Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Овија не ваљав биле пред дик онија биле добри окапава пред сви државни институције 2 године [emoji23].

Sent from my MI 5s using Tapatalk

greatgoblin.jpg

Пред ДИК пристигна и Миленко, еуфоријата расте...

@olaNik @WestBE ќе јадете неоправдани, облакајте се и тоа убао облечете се пошо ладничко ќе биде ноќва.

Ако треба да ви дадеме координати каде е зградата на "Нова Македонија" кажете.

@olaNik @WestBE ќе јадете неоправдани, облакајте се и тоа убао облечете се пошо ладничко ќе биде ноќва.

Не бе брат грешка си Кумановци дел не зависив ни од едну партију. [emoji23]

Има некој член од Демир Хисар или околината. Денес подслушнав многу интересен муабет за гласањето на жителите на Обединк. Ај да не ширам муабети ако има некој од таму нека се јави сакам да го подпрашам нешто. Мало место е и скоро сите се знаат.
За оние другите кои не знаат Обедник е село со претежно албанско население.

Ај вака....
Заев сака да им даде двојазичност, конфедерација, незнамшо, на Албанците. Значи на Албанците би им одговарало да победи Заев. Тоа повлекува да Албанските преставници во ДИК “навиваат“ за Заев и се трудат да му поминат приговорите.
Колку што на кратко погледав од бруката наречена седница на ДИК, имам чувство дека Албанските преставници страсно навиваат да победи ВМРО ?

Така ми се чини, или.....???

ПС. Неко меџу нама није наш.....

Приговори су глупост колко да се бутне на одредени места за Беса и СДСМ да добиев још по плус еднога пратеника.

Овија не ваљав биле пред дик онија биле добри окапава пред сви државни институције 2 године [emoji23].

Пфффф, ние идевме пролет, мачиња по улица, долг денот, ќе седнеш на пивце после...твоиве сеа у никое време на - 10 ќе лапаат пм честици, пошо не верувам дека имаше време сендвичи да ви склопат :D
Треба да си го организирате животот порационално малку

Ne mozam, sega ke mi donesat nekoj potpis za analiza, nesto itno bilo, se brzalo.

Пфффф, ние идевме пролет, мачиња по улица, долг денот, ќе седнеш на пивце после...твоиве сеа у никое време на - 10 ќе лапаат пм честици, пошо не верувам дека имаше време сендвичи да ви склопат :D
Треба да си го организирате животот порационално малку
А бе знам ја пролет гледа ги спискови кој од администрацију кој д'н треба да иде под шатор дружимо си се ми по Куманово знаемо се [emoji23]

Има текст/видео/известување/ТВ пренос/шодае за вмровскиов протест пред ДИК?

Глуп си ти, да разбираш малку ќе видиш дека секаде преправале во шестката. Само ти, Бонева и тој другиот простак до неа можете ова да го кажете.
Па се ти јави [emoji23]
А бе преправљале не преправљале Фатиме не гу доведе ја [emoji23]
Тој по дома ли те такој учив да викаш људи глуп или такој нагалено си се викате меѓу себе [emoji23]
Оќемо два мандата добиќете ташаци [emoji23]

Ај вака....
Заев сака да им даде двојазичност, конфедерација, незнамшо, на Албанците. Значи на Албанците би им одговарало да победи Заев. Тоа повлекува да Албанските преставници во ДИК “навиваат“ за Заев и се трудат да му поминат приговорите.
Колку што на кратко погледав од бруката наречена седница на ДИК, имам чувство дека Албанските преставници страсно навиваат да победи ВМРО ?......
Аха, еве и браќава така викаат

БЕСА: Албанците од ДИК им подарија пратеник на ВМРО ДПМНЕ
Денес уште еднаш се потврди дека ДИК донесува одлуки со албанските претставници во неа, тие о ДУИ, ДПА, и тој кој наводно е независен, го штитеа интересот на ВМРО ДПМНЕ и на Никола Груевски повеќе од самите претставници на Груевски

Има текст/видео/известување/ТВ пренос/шодае за протестов вмровски пред ДИК?
http://novatv.mk/video-pred-dik-povtorno-se-sobraa-poddrzhuvachi-na-vmro-dpmne/

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom