а камо слика како летат Еаглиња[DOUBLEPOST=1550834921][/DOUBLEPOST]Ено опшесво за сите, сега Мула Муки ко ќе удри еден крст пред црква![]()
.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
а камо слика како летат Еаглиња[DOUBLEPOST=1550834921][/DOUBLEPOST]Ено опшесво за сите, сега Мула Муки ко ќе удри еден крст пред црква![]()
.
а камо слика како летат Еаглиња![]()
Не сум сигурен, но претпоставувам дека не се мисли само на македонскиот јазик (јужнословенска група на јазици)*, туку и на мајчините јазици за припадници на малцинствата.Mockovci edni, koi majcin jazik imame...
затоа Заев пред некој ден кажа дека вежба да изговара Северна Македонија..Не во иднина, веќе сега има. 5000 евра, па кажи ако смееш.
На цариник и до сега беше проблем да кажеш Солун. А чудно, Бугарите, Србите, Хрватите... немаат проблем со „Солун“.затоа Заев пред некој ден кажа дека вежба да изговара Северна Македонија..
а треба да вежбаш и Тхесалоники, ако те праша грчкиот цариник кај одиш и се излажеш да кажеш Солун, њама Грција, назад 180..
ќе им напраиме пробљем и на брача срби, си имаат обичај да кажуваат Солун...
Ако неќат 5000 евра казна ќе преименуваат, што ќе прават.На цариник и до сега беше проблем да кажеш Солун. А чудно, Бугарите, Србите, Хрватите... немаат проблем со „Солун“.
Има кафани кај нас кои се викаат Солун. Ќе треба ли да ги преименуваат?
ima i FIRMI, Solun komerc, eden kupНа цариник и до сега беше проблем да кажеш Солун. А чудно, Бугарите, Србите, Хрватите... немаат проблем со „Солун“.
Има кафани кај нас кои се викаат Солун. Ќе треба ли да ги преименуваат?
ка чинг!ima i FIRMI, Solun komerc, eden kup
Ако неќат 5000 евра казна ќе преименуваат, што ќе прават.
Ја да сум на твоето место и на местото на ireal на време би го избришал ова старото име на Тесалоники што сте го пишале во постовите. Ваљда знаете дека има луѓе на форумов што не ве сакаат многу-многу. Може некој злонамерник да ве пријави.
Под мач бато!има називи на ТЕМИ во потфорум Туризам, а се уште и оваа тема ти е за случувања во солунско поле и халкидики
Скраја да е јас да сум го користел зборот Солун во именување на градот кој се вика Тесалоники и не смее да е поинаку. Јас само укажував како некои никаквеци го користат тој одвратен збор... не сакам веќе ни да го напишам од што ми се гади од тој збор.Ја да сум на твоето место и на местото на ireal на време би го избришал ова старото име на Тесалоники што сте го пишале во постовите. Ваљда знаете дека има луѓе на форумов што не ве сакаат многу-многу. Може некој злонамерник да ве пријави.
Кацарска да ги суди... директно, не мора ни Рускоска да ги обвини, да не губиме време во процедури.[DOUBLEPOST=1550839235][/DOUBLEPOST]ima i FIRMI, Solun komerc, eden kup
За непотизам?Инаку, директорот на Шутка поднел оставка, откоа јавно Заев му рече.
Ти изглеа си умен и знаеш како треба. Ја за другине у главно зборам.Скраја да е јас да сум го користел зборот Солун во именување на градот кој се вика Тесалоники и не смее да е поинаку. Јас само укажував како некои никаквеци го користат тој одвратен збор... не сакам веќе ни да го напишам од што ми се гади од тој збор.
Дури и би се пријавил волонтерски да одам под прозори и врати на граѓаните и да шпионирам каде истиот го зборуваат, го користат. Како на времето во Грција што наслушувале дали некој зборува македонски јазик (јужнословенска група).
Дај некој нека фотошопне као држи калаш...[DOUBLEPOST=1550834921][/DOUBLEPOST]Ено опшесво за сите, сега Мула Муки ко ќе удри еден крст пред црква![]()
.