаме премиер муслиман. :)
Некој ми ја препорачуваше книгава, за таа fun можност.
https://www.amazon.com/Submission-Novel-Michel-Houellebecq/dp/1250097347

Ти каде си?

На Трпе и маргинално да му се подобрува животот со одминување на времето, ќе осети некаква разлика и животот ќе му има некаков правец. Тоа е целата поента на ЕУ, не е македонскиот Трпе да има ист животен стандард ко германскиот Трпе. Тоа нема да го дочека во неговиот животен век.

Добро де. Поентата ми е дека, во цела ЕУ има околу 20 милиони муслимани, со демографски индикатори, кои упатуваат дека ќе станат многу повеќе за брзо време. Нема смисла да се плашиш да предизвикаш проблем, што веќе го имаш. А и не знам зошто повеќе би ги преферирале арапските муслимани од балканските муслимани. Плус, добар дел од муслиманите од ЗБ секако ќе им дојдат, без разлика дали овие земји се во ЕУ или не.

Мада, мислам дека поентата му беше друга, да нема земји со муслиманско мнозинство во ЕУ.
На Трпе маргинално му е подобро од 1996 до сега дали ќе му го перат мозокот дека тоа е ради ЕУ или сам ќе се залажува не е битно. Инаку јас сум физички и фискално во мк ама финансиски и умствено глобално сум.

nemora da vikam, imaat na forumov dosta umni. A shto mislish, deka ne e taka, deka ne ja gubime drzavata. Eve edno prasanje, shto si ti po nacionalnost, e sega mozebi ke recesh makedonec, no sledno prasanje, kako mozesh da bidesh makedonec, koga imash bugarska istorija? Neli vo bugarskiot dogovor stoi deka Goce Delcev se borel za bugarija. Ako goce delcev uspesho se izboril za bugarija togash kade e makedonija, protiv kogo se borel, protiv makedoncite?

Принтскрит од бугарски учебник по историја за VII одделение:

upload_2019-5-1_15-9-47.png

http://www.prosveta.bg/index.php?ma...cntnt01showtemplate=false&cntnt01returnid=602

Прашањето ми е:

„Според договорот за добрососедство со Бугарија, дали воопшто имало Македонци кои учествувале во Илинденското Востание?“

Принтскрит од бугарски учебник по историја за VII одделение:

Прегледај го приврзокот 208422

http://www.prosveta.bg/index.php?mact=ProsvetaPdfViewer2,cntnt01,download_pdf,0&cntnt01pdf_id=136&cntnt01showtemplate=falsie&cntnt01returnid=602

Прашањето ми е:

„Според договорот за добрососедство со Бугарија, дали воопшто имало Македонци кои учествувале во Илинденското Востание?“

kako prvo jas neznam bugarski, vtoro, neshto linkov ne shtima, treto najvazno kolkava bila makedonija vo vremeto na aleksandar makedonski. Pa vo svetot ja kazuvaat makedonija kolkava bila vo vremeto na aleksandar makedonski, a sega mi kazuvate nekoi besmislici. P!R!E!D!A!V!N!I!C!I E!D!N!I. KE TE MOLAM MNOGU, KE TE MOLAM, DA NE MI PISHUVASH POVEKE KOMENTARI, bAREM NE NA MENE, ZASHTO STRASHO ME NERVIRAAT OVIE LAJNA.

kako prvo jas neznam bugarski, vtoro, neshto linkov ne shtima, treto najvazno kolkava bila makedonija vo vremeto na aleksandar makedonski. Pa vo svetot ja kazuvaat makedonija kolkava bila vo vremeto na aleksandar makedonski, a sega mi kazuvate nekoi besmislici. P!R!E!D!A!V!N!I!C!I E!D!N!I. KE TE MOLAM MNOGU, KE TE MOLAM, DA NE MI PISHUVASH POVEKE KOMENTARI, bAREM NE NA MENE, ZASHTO STRASHO ME NERVIRAAT OVIE LAJNA.

Па тоа и ти укажувам, дека овие договори за добрососедство се предавства!

Па тоа и ти укажувам, дека овие договори за добрососедство се предавства!

e dobro izvini, jas poshto nemoza da go procitam toa sho beshe na bugarski, plus linkot mene mi otvara prazna stran, mnogu mi e zal, najdlaboko se izvinuvam.

Сега тие муслимани од З.Балкан ќе им се населат таму во ЕУ, а ако беше З.Балкан ЕУ само ќе беа таму на привремена работа...[DOUBLEPOST=1556721577][/DOUBLEPOST]
20190501101221.jpg

(ВИДЕО) Еве како Грците се обидуваат да ги оштетат македонските автомобили

Види како културно му ја стаиле колата на дрвени плотни :cool:, така е по ЕУ норматив, а не како кај нас на цигли или долу на асфалт..:icon_mrgr:

Ама нема пробљем, се слушнаа Зоки и Алексис, на сите на кој на големиот православен празник им се оштетени возилата Зоки и Алексис ќе им рефундират 100% од штетата, ама од како ќе ја примат Нобел Призе ... нормално ,треба прво и Пендрековски да победи ;) а Макро да ни даде датум за преглед...

Последно уредено:
Ако сега дефинитивно не се добива датум за почеток со преговори, треба да се бара чаре со други алтернативи, кога оваа веќе не е

A što misliš???? Ova ne go znael poranešniot minister A.Milošoski koga zamina kako posmatrač na kongres na Nevrzanite...ili koga go pratija Stavro da se potpišuva na cefkite na Južen tek.....
Lično ti tvrdam barem za Antonio deka ova go znael

No togaš glasno se vikaše deka Grujo ne saka vo Eu bidejki taka nema da moži sa kradi

Kako vo Eu da ne kradat....Hanovci i komp

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom