Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
По повод дуелот. Мислам дека излагањата и на едниот и на другиот звучеа повеќе како партиски излагања, користејќи еден познат наратив својствен и за Заев и за Мицковски, меѓутоа генерално земено тоа не е ништо ново, ништо што не е видено во минатото. Мислам и дека ни едниот ни другиот преку нивниот тв дуел настап не купија никакви гласови, ниту освоија некакви политички поени во очи изборите за претседател. Позициите се јасни, политичката култура на народот е таква да ставовите на мнозинството се во согласност со ставот кој што му го презентира локалниот политички штаб, став воглавно воден од личните интереси, т.е можноста за партиско вработување.
Што значи целиот дуел во глобала земено овозможува само материјал за препукувања пред кооперација, на портали и социјални медиуми, додека политичката суштина останува иста, заедно со статус квото во сите сфери на општествениот живот во државата.

Инаку, за реформскиот потенцијал на двајцата, како и на партиите кои што ги претставуваат мислам дека е излишно да се говори. Единствен сигнал кој што го испратија е фактот дека сеуште сме далеку од било какви суштински реформи кои што нема да содржат популизам и демагогија. Во скоро време не може да се очекува политички и реформски пресврт, така да прогноза која што сама се наметнува е дека во наредните десетина години (минимум) трендот на тонење на државата ќе си продолжи, паралелно со иселувањето од нејзе како последица.

Додека овие двајца пробуваа да протнат некаква си излитена демагогија, зборувајќи за судски реформи, ЕУ интеграции, смена на имиња и.т.н. демантот на целата оваа повраќаница на која што бевме сведоци, од Унгарија, најверојатно со кофа пуканки, си гледаше сеир од неговата нова дома, на слобода.

Како Трамп и Хилари да ги гледаш, веќе договорено, веќе смислени прашања, а и двајцата слуги на ѓаволот, демек контра тимови биле. Гарант после емисија, на виски и по некоја линија се угостиле.

Slabi i dvajcata...
Inače se šuška deka Talat ke bidi pretsedatel:confused:

Како?...

Привремено, во „паузата„ од утврдувањето на конечниот резултат (после сите жалби и прегласувања...) или трајно, како последица од очекуваниот бојкот?

Како?...

Привремено, во „паузата„ од утврдувањето на конечниот резултат (после сите жалби и прегласувања...) или трајно, како последица од очекуваниот бојкот?
Последица од бојкот е одржување на нови претседателски избори, за 45-60 дена или нз точно колку беа. На новите би се одело со заеднички парламентарни и претседателски, за да нема бојкот.

Не знам кој ти кажал дека со бојкот, Таљо трајно ќе стане претседател.

Последица од бојкот е одржување на нови претседателски избори, за 45-60 дена или нз точно колку беа. На новите би се одело со заеднички парламентарни и претседателски, за да нема бојкот.

Pa Talo I ne nekoja losa opcija, koga veke mu se posraa na sve, neka bide barem cirkusov kompleten.Podobro Talo nego Pendaroski, koga ne ocekuvas nisto promakedonsko barem neka bide od nekoj ko Talo, a ne od nekoj izrod.

Pa Talo I ne nekoja losa opcija, koga veke mu se posraa na sve, neka bide barem cirkusov kompleten.Podobro Talo nego Pendaroski, koga ne ocekuvas nisto promakedonsko barem neka bide od nekoj ko Talo, a ne od nekoj izrod.

Ни едниот, ни другиот...али боље наш изрод ќе ставам, него инбред терорист бе умрен. Немој после да се чудиш коа ќе ти сменат името од Петар у Петари, со се државјанство.

Ни едниот, ни другиот...али боље наш изрод ќе ставам, него инбред терорист бе умрен. Немој после да се чудиш коа ќе ти сменат името од Петар у Петари.
Demek nekoj izrod mi e garancija deka nekoj nema da mi go smeni imeto od Petar vo Petari. Veke ednas izrodite ni smenaa ime, zosto sega da mu veruvam deka nema da go napravi istoto? Abe kasno palite decki, kasno e sega, kako bese ona, “posle ebajne nema kajanje”

Demek nekoj izrod mi e garancija deka nekoj nema da mi go smeni imeto od Petar vo Petari. Veke ednas izrodite ni smenaa ime, zosto sega da mu veruvam deka nema da go napravi istoto? Abe kasno palite decki, kasno e sega, kako bese ona, “posle ebajne nema kajanje”

Касно палиме а? Тек је почело чичо, а вие што одма кревате бело знаменце, ајт путот накај Албанија или Бугарија. Ти пишав, ни тој ни овој, али доколку би бирал од два/тројцата, ќе изберам изрод пред терорист. Па ова да не се случеше што се случи со државава, никогаш немаше народот да се освести и дознае со кој си има работа.

Какви повраканици од дуел. Во ова ситуација , потребно се бесилки. Многу бесилки. Претерено многу бесилки, за цело собрание, власт, опозиција. Или тоа, или да ја самоукиниме државата и да се раситниме во анархо-синдикални групички, нема плакање на данок, секој за себе.

Стигна време, каде Заев му се курчи со прашање на Мицко дали има цицки да го врати старото име Република Македонија !!!:vozbud::pos: Мицко па дебил се плаши да одговори,дипломатски одговара веќе ви одговорив,ќе поправиме и ќе прифатиме се добро што направивте или не направавите:angel::pos: Абе Мици,кажи,ќе поништам се комуњариве шо направи ја или ревизија ти е планот у црпката ....Ти ебам кломпарот ....Торлаци водат две партии:tapp:

Мицко колку и да има знаење, нема никаков настап.Едноставно не е за водач на партија.
За селандуров нема потреба од никакви коментари.Се пули во празно.

Дали сме толку проста маса и неспособни или па се што правиме ради реда правиме,колку да се каже дека правиме.Онде у Ѓорче кај Сетек автобуската,автобус чекам у улица страв ми е на автобуска да застанам.На 20см од тротоарот по прва лента покрај тебе па нема да претерам ама сигурно и со преку 130-140 км на саат пролетуваат гадовине од Сарај,Грчец,Тетово Гостивар....Језиво.За ноќе да не зборам,на 100 метри оддалеченост од главна улица се слуша звук ко авиони да пролетуваат,можда и по 200 шибаат пошто звукот се губи за секунда две,страшна работа.Сега овие дегенерици од џандари цела недела уназад на секои 500 метра стојат,од Ѓорче до Лептокари на 4 локации и тоа стално на исти преку ден по сабајлечки.Претходно 6 месеци и јаче ги немаше нигде,посебно ноќе.Сеа ке запнат секој ден две недели и пак ке ги снема наредни 6 месеци.Еднаш онде кај Камелија му викам на еден дембиш што гнетеше хамбургер у кола абе гледај на прва лента стојат на пешачки паркирани метеж се прави,вика ние ги ловиме само тие на црвено што проаѓаат :facepalm: Толку ли нема бе еден токму да им каже како се работи?Толку сме гнили што неможе да се вратиме у нормала никогаш.Пу да ви се мочам у мозокот шуплив џандарски.
Не се криви децата, Треба здрава нога во трн да си стави а никој не го штити. Шиптаранава земала замав не ебат никого.....нема закон за нив. Напрај муабет со некое џандарче и ќе ти биде јасно.

Во држави како Македонија, каде правата се поврзани со проценти.

Сепак не плаши се, нема све да се попише, туку онолку колку што се договорени. (особено Кичево и Струга)

Во 2020 ќе глумиме попис и онда вие во следните 10 години ќе кажете дека албанци ги има 17%, а ние ќе кажеме дека не има 35%.
Држави како Македонија не е име на држава.

Ама ај да пробаме пак. На кој попис, во која држава во свет, се попишуваат исселени лица?

И ако може да одговориш со име на бар една држава, не со толкување што тоа ќе се случело. Делот што успешно успевате да го промашите е дека мнозинството Македонци навиваат за колапс на црковно-куртонскава творба.

Никаде не напишав дека некој ми кажал, туку поставив 2 прашања, односно 2 можности. Во тие 45-60 денови, има доволно време за чинење уште некоја беља, како што е досегашното носење (непотпишани) закони и нивно објавување со Службен весник.

Патем кажано, не постои гаранција дека и повторените претседателски избори не би биле бојкотирани, а можноста од спојување на претседателски со собраниски, ми наликува на пуста желба од опозицијата...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom