Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Почнаа гомната да испаѓаат на површина.

Касами: 27-ми април беше сценарио за кое знаеја и Заев и Ахмети

http://netpress.com.mk/kasami-27-mi-april-bese-scenario-za-koe-znaeja-i-zaev-i-ahmeti/
[DOUBLEPOST=1509116601][/DOUBLEPOST]
Нема бегане, имаше формула за тава демаркиране и то беше - размена на териториja - пак ке подсетам - Кодра Фура.

Нормално беше размена на териториja за демаркиране на границата?

Троши македонските коли со лошата нафта :lol:
Знаеш, подсети ме на една девоjка овде во форумот, што преди 5-7 години ми се колнеша како ништо бугарско не купила и немала да купи през живот, па тогава j препорачах да изклучи сиалицата си и компутарот, заштото делумно струjaта е от Бугариja. Па вака сега и ти забега.

Уви, ние ке продолжуме да решаваме проблемите што некои други ги создадоха. Знаеш, турците во едно са признали бугарите за петстотин години - много тврдоглави и трпеливи сме.
Ни ти, ни jaс ке си промениме тезите,па само загадумаме нишката може би, па мислам нема смисла много да дискутираме. Времето ке покаже. А jaс седам консистентен на ставовите си и ке сум овде ако форумот го има да го напамтам што сум кажа и прогнозирал.
[DOUBLEPOST=1509115945][/DOUBLEPOST]
Културната автономиja? Притисоците... па прочети грамите да видиш за што станува прашане.
Па објасни во кратки црти какви притисоци се вршеле врз вас.Вака само на памет ќе се убедуваме.

Индиректно признава дека сега не уценуваат.
Кажав, дори да допуштам...и ако не гледам вакво нешто. Куса памет имаш.[DOUBLEPOST=1509117069][/DOUBLEPOST]
Па објасни во кратки црти какви притисоци се вршеле врз вас.Вака само на памет ќе се убедуваме.
Секи пат кога НРБ е кажела не за нешто,jгославските амбасадори бегали во Москва, таа да врши притисок врз Бугариja. Като почнеш от културната автономиja, кога нимеш през споровете со Црвенковски не еден пат разправите за малцинствата и така натаму...да не коментираме играта мегу СФРJ, Грциja и Турциja, както во ОН така и во другите мегународни организации.

Последно уредено:
Нема бегане, имаше формула за тава демаркиране и то беше - размена на териториja - пак ке подсетам - Кодра Фура.

Нормално беше размена на териториja за демаркиране на границата?

Троши македонските коли со лошата нафта :lol:
Знаеш, подсети ме на една девоjка овде во форумот, што преди 5-7 години ми се колнеша како ништо бугарско не купила и немала да купи през живот, па тогава j препорачах да изклучи сиалицата си и компутарот, заштото делумно струjaта е от Бугариja. Па вака сега и ти забега.

Уви, ние ке продолжуме да решаваме проблемите што некои други ги создадоха. Знаеш, турците во едно са признали бугарите за петстотин години - много тврдоглави и трпеливи сме.
Ни ти, ни jaс ке си промениме тезите,па само загадумаме нишката може би, па мислам нема смисла много да дискутираме. Времето ке покаже. А jaс седам консистентен на ставовите си и ке сум овде ако форумот го има да го напамтам што сум кажа и прогнозирал.
[DOUBLEPOST=1509115945][/DOUBLEPOST]
Културната автономиja? Притисоците... па прочети грамите да видиш за што станува прашане.
Измислување на формули и трикчиња место користење на име на јазик не е решавање на проблеми.
Точно, слепи, глуви и тврдоглави во глупоста сте.
Но реков, браво само продолжете, со трикчиња и формули, нема подобар начин да го оддалечите Македонскиот народ! :)
Само напред хаха

Почнаа гомната да испаѓаат на површина.

Касами: 27-ми април беше сценарио за кое знаеја и Заев и Ахмети

http://netpress.com.mk/kasami-27-mi-april-bese-scenario-za-koe-znaeja-i-zaev-i-ahmeti/
[DOUBLEPOST=1509116601][/DOUBLEPOST]
утредента од Брдото кажаа дека треба помирување и заедничко ( виткање кичма:icon_mrgr:)

Кажав, дори да допуштам...и ако не гледам вакво нешто. Куса памет имаш.[DOUBLEPOST=1509117069][/DOUBLEPOST]
Секи пат кога НРБ е кажела не за нешто,jгославските амбасадори бегали во Москва, таа да врши притисок врз Бугариja. Като почнеш от културната автономиja, кога нимеш през споровете со Црвенковски не еден пат разправите за малцинствата и така натаму...да не коментираме играта мегу СФРJ, Грциja и Турциja, както во ОН така и во другите мегународни организации.
Ќе одговориш што е сменето под притисок или да смениме тема?[DOUBLEPOST=1509120435][/DOUBLEPOST]
Може и Круме Страшниот вклучил Вардарска Македониjа и поточно тие земи кои тогаш се нарекувале сосема инаку за наредните 300 години во Бугариjа.
Повели
IMG_20171026_174640.jpg
Толку упорен идиот во живот немам сретнато.Заслужи.

Аспарух хан(y)
не измислувајте погрешни работи...мора да биде јавач со коњ, ама од некој народ што сега не постои за да нема проблеми со комшиите... значи не антички македонец, не илир, не дарданец, не тракиец, не трибал... јас убаво предложив, Пајонец, најдобро кинг Аристон, тука може да падне и донација од фабриката :cool:, а и грците сами ни предложија повеќе пати да си ја бараме античката жица кај пајонскиот кинг Патрас

Пф, тебе те нема да ни го фалиш животот.
Ја не бев „за живот во Македонија“, туку за „патор на ражен (или на кол) во Македонија“....и уште сум за тоа.

Ја не бев „за живот во Македонија“, туку за „патор на ражен (или на кол) во Македонија“....и уште сум за тоа.
Е сега не се вади многу многу, си баравте, си добивме живот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom