Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
52813245_2260325253988619_5723928612168531968_n.jpg
[DOUBLEPOST=1550834921][/DOUBLEPOST]Ено опшесво за сите, сега Мула Муки ко ќе удри еден крст пред црква :icon_lol:.
а камо слика како летат Еаглиња :icon_mrgr:

Mockovci edni, koi majcin jazik imame...
Не сум сигурен, но претпоставувам дека не се мисли само на македонскиот јазик (јужнословенска група на јазици)*, туку и на мајчините јазици за припадници на малцинствата.

* - да не имам правни последици, Русковска одма ќе добие налог, а Кацарска да стави печат.

Последно уредено:
Не во иднина, веќе сега има. 5000 евра, па кажи ако смееш.
затоа Заев пред некој ден кажа дека вежба да изговара Северна Македонија..
а треба да вежбаш и Тхесалоники, ако те праша грчкиот цариник кај одиш и се излажеш да кажеш Солун, њама Грција, назад 180..
ќе им напраиме пробљем и на брача срби, си имаат обичај да кажуваат Солун...

затоа Заев пред некој ден кажа дека вежба да изговара Северна Македонија..
а треба да вежбаш и Тхесалоники, ако те праша грчкиот цариник кај одиш и се излажеш да кажеш Солун, њама Грција, назад 180..
ќе им напраиме пробљем и на брача срби, си имаат обичај да кажуваат Солун...
На цариник и до сега беше проблем да кажеш Солун. А чудно, Бугарите, Србите, Хрватите... немаат проблем со „Солун“.
Има кафани кај нас кои се викаат Солун. Ќе треба ли да ги преименуваат?

„Секој политичар кој е вмешан во оваа стапица и кој ќе ни падне во раце ќе биде истепан и ќе биде скршен од ќотек од страна на било кој член од нашата група. Браво за денес другари, покажавте кој сте. Спиро Ристoвски беше боксуван од Лирим Крашниќи, браво братучед. Миле Јанакиевски беше боксуван од Есат Кафеѓоли. Образот ми го обеливте денес. Ние нема да престанеме во оваа битка. Ниту еден Албанец не се освети за нас до денес и затоа ние сами ќе се осветуваме бидејќи сите ќе ни дојдат тука во затворот", напиша Красниќи на својот Фејсбук профил.

На цариник и до сега беше проблем да кажеш Солун. А чудно, Бугарите, Србите, Хрватите... немаат проблем со „Солун“.
Ако неќат 5000 евра казна ќе преименуваат, што ќе прават.
Ја да сум на твоето место и на местото на ireal на време би го избришал ова старото име на Тесалоники што сте го пишале во постовите. Ваљда знаете дека има луѓе на форумов што не ве сакаат многу-многу. Може некој злонамерник да ве пријави.

ima i FIRMI, Solun komerc, eden kup

Ако неќат 5000 евра казна ќе преименуваат, што ќе прават.
Ја да сум на твоето место и на местото на ireal на време би го избришал ова старото име на Тесалоники што сте го пишале во постовите. Ваљда знаете дека има луѓе на форумов што не ве сакаат многу-многу. Може некој злонамерник да ве пријави.

има називи на ТЕМИ во потфорум Туризам, а се уште и оваа тема ти е за случувања во солунско поле и халкидики

има називи на ТЕМИ во потфорум Туризам, а се уште и оваа тема ти е за случувања во солунско поле и халкидики
Под мач бато!
по 5000 евра сегде, па нека пишуваат Солун после
него како...

Инаку, директорот на Шутка поднел оставка, откоа јавно Заев му рече.

Скраја да е јас да сум го користел зборот Солун во именување на градот кој се вика Тесалоники и не смее да е поинаку. Јас само укажував како некои никаквеци го користат тој одвратен збор... не сакам веќе ни да го напишам од што ми се гади од тој збор.
Дури и би се пријавил волонтерски да одам под прозори и врати на граѓаните и да шпионирам каде истиот го зборуваат, го користат. Како на времето во Грција што наслушувале дали некој зборува македонски јазик (јужнословенска група).[DOUBLEPOST=1550839175][/DOUBLEPOST]
ima i FIRMI, Solun komerc, eden kup
Кацарска да ги суди... директно, не мора ни Рускоска да ги обвини, да не губиме време во процедури.[DOUBLEPOST=1550839235][/DOUBLEPOST]
Инаку, директорот на Шутка поднел оставка, откоа јавно Заев му рече.
За непотизам? :vozbud:

Скраја да е јас да сум го користел зборот Солун во именување на градот кој се вика Тесалоники и не смее да е поинаку. Јас само укажував како некои никаквеци го користат тој одвратен збор... не сакам веќе ни да го напишам од што ми се гади од тој збор.
Дури и би се пријавил волонтерски да одам под прозори и врати на граѓаните и да шпионирам каде истиот го зборуваат, го користат. Како на времето во Грција што наслушувале дали некој зборува македонски јазик (јужнословенска група).
Ти изглеа си умен и знаеш како треба. Ја за другине у главно зборам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom