Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Зошто ти да зависиш од партија, кога можат тие да зазвисат од тебе.[DOUBLEPOST=1554718174][/DOUBLEPOST]

Ништо не направи дпне во 11 години власт во корист на Македонците. Крадеа шпиунски, да не ги примети некој, и го правеа истото што сега го правас сдс, но не толку видливо за народот.

Ни П од патриотизам немаше кај дпне и Грујо. Тоа што нудеа лажен патриотизам беше само за да зароси очи кај напалените членови и гласачи.

Дпне ќе се вратат на власт, сега само паузираат, за да можат сдс и Заев да го продадат западниот дел од Македонија на комшиите од западот.

Истото го правеа и дпне.

И разликувајте малку ВМРО од дпне. Не е истото. И не ги ставајте заедно двете работи.
И јас ќе гласам за гога, ако сум во северџанија. Не за друго, кај едните бев македонец, а другите одлучија да сум северџан.
Покрај се, за кој финансиски криминал зборуваш 11 год? Каде е? Ај нека го докажат! Или немало или не се способни да го докажат.

Mozese da kazes deka te mrzi okej e ne e sramota.
Sigurno ke te iznenadi presvrtot deka i jas nema da glasam, megutoa moite pricini nemaat vrska so bojkot. Bojkotot kako dvizenje i pravoto na glasanje se bezvredni.

За што да ме мрзи бе девојко?
10 пати ми кажа дека ме мрзи. За што да ме мрзи?

Нападот во Куманово, Смилковско езеро е исцениран од дпне-овци, поделба на Македонија на албанска и Македонска страна, ги дадоа истите права на Албанците како и на Македонците и тн...да не ти набројувам уште еден куп лоши работи што ги направија...
Не имаше некој кој се фалеше дека има снимки за тоа? Ај нека ги објави

Многу си прост ако мислиш дека некој од штаб би ми кажувал што да правам што да не правам.[DOUBLEPOST=1554723939][/DOUBLEPOST]
Ова е една од најголемите манипулации моментално во политиката овде.
Не, до ова дереџе не доведе СДСМ ;)

Што ќе кажеш за Крсто и пријателчињата кои беа изгорени дпмн-овци што прејдоа од другата страна само за да изгласаат во парламент во корист на абанчињата и соросчињата?

И јас ќе гласам за гога, ако сум во северџанија. Не за друго, кај едните бев македонец, а другите одлучија да сум северџан.
Покрај се, за кој финансиски криминал зборуваш 11 год? Каде е? Ај нека го докажат! Или немало или не се способни да го докажат.
Криминал има во секоја власт, ама нема речиси ништо на видело. Груевски буквално за ништо го осудија само за да лежи в затвор. За да е тргнат, како опасност за процесот на менување на името. И Гордана, и Ѓоко... драконски казни. Ќе мора ова судење да се преиспита некогаш. Очигледно е со големи тенденции, често и без случај... А за 27 април да не зборуваме. Сериски убијци поммалку ќе добиеа. Имаше дела, не велам дека не, ама не терористички.[DOUBLEPOST=1554731926][/DOUBLEPOST]
Што ќе кажеш за Крсто и пријателчињата кои беа изгорени дпмн-овци што прејдоа од другата страна само за да изгласаат во парламент во корист на абанчињата и соросчињата?
Треба да е човек од странство за да не знае дека истите беа уценети, а го нема обвинителството да го истражи тоа. Секако ќе се утврди дека Зоки нема вина. Хахаха...

Кој да го докаже?
Не си ми јасен.
Треба Русите или Кинезите да го докажат. Сдс и дпне се иста партија. Меѓу себе ли очекуваш да се колат?

Криминал има во секоја власт, ама нема речиси ништо на видело. Груевски буквално за ништо го осудија само за да лежи в затвор. За да е тргнат, како опасност за процесот на менување на името. И Гордана, и Ѓоко... драконски казни. Ќе мора ова судење да се преиспита некогаш. Очигледно е со големи тенденции, често и без случај... А за 27 април да не зборуваме. Сериски убијци поммалку ќе добиеа. Имаше дела, не велам дека не, ама не терористички.[DOUBLEPOST=1554731926][/DOUBLEPOST]
Треба да е човек од странство за да не знае дека истите беа уценети, а го нема обвинителството да го истражи тоа. Секако ќе се утврди дека Зоки нема вина. Хахаха...
Се ок, но еве зошто гласав за сдс на парламентарни
- има снимки за смилковско, ќе ги објават
- ќе ги затворат криминалците
- ќе се прекини општата пракса на непотизам
- ќе донесат закони за дополнителна дејност, за социјала
Од цела кампања им остана само ЌЕ
Никој за криминал не легна, неспособни се

Кој да го докаже?
Не си ми јасен.
Треба Русите или Кинезите да го докажат. Сдс и дпне се иста партија. Меѓу себе ли очекуваш да се колат?

Тој што ја водеше кампањата и ветуваше дека ќе го докаже! На тој што формира влада, не се прави улав

Верувај или не ВМРО не од ДМПНЕ туку само ВМРО е последниот бедем за одбрана на Македонштината е сега за ПИ гласање ако нема барем 500.000 и ДПМНЕ да си обезбеди свој цензуз тогаш ќе го доуништи ,а тоа така рече БПК ( БејлиПушиКур)

Како прво ВМРО-ДПМНЕ треба да биде само ДПМНЕ т.е. со закон да се забрани било која Македонска партија да ги користи овие четири букви, овој историски назив/кратенка од една одамна мртва и згасната историска организација која нема ништо со денешните партии со предзнакот ВМРО !
Второ вакво ВМРО-ДПМНЕ како денешново што е и воопшто и не треба да постои на Македонската политичка сцена, џабе само го узурпираат опозицискиот десничарски простор !
Трето новото раководство на оваа партија т.е. оние тројца мечоци во одела, а тоа се ХидроМицко, Јанушев и Николоски се како еден огромен камен, тешка џиновска карпа која се повеќе и повеќе од ден во ден ја потонува партијата, се додека целосно не пропадне на дното од океанот ... не дека дури и ова тапа раководство да се тргне од партијата пак би имало некои квалитетни и асални луѓе да се стават на кормилото !
Четврто они не се никаква Македонска десничарска национална партија, туку се олигархиско дувло, бизнис здружение и тендер-партија, потполно иста како и сите други помали и поголеми партии во државава, та голем ку*ац дали се самодекларирале како десничарски, левичарски или центристички партии !

Се ок, но еве зошто гласав за сдс на парламентарни
Нека гласа кој како сака, ама некој да врши узурпација на гласачките (изборните) резултати, тоа мислам дека е блиску до кривично дело:
Кој му дал мандат на Чедо Саздовски и Амди Бајрам да преминат во СДСМ таборот? Мандатот им го даде друга група на гласачи, да ги претставува. Тие не сакаа преименување и Зоки да е премиер.
Кој им даде мандат на 8-те пратеници уценети да гласаат за уставни промени. На изборите беа против тоа и одреден број на луѓе гласале за тоа, а потоа да се изиграни
Заев ветуваше нема менување на име, устав... и многу друго, и многумина согласно тоа гласаа за него. Потоа не важи тоа.

Е па луѓе, ако сакате да менувате дрес, прво дајте си оставка. Па кога ќе ви го изгласаат новиот дрес, облечете го.

Мрсули се тоа, не се луѓе.

Последно уредено:
Тој што ја водеше кампањата и ветуваше дека ќе го докаже! На тој што формира влада, не се прави улав

Во Македонија има само една Македонска партија, а тоа е дпне-сдс.
Може меѓу себе се поткарале за мастиките додека пиеле кафе во Излет или Воденица Мулино, па затоа сега демек се обвинуваат.

Нема ништо од тоа. Гледај ги малку работите со широко отворени очи.
Гледај на дебати како се мачат да направат караници.

Името никој не ти го враќа веќе. Ќе се обидат дпне да го вратат и ќе им кажат во еу и нато дека веќе не може да се смени и ќе свиткаат опаш од дпне и народот ќе се помири со новото име.

Како прво ВМРО-ДПМНЕ треба да биде само ДПМНЕ т.е. со закон да се забрани било која Македонска партија да ги користи овие четири букви, овој историски назив/кратенка од една одамна мртва и згасната историска организација која нема ништо со денешните партии со предзнакот ВМРО !
Второ вакво ВМРО-ДПМНЕ како денешново што е и воопшто и не треба да постои на Македонската политичка сцена, џабе само го узурпираат опозицискиот десничарски простор !
Трето новото раководство на оваа партија т.е. оние тројца мечоци во одела, а тоа се ХидроМицко, Јанушев и Николоски се како еден огромен камен, тешка џиновска карпа која се повеќе и повеќе од ден во ден ја потонува партијата, се додека целосно не пропадне на дното од океанот ... не дека дури и ова тапа раководство да се тргне од партијата пак би имало некои квалитетни и асални луѓе да се стават на кормилото !
Четврто они не се никаква Македонска десничарска национална партија, туку се олигархиско дувло, бизнис здружение и тендер-партија, потполно иста како и сите други помали и поголеми партии во државава, та голем ку*ац дали се самодекларирале како десничарски, левичарски или центристички партии !
Аха, е па јас мислам дека истото треба да важи и за СДСМ. Да се забрани и да бидат казнети за теророт врз народот од 1945 до 1990 г. Сите што биле во таа организација да не смеат да се заниваат со политика и да не смеат да имаат државно вработување.

ОК? Да сме фер.[DOUBLEPOST=1554732676][/DOUBLEPOST]
Може меѓу себе се поткарале за мастиките додека пиеле кафе во Излет или Воденица Мулино, па затоа сега демек се обвинуваат.

Името никој не ти го враќа веќе. Ќе се обидат дпне да го вратат и ќе им кажат во еу и нато дека веќе не може да се смени и ќе свиткаат опаш од дпне и народот ќе се помири со новото име.
Надвор не може, ама за во Уставот вреди да се бориме... Да не згасне македонизмот. Ќе дојде некој улав и ќе те уништо трајно.

Неспоредливо е да ги ставаш во ист кош, не можеше паторот да го смени името? Го смена паторот или зајакот?[DOUBLEPOST=1554732874][/DOUBLEPOST]
Нека гласа кој како сака, ама некој да врши узурпација на гласачките (изборните) резултати, тоа мислам дека е блиски до кривично дело:
Кој му дал мандат на Чедо Саздовски и Амди Бајрам да преминат во СДСМ таборот? Мандатот им го даде друга група на гласачи, да ги претставува. Тие не сакаа преименување и Зоки да е премиер.
Кој им даде мандат на 8-те пратеници уценети да гласаат за уставни промени. Наизборите беа против тоа и одреден број на луѓе гласале за тоа, а потоа да се изиграни
Заев ветуваше нема менување на име, устав... и многу друго, и многумина согласно тоа гласаа за него. Потоа не важи тоа.

Е па луѓе, ако сакате да менувате дрес, прв дајте си оставка. Па кога ќе ви го изгласаат новиот дрес, облечете го.

Мрсули се тоа, не се луѓе.

Јас како неопределен, немам дрес, и амди го чуствувам идеолошки близок, и јас и тој сакаме квалитетен живот. Разликата е што мене не ме бива за тоа што тој прави

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom