Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас па многумина ги слушав (и тоа од СДСМ), ако Заев дојде, да си збираме парталите и странство да фаќаме (очигледно согласно неговите капацитети).
И Мао да дојдеше после Грујо на боље ќе тргнеше. Празно да го оставеа премиерското столче, боље ќе беше одколку грујовиот газ да седеше на него. Чак и тебе да те ставеа на тоа место боље ќе ја водеше државата од него (да се разбереме, не боље од Заев, Мао, куче или празно столче, али боље од Грујо).

71c087ec310a098e79b5b2d57f01c027.jpg

4c41d2bf265e31cc3978fbdf744fbe69.jpg

Животот.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
За кого како....
IMG_20171231_123744.png[DOUBLEPOST=1514720458][/DOUBLEPOST]
После Груевски секој знае дека што и да стаиш на власт не може полошо од него да биде.
Немој, не ги предизвикувај:unsure:

Заев ми значи исто колку и ти, значи ич

Гајле ми е за грчките медиуми што пишувале, се гледа многу јасно од видеото дека самиот Бутарис кажува дека го поканил Заев во Солун и тоа е доволно. Дали е предавник или не времето ќе каже, а државен удар единствено пробаа да направат оние што насилно влегоа во собранието и тепаа пратеници од мнозинството
Според тебе многу е побитно што мислат членовите на дпмне отколку мнозинството на граѓани во Република Македонија кои го дадоа својот глас на избори..
Кмета на Солун е поканил Заев заедно да празнуват Нова година в таверна в Солун.

https://www.theguardian.com/world/2017/dec/31/greece-macedonia-yiannis-boutaris-zoran-zaev

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

И Мао да дојдеше после Грујо на боље ќе тргнеше. Празно да го оставеа премиерското столче, боље ќе беше одколку грујовиот газ да седеше на него. Чак и тебе да те ставеа на тоа место боље ќе ја водеше државата од него (да се разбереме, не боље од Заев, Мао, куче или празно столче, али боље од Грујо).

2006та просечна плата 13 200 денари / 2017та 23 500. Секој кој ќе успее ова да го повтори, односно 2028 просечната плата да биде 42 300 денари за мене е еднаков односно подобар од Груевски. За другото искрено ме заболе кур.

2006та просечна плата 13 200 денари / 2017та 23 500. Секој кој ќе успее ова да го повтори, односно 2028 просечната плата да биде 42 300 денари за мене е еднаков односно подобар од Груевски. За другото искрено ме заболе кур.

A да те прашам - што ќе ти е плата од 42000 ?
И што ќе ти е економски раст од 4% ? Што ти мења па на тебе тоа?

Има секакви луѓе, не викам не. Затоа и Груевски ги добиваше изборите чак и после раззно-разните пиздарии кои му ги праеше на народот и земјата.

A да те прашам - што ќе ти е плата од 42000 ?
И што ќе ти е економски раст од 4% ? Што ти мења па на тебе тоа?
А тебе ако ти е битен економскиот раст тогаш што ти менува ако државата ти се вика Горна Македонија или како и да се договорат?

Кмета на Солун е поканил Заев заедно да празнуват Нова година в таверна в Солун.

https://www.theguardian.com/world/2017/dec/31/greece-macedonia-yiannis-boutaris-zoran-zaev

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

не го покани баш, му спомнал као ај додји да славиме, као празен гест , ама не знаел дека Зоки е желен за шармантна дипломатија и ширење познанства и како таков е стварно спремен да му се домандали на гости. Проба после да го одпокани, ама беше касно, па така сега си зема беља и сигурно моментално го шета по Икеа и превртува очи.

Не е релевантна споредбата, треба да споредуваш со 2008 кога се воведе бруто платата, во 2006 хранарина и превоз се плаќаа посебно, покрај тие 13200 денари.

Солун е еден саат порано од нас
:(

Последно уредено:
Извоз на РМ за 2017 година според завода за статистика.

0sUmZZlJRm_afmQ940aXmQ.jpeg

18 место како пазар ти е Русиjа.
Ке те перафразирам и ке кажам - естествено самоубиjство е вртене на грб на ЕУ.
https://www.google.bg/search?hl=bg-...ws_rd=cr,ssl&dcr=0&ei=mfNIWomEKIaC6ATG-YLYAQ#
Срекен ви Новиот Баjрам од Москва! За многу години!

Ај што ти објаснија погоре за бруто исплатата, али да знаеш и тие 23.500 колку коштаат со камати, па можда просечната ќе биде 9.000. Али ако и тоа ќе биде и треба да биде.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom