Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Ke povtoram po tret pat.......

SDS vo ekonomijata me ima slabi rezultati.....dosta poslabi i od najslabite godini na Grujo(2009....2010)

Nivnata pozitiva ke bidat političkite prašanja
Ние не ги знаеме резултатите на владеењето на грујо.
Се уште излегуваат на виделина огромните долгови на државата, денес новиот директор на велешката болница открил огромни долгови за со години неплаќана вода, храна, внатрешниот долг на Македонија се уште се пресметува, пред месец дена достигна над 400 милиони евра, допрва треба да се видат долгови на општини и државни фирми каде се уште се директори кадрите на ДРПМНЕ...[DOUBLEPOST=1502218837][/DOUBLEPOST]
а никој фала нема да му рече :(
не заслужува овој неблагодарен народ таков чоек за водач

Рака на срце, јас отприлика токму тоа го имав пишано (без сарказам) за него, некаде 2007-ма.
И грујо визионерски предвидуваше дека “Вистината е како шило, не може да се сокрие, ќе боде ќе боде и ќе излезе на виделина“

а никој фала нема да му рече :(

Си доби благодарница на 11 декември 2016, би требала да му е доволна.

Се уште излегуваат на виделина огромните долгови на државата, денес новиот директор на велешката болница открил огромни долгови за со години неплаќана вода, храна, внатрешниот долг на Македонија се уште се пресметува, пред месец дена достигна над 400 милиони евра, допрва треба да се видат долгови на општини и државни фирми каде се уште се директори кадрите на ДРПМНЕ...

Истото го имаш и во спортската сала до поликлиника Чаир, која троши струја од улична светилка, а Бог знае и на уште колку други објекти, ама изгледа тоа не им смета на плавите жолтици, бидејќи тамошниот градоначалник е од редовите на рамковнистичките ку_ветини кои секогаш се фрлаат во коалициски кревет со муштеријата кој ќе им плати повеќе - во владејачка валута, се разбира.

Се уште излегуваат на виделина огромните долгови на државата, денес новиот директор на велешката болница открил огромни долгови за со години неплаќана вода, храна, внатрешниот долг на Македонија се уште се пресметува, пред месец дена достигна над 400 милиони евра, допрва треба да се видат долгови на општини и државни фирми каде се уште се директори кадрите на ДРПМНЕ..

Лет...јас и ти памтиме дека сите нови влади досега се ваделе на долговите на старите. Лјупче кога дојде во 1998 тврдеше дека само здравството должи 60 милиони марки.....така е на секоја промена на власт.

Сепак зборувам општо....во народот ќе се осети стагнацијата на економијата. За тоа не се потребни бројки

Но ќе повторам дека ќе има позитивни нешта на полето на чистата политика

Кој сака и кога сака нека ме држи за збор

Лет...јас и ти памтиме дека сите нови влади досега се ваделе на долговите на старите. Лјупче кога дојде во 1998 тврдеше дека само здравството должи 60 милиони марки.....така е на секоја промена на власт.
никогаш како до сега во историјата на Македонија, долговите не беа направени ради раскош и лично богатење на поединци од власта

никогаш како до сега во историјата на Македонија, долговите не беа направени ради раскош и лично богатење на поединци од власта
Еве ќе ти кажам еден пример дека не е така... и тоа за за координаторот на твојата изборна единица од СДСМ:

Кога беа првиот пат на власт од 2002-2006 година најпрво ја зедоа ЖАС Кичево(пандан на Транскоп)...и некое време работеа додека не зедоа кредити. Со парите од кредитите се луксузираа на тој начин што нема сличен ни во Русија и Украина ни во Бугарија ...па камоли кај нас

Еден пример-кога одеше со брат му(двајцата по 180 кг) во Грција, нормално на краците, за да се знае кој е кој, порачуваа по едно литро виски, масата и чадорот конобарите им го носеа во плиткото море и така цел ден со нозете во вода пиеја виски и се смееја на цел глас

После тоа некако со матни игри ја превзедоа и фабриката за шрафови ``Тане Цалески``, за која патем јас службено ја имам пресудата од 2008 година дека фабриката припаѓа на друг. Ја заложија фабриката за 5 милиони евра кредит во Комерцијална банка...и нормално цела фабрика заминане во аут...туку и машините ги продаода за сечење за старо железо. И сето тое време вистинскиот газда на фабриката секој ден пријавуваше во полицијата дека му се врши грабеж на фабриката...и полицијата со прст не мрдна(режимската на Грујо)

Кога матурираше ќерката не едниот...неговиот вујко (мој колега) го праша што и купи на ќерката. Тој му вели-Голф 6. Бујкото му вика..па скап е Гофот..оти не и купи Корса? Овој му вика-Симонче моја Опел да вози????

Двете фабрики сега се исчистени од мапата на објекти а овие должат на пола Македонија

А за долговите....долгот што го остави тој на општината Вранештица по релативна вредност не се споредува ни со грчкиот...а не со тој на Грујо.
Бројот на кривични пријави е поголем од обичен двоцифрен број.....но неговата тетка е јавен обвинител

Колку да знаеш...тој сега одлучува кој да биди директор во Стрежево...РЕК Битола....

Се уште излегуваат на виделина огромните долгови на државата, денес новиот директор на велешката болница открил огромни долгови за со години неплаќана вода, храна, внатрешниот долг на Македонија се уште се пресметува, пред месец дена достигна над 400 милиони евра, допрва треба да се видат долгови на општини и државни фирми каде се уште се директори кадрите на ДРПМНЕ...[DOUBLEPOST=1502218837][/DOUBLEPOST]
не заслужува овој неблагодарен народ таков чоек за водач
Како фудбалот?Како Арена Филип Втори?Како Скопје 2014?
Само од стадионот имаме инкасирано повеќе од 20мил евра.
Штета што го срушија чичко Стоилко и што го уништија кругчето на плоштад со пет ружи и три трендафили.Странциве ќе се изнасликаа.

Како фудбалот?Како Арена Филип Втори?Како Скопје 2014?
Само од стадионот имаме инкасирано повеќе од 20мил евра.
Штета што го срушија чичко Стоилко и што го уништија кругчето на плоштад со пет ружи и три трендафили.Странциве ќе се изнасликаа.
Чичко Стоилко мене ме израни како студент од провинцијата.......баш ми е мака кај спомна:tapp:

Шала на страна..со стадионот се претставивме во добро светло

Чичко Стоилко мене ме израни како студент од провинцијата.......баш ми е мака кај спомна:tapp:

Шала на страна..со стадионот се претставивме во добро светло
I so obezbeduvanjeto, gospot zdravje da im dade na policijcite, ziv covek nemozese da pripari do hotelot, si ostanaa na sonceto tamu, se so puski na site strani.

Према податоците на европска комисија за миграции во Македонија во период од 2013-2016 влегле речиси милион ипол бегалци и мигранти од сирија, авганистан судан... а од Македонија излегле малце помалце од милион. Каде се тие 500.000+ мигранти кои исчезнаа во Македонија за време на Груевски? зошто не се дозволува на СЈО на новинарите или јавноста да се проверат имотите на ВМРО, зградите, куќите, шумите, ридовите, нивите... во сопственоста на таа партија низ цела Македонија каде се зборува дека се сместени мигрантите и дека не само шо им се дадени лични карти туку и партиски книшки на ВМРО. Зошто за оива ќутиш?

:pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Се давите како муви во пролив... Еве да ти олеснам прво, не се 500.000+ туку се точно 454.577... од прва информација ова, другар ми е нотарот што му ги заверуваше членските книшки, значи 100%. И пази не само од Сирија, Авганистан и Судан како што велиш, и Копти од Египет добија членски од ВМРО, еве ти доказ!

15220046_1135980116491533_8067968024923018637_n.jpg

Која беда и очај, после фијаското со стоилјадниот Пустец! Ова не врви дури ни кај Либертас и 24 вести... ова комотно можиш да му го постираш на Саше Политико или онај од Народен глас... само таму можи ова да помини! Пробај... можи ќе ти одговори некој!

А јас ќе ти речам да уклучиш малце логика... низ кој граничен премин се најавуваат кога ќе преминат во Србија? Така ќе видиш кај е вишокот од 500.000 мигранти! Еве да ти поможам:

Србија ја затвори границата со Македонија за бегалците
Србија денеска ја затвори својата граница со Македонија за мигрантите, бидејќи Хрватска не ги пушта бегалците кон Словенија и Австрија, објави белградскиот весник „Новости“. Се очекува и Македонија да донесе таква одлука.

https://www.mkd.mk/makedonija/politika/za-migrantite-srbija-ja-zatvori-granicata-so-makedonija

И да... добар ти е потписот... ама не знам на која платформа и на кој Еди Рама мислиш? Све се тоа измишљотини на Грујо, центарот за комуникации, Сител, Курир, Алфа, Нетпресс... затоа што не му се лежи![DOUBLEPOST=1502232021][/DOUBLEPOST]

Јас бев уште сега да ти кажам ;)

беше презафатен со лични и фамилијарни работи тие 11 години инаку ќе ја напраеше Македонија добро место за живеење.
Немаше време... инаку....
Со носење на закони кои Заев во рекордно брзо време ги носи, а кој знае уште колку ќе потпише, а се против македонските интереси?[DOUBLEPOST=1502233312][/DOUBLEPOST]
Ѓорѓи Н., too weird to live, too rare to die.
Не разбирам норвешки јазик.

Последно уредено:
Заев и Села погребаха колонистите :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom