Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Никоја држава нема веднаш да ти екстрадира типови кои биле на високи функции во дбк, убк, посебно типови кои ја злоупотребувале таквата функција.... Тие поседуваат информации и материјали со кои можат да си купат ако ништо друго барем време. Кога повеке нема да бидат од корист за Грчките служби, кога ке им се исцрпат информациите, ке бидат вратени назад уз сликање, камери, медиуми.... како доказ за соработка меѓу двата најдобри соседи. До тогаш ке си наоѓаат рачки за да не ги вратат.
коментираш шалабајзерски... а и пред некој ден пак имаше стручно толкување за амнестиите на Иванов, кој под притисок тогаш ги повлече... правно тие важат, таму каде што владее правото .. така ни даде Уставниот суд на Грција шлаканица у фаца...
А кај нас владее кривосудство... штипскиот суд одлучи условната пресуда на градоначалникот од Ново Село , а која ја извади ОЈ,О да не ја прифати; пази сега, требало предходно да ја обелоденат???
Па условна пресуда се активира ПО следна правосилна пресуда, НЕ во тек на постапка..
Да ти се покакам у нашето кривосудство...
Нов пример на правен идиотизам кај нас, се укинува надомест на исклучените од парно, ама СЕ ЗАБРАНУВА исклучување од системот, ОД СЕГА:facepalm:

Нема никаква реакција, ама ниту еден правник од државата не се огласи, барем да се закани со Уставен и Стразбург..
а ситуацијата е многу сериозна, се користат системи за греење стари по 30 -50 години, се помалце има мајстори, ИМА потреба да се исклучуват луѓе од парно чисто и поради неможност на одржување и реновирање на систем...

Дали сите се застраашени од оваа диктаатура, или дремаат не знам.... но многумина си бегаат од оваа тираанија, барем додека и тоа не го забраанат...

Испран ти е мозокот и на тебе...како и на сите што ќе гласаат за било која партија.

Чуден е Стефус за човек кој работи само за сопствена корист, многу е алтруистичен спрема ДПМНЕ.

Чуден е Стефус за човек кој работи само за сопствена корист, многу е алтруистичен спрема ДПМНЕ.
За нив од секогаш навивам. Ама и со едните и другите тикви би садел. Вмро ми се свиѓа повеќе зошто се попатриоти и не ги ебаваат толку комшиите и плус се за рамен данок. Нема некој алтруизам тука има избор, не гласаш (или си неутрален), гласаш за СДСМ што не ми се свиѓа, или трошиш 15 минути годишно и си гласаш за тој што навиваш. Не ме чини ништо гласањето на ВМРО а ми прави мерак кога тепаат. И онака некој од СДСМ или ВМРО ќе тепа барем нека тепа тој што ти е мерак.

E ајде тоа да го видиш не гледам политика а ми бил испран мозокот. :D

Зошто ти да зависиш од партија, кога можат тие да зазвисат од тебе.[DOUBLEPOST=1554718174][/DOUBLEPOST]
За нив од секогаш навивам. Ама и со едните и другите тикви би садел. Вмро ми се свиѓа повеќе зошто се попатриоти и не ги ебаваат толку комшиите и плус се за рамен данок. Нема некој алтруизам тука има избор, не гласаш (или си неутрален), гласаш за СДСМ што не ми се свиѓа, или трошиш 15 минути годишно и си гласаш за тој што навиваш. Не ме чини ништо гласањето на ВМРО а ми прави мерак кога тепаат. И онака некој од СДСМ или ВМРО ќе тепа барем нека тепа тој што ти е мерак.

Ништо не направи дпне во 11 години власт во корист на Македонците. Крадеа шпиунски, да не ги примети некој, и го правеа истото што сега го правас сдс, но не толку видливо за народот.

Ни П од патриотизам немаше кај дпне и Грујо. Тоа што нудеа лажен патриотизам беше само за да зароси очи кај напалените членови и гласачи.

Дпне ќе се вратат на власт, сега само паузираат, за да можат сдс и Заев да го продадат западниот дел од Македонија на комшиите од западот.

Истото го правеа и дпне.

И разликувајте малку ВМРО од дпне. Не е истото. И не ги ставајте заедно двете работи.

Зошто ти да зависиш од партија, кога можат тие да зазвисат од тебе.[DOUBLEPOST=1554718174][/DOUBLEPOST]

Ништо не направи дпне во 11 години власт во корист на Македонците. Крадеа шпиунски, да не ги примети некој, и го правеа истото што сега го правас сдс, но не толку видливо за народот.

Ни П од патриотизам немаше кај дпне и Грујо. Тоа што нудеа лажен патриотизам беше само за да зароси очи кај напалените членови и гласачи.

Дпне ќе се вратат на власт, сега само паузираат, за да можат сдс и Заев да го продадат западниот дел од Македонија на комшиите од западот.

Истото го правеа и дпне.

И разликувајте малку ВМРО од дпне. Не е истото. И не ги ставајте заедно двете работи.
Име не сменија, не потпишаа Бугарски договор и не потпишаа Тиранска +++ три плус наспроти 3 --- минус на СДСМ 3:0 на патриотизам за ВМРО имаат на мојот скор шит. Плус бонус прогресивен данок. Доволно за гласање за ВМРО во наредните 10 години од мене.

Име не сменија, не потпишаа Бугарски договор и не потпишаа Тиранска +++ три плус наспроти 3 --- минус на СДСМ 3:0 на патриотизам за ВМРО имаат на мојот скор шит. Плус бонус прогресивен данок. Доволно за гласање за ВМРО во наредните 10 години од мене.

Не. Грешка си. Ако ти пишувам што лошо дпне направи во изминативе години додека владееше, ќе фати цел реферат. Има многу за кажување и пишување...

Која придобивка ќе ја имаш ти ако гласаш за дпне?
Што би ти подобриле тебе како Македонски граѓанин од прв ред (дали?)?

Сите слободарски граѓани душата ќе му ја извадат на тој кој евентуално би го потпишал тоа (промената на името). Нема да го остават така во фотељата во која е. Мислам дека шанси нема за такво нешто, ама ако има, ние мора да му земеме мерка на тој човек и на тие луѓе.

Не. Грешка си. Ако ти пишувам што лошо дпне направи во изминативе години додека владееше, ќе фати цел реферат. Има многу за кажување и пишување...

Која придобивка ќе ја имаш ти ако гласаш за дпне?
Што би ти подобриле тебе како Македонски граѓанин од прв ред (дали?)?
Рамен данок и среден прст за комшиите.

Сите слободарски граѓани душата ќе му ја извадат на тој кој евентуално би го потпишал тоа (промената на името). Нема да го остават така во фотељата во која е. Мислам дека шанси нема за такво нешто, ама ако има, ние мора да му земеме мерка на тој човек и на тие луѓе.

Видовме која мерка им ја земавте до сега во сите овие 28 години...
На зборови сите се јаки како тебе, ама на дело, сите си ќутат...[DOUBLEPOST=1554719026][/DOUBLEPOST]
Рамен данок и среден прст за комшиите.

Абе каков рамен данок зборуваш кога другите работи во државава не функционираат.
На тебе до данок ти дошло само изгледа...

Луѓе работа немаат во своите бизниси во државава, ниедна институција не функционира, се е корумпирано, а ти за данок ми збориш.

На зборови сите се јаки како тебе, ама на дело, сите си ќутат...
На ова мислев
https://off.net.mk/net-roulette/lokalno/stevo-taka-e[DOUBLEPOST=1554719103][/DOUBLEPOST]Иначе името го сменија последниве две год.....не бладај.

На зборови сите се јаки како тебе, ама на дело, сите си ќутат...[DOUBLEPOST=1554719026][/DOUBLEPOST]

Абе каков рамен данок зборуваш кога другите работи во државава не функционираат.
На тебе до данок ти дошло само изгледа...

Луѓе работа немаат во своите бизниси во државава, ниедна институција не функционира, се е корумпирано, а ти за данок ми збориш.
Место 10% ќе ми земаат сега 15% од дивиденда плус плаќам 18% за над 1500 евра ММЕ комуњарско. Грујо ова никад немаше да го дозволи. Плус и Северна не турија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom