Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Добро бе Груевски замина во Унгарија преку Албанија и Црна Гора, а потоа помина договорот во парламент и ти ќе навредуваш луѓе кои несакаат повеќе да слушнат за ДПМНЕ дека немале два грама мозок ?!?

Ти фаќа тебе умот дека Рама креаторот на Тиранската платформа ќе го пушти Груевски да си се шета низ Албанија како му чини на рукот, без договор ?
Кое ВМРО?
Што има врска Гордана со ВМРО на крајот на краиштата?
Мора да покажеме дека имаме волја за држава со име Македонија и да гласаме за тој што го нуди тоа, па макар и да не заебе после две три год.

Добро бе Груевски замина во Унгарија преку Албанија и Црна Гора, а потоа помина договорот во парламент и ти ќе навредуваш луѓе кои несакаат повеќе да слушнат за ДПМНЕ дека немале два грама мозок ?!?

Ти фаќа тебе умот дека Рама креаторот на Тиранската платформа ќе го пушти Груевски да си се шета низ Албанија како му чини на рукот, без договор ?

Де па и ти, не му замерувај, нели гледаш го има изгубено зенот, па токмаци, навреди, е*ење, ми рече, ти реков :D.
Доказ дека се што пишувал во другите теми ништо не применува, врска нема со реалноста и логиката :P

Мора да покажеме дека имаме волја за држава со име Македонија и да гласаме за тој што го нуди тоа, па макар и да не заебе после две три год.
:pos::pos:
"макар и да не заебеле после 2-3 години" :lolzz:

Па и сега имаш држава со име Македонија :kezec:

A mislis deka legalni ziteli na SAD od meksikansko poteklo gi nemaat istite prava kako i belcite? Ima mesta vo kalifornija kade sho ima naznaki i na shpanski. Megutoa toa e odredeni mesta kade ima meksikansko mnozinstvo. Nema na primer takvo nesto vo Siatl ili Chicago. Ko sho SDS napravi da ima i vo Debar i Delcevo.

Da i so ova javnava tajna se glupiras ko penzioner u park. Nema informacii vo javnost kraj.

Kako i da e, taa implikacija e kriminalno delo, ne e promena vo ustav.
Zatoa ke te prasam istrazi i kazi mi, koja promena moze da se sporedi so promena na ime, ustav. Ako nejkes ili te mrzi ke prifatam i toa.

Иста си ко СтефанРефус и Бодидарма, така да нема што да се објаснува со тебе. Истите мислења ги имате сите тројца.
Гласајте си слободно за дпне и сдс. Терајте си, јас ќе си бојкотирам.[DOUBLEPOST=1554721457][/DOUBLEPOST]
Кое ВМРО?

Гоца Сорос нема ништо општо со дпне. Таа пред неколку години беше член на сдс, но не ти го кажале тоа од штаб изгледа.

Иста си ко СтефанРефус и Бодидарма, така да нема што да се објаснува со тебе. Истите мислења ги имате сите тројца.
Гласајте си слободно за дпне и сдс. Терајте си, јас ќе си бојкотирам.[DOUBLEPOST=1554721457][/DOUBLEPOST]

Гоца Сорос нема ништо општо со дпне. Таа пред неколку години беше член на сдс, но не ти го кажале тоа од штаб изгледа.
Mozese da kazes deka te mrzi okej e ne e sramota.
Sigurno ke te iznenadi presvrtot deka i jas nema da glasam, megutoa moite pricini nemaat vrska so bojkot. Bojkotot kako dvizenje i pravoto na glasanje se bezvredni.

Кое ВМРО?
Кој спомна ВМРО, јас реков некаде ВМРО ? Јас реков ДПМНЕ ...

Инаку знаеш како викаат за тие што не ја знаат историјата?
Осудени се да ја повторуваат, а историјата во оваа независна Македонска држава покажа дека двете партии на власт не доведоа до ова дереџе ....

Зошто некој би гласал повторно за една од двете ?!?

Многу си прост ако мислиш дека некој од штаб би ми кажувал што да правам што да не правам.[DOUBLEPOST=1554723939][/DOUBLEPOST]

Осудени се да ја повторуваат, а историјата во оваа независна Македонска држава покажа дека двете партии на власт не доведоа до ова дереџе ....

Ова е една од најголемите манипулации моментално во политиката овде.
Не, до ова дереџе не доведе СДСМ ;)

Многу си прост ако мислиш дека некој од штаб би ми кажувал што да правам што да не правам.[DOUBLEPOST=1554723939][/DOUBLEPOST]
Ова е една од најголемите манипулации моментално во политиката овде.
Не, до ова дереџе не доведе СДСМ ;)

Викаш ?

СДСМ имаа 81 паратеник во собрание ?

D3k5SwrWwAQVH8M.jpg

Поезија човече.

Криво ми е што ниту СДСМ се демократи ниту ВМРО се конзервативци, да имаа јасни идеолошки определби ќе најдеа заеднички јазик, синото ќе беше сино а црвеното црвено, вака све е испомешано, едниве се тешки криминалци што се кријат зад превезот на либерализмот и демократијата, другиве се тешки криминалци што се кријат зад превезот на традиционалните вредности, како идеолошки конзервативен либерал немам партија во која се пронаоѓам. Претседателскиве ќе ги бојкотирам не затоа што се согласувам со здружението Бојкотирам туку затоа што ниту една партија во моментов не го заслужува мојот глас. Се виде колку се способни за да ја придвижат земјава напред па и со ново име. Една голема нула за сите.

Зошто една од нив пак ќе биде на власт барем да биде помалку лошата.

На 27 кој беше пред собрание?
Прости сте како понеделник.....најдов кого да учам основни работи :facepalm:

Не знам кој беше пред собрание, ама знам кој беше вратар ...

А тој беше дел од претставата.

Не знам кој беше пред собрание, ама знам кој беше вратар ...

А тој беше дел од претставата.
Ти зошто не излезе да протестираш бе?
Сакат да не си?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom