Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Ни за Гога Сорос.

Е тоа ќе ги доуништи ВМРО ДПМНЕ тоа токму тоа сакаат сдс хунта и од странските мешетари , впрочем се сеќавам пред 1 година БПК изјавуваше дека ќе го уништи ВМРО ДПМНЕ преку штетниците реформатори

Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk

На која тв има пренос од сдс шоу?[DOUBLEPOST=1554568738][/DOUBLEPOST]
значи боље да гласаме за долгоушко ?
Гласај за кој сакаш, твоја работа. Макар што и река ми изгледа стабилен.
Од првиот дуел гога и река делуваа како тим

Кој профитира од бојкот?

Доколку гласам за некој од кандидативе (Пендо или Гога) не добивам ништо, ниту пак губам...
Доколку бојкотирам не добивам ништо, но не ни губам ништо т.е. барем ќе бидам горд што не се глупирам, не се правам мајмун и будала да легитимирам вакви монти-пајтон избори, партии и кандидати !
Не станува збор за профит, ќар, интерес или незнам што друго, туку понекогаш и гордоста е битна работа, а токму сега на овие избори е моментот човек да биде силен, горд, независен, неутрален и да не подпадне под било каквите партиско-штабски притисоци и лаги да се излегува и гласа на 21ви ![DOUBLEPOST=1554585196][/DOUBLEPOST]
Е тоа ќе ги доуништи ВМРО ДПМНЕ тоа токму тоа сакаат сдс хунта и од странските мешетари , впрочем се сеќавам пред 1 година БПК изјавуваше дека ќе го уништи ВМРО ДПМНЕ преку штетниците реформатори.

Од што ти е оваа кратенка БПК ?!
И како тоа мислиш негласањето за Гога т.е. бојкотирањето на избориве би било крах токму за ДПМНЕ ... зошто јас на пр. како опозиционер-неутралец би гласал за Гога, не само јас туку и многу други опозиционери-неутралци зошто би гласале за Гога ... само затоа што овој кандидат е промовиран од најголемата опозициска партија во државава ДПМНЕ и кловнот Мицко !

Последно уредено:
Доколку гласам за некој од кандидативе (Пендо или Гога) не добивам ништо, ниту пак губам...
Доколку бојкотирам не добивам ништо, но не ни губам ништо т.е. барем ќе бидам горд што не се глупирам, не се правам мајмун и будала да легитимирам вакви монти-пајтон избори, партии и кандидати !
Не станува збор за профит, ќар, интерес или незнам што друго, туку понекогаш и гордоста е битна работа, а токму сега на овие избори е моментот човек да биде силен, горд, независен, неутрален и да не подпадне под било каквите партиско-штабски притисоци и лаги да се излегува и гласа на 21ви
Дали на зајко(односно големобугарски и големоалбански интереси) му одговара бојкот, тоа беше поентата.

Мене ми изгледа Река најсалам, вака на интелектуално ниво, мислам да не гласам, ама ако излезам ќе гласам за него.

Брука е ова што ни го прават СДСМ и ДПМНЕ, која навреда е за секој барем со малце мозок.

Мене ми изгледа Река најсалам, вака на интелектуално ниво, мислам да не гласам, ама ако излезам ќе гласам за него.

Брука е ова што ни го прават СДСМ и ДПМНЕ, која навреда е за секој барем со малце мозок.

Река и мене ми е најискрен, нема врска националност, имам гласано за имер селмани. Добра страна е што ја разобличи целата лага на сдс за еу, економија и се друго. Страшно е да се соочат македонците со вистината која ја кажува.
И гога не е лоша, само кој ја слуша, наметнат и е имиџ на склерозна бабичка, но доколку се разбере вистинското значење на зборовите, убаво го пердаши стево. Минус и е што не е разбирлива за секој.
Послаб кандидат од стево не можеше да се најде во сдс, песот на рада да го извадеа подобро ќе беше. Како да сака сдс да изгуби намерно. Арогантен, пресамоуверен, нервозен со тикови... Премногу се буни се порекнува, непромислени изјави... Не го бива, друг ќе беше муабетот со тунтев, со било кој... Па види го на плакатите и се ќе е јасно! Зарем немаше до толку интелектуалци во таа партија??
Мислам дека ова е почеток на крахот на сдс, не 11 год, следно одсуство ќе им е 20 год.

На која тв има пренос од сдс шоу?[DOUBLEPOST=1554568738][/DOUBLEPOST]
Река е стабилен,добар е за исполнување на големоалбанскиот сон.Ама битно е стабилен.:cautious:

Река е стабилен,добар е за исполнување на големоалбанскиот сон.Ама битно е стабилен.:cautious:
прашањетто е кој побргу ќе не внесе во голема Албанија, Таљат или Река ?
Ако веќе не ни гине Голема, најдобро беше да влезевме таму уште 2006 та, кога не беа исламизирани а и не беа врзани со Косово.
Како и да е, па и сега, прашање е што е полошо, надувување на екстремно големи рамковни права или Голема Албанија?? Всушност и да сакаме, нема тие да сакаат да не земат комплет, само еден дел; ќе им се поремети муслиманската доминација, а ќе им бараме ние таму Рамковни Права :cool:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom