Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Македонскиот идентитет е заштитет, доволно е да се погледне личната карта во ОН, промената на имињата во согласност со уставните измени
Па пишува дека неколку институции ќе го промениле името.
Бог да чува.. си верува ли Кирац сам на себе? Дома не му викаат ли „не се глупирај јавно, ни го срамиш семејството...“
Зајакнат ни е идентитетот. Како бе зајакнат? Дома никој не ме спречувам да сум Македонец. Јазикот македонски си постоеше. Сега се македонско се избриша, официјално. На МАКЕДОНИЈАПАТ па целосно и го избришаа името, не е ни НАЦИОНАЛЕНПАТ
Јавното претпријатие за одржување и заштита на магистралните и регионалните патишта „Македонијапат“ е променето со Јавно претпријатие за одржување и заштита на магистралните и регионалните патишта
Што е проблемот да се користи МАКЕДОНИЈАПАТ? Зајакнат идентитет.

Последно уредено:
Ова слика е од вчера, една женичка продаваше цвеќиња пред Сити Мол, одма и пријдоа полицајци и си лапна казна + цвеќињата и ги земаа...

cvekarka-e1551988622851-696x556.jpg

Оваа е од денес сабајлево, знаете каде е местово? На раскрсница во Чаир, од десна страна е зградата на општината.... да, да зградата на општината, јас сум од Чаир и можам да ви потврдам, на 20 метра од општината продаваат цвеќиња луѓево. Немам ништо против, нека продаваат секој си го заработува лебот во мизернава држава, али селективноста убива маме му ебам...

53347643_10215278539054245_3144733745135747072_n.jpg

Туку ај да не им рушам филм на Северxhаниве за едно опшесво за сите :smirce:
Се сложувам со тебе за ова, гомнариве треба да престанат да покажуваат сила врз тие луѓе.

Се сложувам со тебе за ова, гомнариве треба да престанат да покажуваат сила врз тие луѓе.
+1

Се силат на овие луѓе што продаваат зеленчуци, овошја, цвеќиња, а на Бит Пазар фалц/шверцани ствари (цигари итн итн),

Жив си уште ти бе јагне... јас мислев хара-кири си направи???

Масонски заговор против идолите твои... почнаа и странски служби да ги следат, а Стево прв на пик бил! :pos:
So cel um ocekuvase reakcija od gjon?

53687171_10157379265742518_2040287732512587776_n.jpg

не се.

53496326_10157379265112518_3431848688215916544_n.jpg

ни овие нема да ти дадат пичка, џабе шлихтање

Зашо толку им се обраќа внимание? Зар они се најголем проблем у вукојебинава? Мене не ми се уопште мили, ама никад не сум ги шливал, ако се мирни нека си се тресат нивни проблем. Според мене мислата на Тошо 'Што више педери то више слободни девојки за нас' е увек добитна :zloo:

Ова слика е од вчера, една женичка продаваше цвеќиња пред Сити Мол, одма и пријдоа полицајци и си лапна казна + цвеќињата и ги земаа...

cvekarka-e1551988622851-696x556.jpg

Оваа е од денес сабајлево, знаете каде е местово? На раскрсница во Чаир, од десна страна е зградата на општината.... да, да зградата на општината, јас сум од Чаир и можам да ви потврдам, на 20 метра од општината продаваат цвеќиња луѓево. Немам ништо против, нека продаваат секој си го заработува лебот во мизернава држава, али селективноста убива маме му ебам...

53347643_10215278539054245_3144733745135747072_n.jpg

Туку ај да не им рушам филм на Северxhаниве за едно опшесво за сите :smirce:

Карпош е развиена општина каде 50 години е вложено. (живеат образовани, богати луѓе)
На карпошци важно им е да не им го зафати слободниот простор некој со тезги.

Чаир е заостаната општина каде 50 години не е вложено. (живеат сиромашни луѓе, со вонстандардни услови за живот)
На чаирчани важно им е да можат да постават тезга кај ќе им текне.

Е сега има и малцинство во Карпош што сакаат да постават тезги, и малцинство ва Чаир што не сакаат тезги по тротоари.

И затоа постои миграција од една општина во друга, секој со свој рачун.

Е сега има и малцинство во Карпош што сакаат да постават тезги, и малцинство ва Чаир што не сакаат тезги по тротоари.

И затоа постои миграција од една општина во друга, секој со свој рачун.
Секоја општина си има свои закони? Па всушност, така е дефакто.

Дарди и пуно нуклеарка да ни фрлат албанците ќе ги убедуваат тие што преживеале дека тоа е всушност многу човечна работа, зашто сите тие градби кои ги срушила бомбата го попречувале струењето на воздухот, а и таман ќе се намали бројот на жители, така што чим се подрасчисти чадот од бомбата веднаш ќе се решат долгогодишните проблеми со загадувањето.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom