Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Друже у 10 години комплетно владеење на ДПМНЕ буквално вклучувајќи мнозинство у парламент, градоначалници скоро у секоја општина и плус претседател на држава, плус купени 80% од медиуми. ДАЛИ СИ ПРИ ЗДРАВ РАЗУМ КОГА ВЕЛИШ ДЕКА МОЖЕ У ВАКВИ УСЛОВИ СДСМ ДА МЕСТИ ИЗБОРИ ?

СЕ ГЛЕДА ДЕКА ГЛЕДАШ САМО СИТЕЛ И МОЗОКОТ ТИ Е ПРОГРАМИРАН ТАКА ДА НЕМА ШТО ДА СЕ ПРАИ ПОНАТАКА СО ТЕБЕ МУАБЕТ.

ПОЗДРАВ ИМАЈ УБАВ ДЕН.

Kakva vrska ima se sto napisa so mestenjeto?

Bejli ne e ni nas drzavjanin pa ke mu treba 5 min da gi namesti i oficijalizira izborite. Glavniot ekspert za IT vo dik e amer. Ova samo ko primer ti go davam.

Site ustanovi koj gi uzurpira opozicijata za ova kuso vreme gi partizira, toa e fakt od sjo, komisijata za mediumi, dik bukvlano se funkcionira daleku od neutralno. Eden tiranin se zamenuva so drug. Za toa kolku e lesno vo vakvi uslovi da se namesat izbori nemozam da zboram ama ako so crticka, bukva i sto ti znam se pravi livce nevazecko verojatno e mnogu lesno. Pomiri se so toa deka narodot glasal, kako odlucil, odlucil toa treba da se pocituva.

Se gleda deka mnogu od vas ovde ste ogorceni i se palite relativno lesno zasto ste polni so omraza. Razumot odamna e zaminat od mkd.

Site ustanovi koj gi uzurpira opozicijata za ova kuso vreme gi partizira, toa e fakt od sjo, komisijata za mediumi, dik bukvlano se funkcionira daleku od neutralno.

Кој им дозволи на СДС да ги креира сите набројани установи? Зошто и како дојдовме до потреба да имаме паралелни институции? Зошто Грујо прифаќа се и сешто што ќе му наложат од Кале и СДС? Одговорот на овие прашања, нормално ако е објективен, ќе ни ја даде разрешницата на целата боранија од ситуација која нема никакви изгледи да заврши мирно и без жртви.

Друже ти само спинуваш ништо не викаш. кога слави ВМРО тогаш е урлање кога слави СДС тоа е музика за твоите уши.[DOUBLEPOST=1481797021][/DOUBLEPOST]
Зошто бе? Па не разбира вчера дека Унгарија не призна под уставно име?:)
Подобри спинери од вас нема. Друго е да славиш а друго е да излезеш да се дереш пред Дик или да му урлаш на некој пред домот. Тоа се лудаци. Ни племињата од Африка така не прават.
Добро ајде ќе речиме дека се, туку овие шарените што урлаа, крешеја, фарбаја, сквернавеја и ред други работи цела година , тие што се ?
Кремот во државата или ?
Што сквернавеле? Проект без кој можеа да се спасат животи? Јаките споменици, ми ги опнале онде само место да зафаќаат додека тие си ги крадат парите, фрлени пари во вода за државата а економијата ќе ја подобрувале. Оди бе не се глупирај. Тие споменици треба да се фрлат во депонија, а не да се гордееме со нив. Уште кога ќе го видам во Кисела Вода оној бугарон бапнат на толкав коњ. :facepalm:
Пиши им бе дека си Маџар, утепај ги : )))))
Еј стварно не ми текна, ах. :(

Чoвекoт кaжa декa не сaкaл дa јa пушти зaтoa штo билo oпaснo. Јaс нaјмнoгу сaкaм тoa дa се реши, aмa ќе имa судење и ќе дoзнaеме.
Зошто би се потепале, ако е јасно и гласно кажано на бомбите дека некој криел некои информации во врска со овој случај. Тогаш единствен потепан би бил тој што ги криел овие податоци. Туку дали некогаш си се запрашал дали воопшто постои некаква бомба за Смилковци, која кажува поинаква вистина од таа што ја знаеме? Јас после све ова се запрашувам, а треба и ти после една ипол година.

Подобри спинери од вас нема. Друго е да славиш а друго е да излезеш да се дереш пред Дик или да му урлаш на некој пред домот. Тоа се лудаци. Ни племињата од Африка така не прават.

Што сквернавеле? Проект без кој можеа да се спасат животи? Јаките споменици, ми ги опнале онде само место да зафаќаат додека тие си ги крадат парите, фрлени пари во вода за државата а економијата ќе ја подобрувале. Оди бе не се глупирај. Тие споменици треба да се фрлат во депонија, а не да се гордееме со нив. Уште кога ќе го видам во Кисела Вода оној бугарон бапнат на толкав коњ. :facepalm:

Еј стварно не ми текна, ах. :(
Друго е де. Кога се твоите тогаш се во право кога се другите тие се племе. Еве ај ако сакаш да се правиш наудрен, на што личеа протестите пред мин. за правда? пред влада? А бе урлаа цела година, фарбање, дерење како ненормални и под дејство на дроги. Ама тогаш беа револтирани и беа во право?

И да не палиш кандило имаш кантар со фелер. Се повикуваш на некакви историски грешки на сдс - што де факто ги има и се огромни. А во даденава ситуација кога дпне ги прави истите, да не кажам и од многу поголем калибар - тогаш реагираш „е зошто ние сега?“. Тоа не е објективно, рационално расудување.
сдс нема да формира влада, туку владата ќе биде техничка, широка и ќе треба да спроведе следни избори. Во меѓувреме имате уште еднаш шанса да размислите кои се приоритетите, конечно да изгасите шител на тоа телевизорите и да почнете сами да расудувате како возрасни луѓе.
Знаеш која е разликата меѓу некој што им дал на албанците да зборат во општина на свој јазик и некој што помилувал убијци на македонски војници и цивили? - НИКОЈА. Кога на тој квази-патриотизам ќе го додадеш убаво финансискиот криминал кој го сотре народов по сите параметри, јасно е зошто баш во овој момент е активирана картата на овој тешка националистичка пропаганда на која ти си очигледен заложник и жртва. Попаѓавте на ефтина реторика, а глумите некои тешки интелектуалци.
Нема време, поточно на државава одамна и е пројдено времето, па затоа размисли си убаво.
Види сега да ти ја доловам разликата помеѓу мене и тебе. Значи секоја си гласа по соопствено убедување. Зошто јас преферирам едни ,а ти други е небитно. Секој со свој ум што би рекле.
Разликата е во тоа што јас ја почитувам изборната воља на гласачите ми се допаѓала таа или не. Значи поминаја изборите, помина предизборната еуфорија , кој тепа тепа и толку. Сакам да ти кажам дека за разлика од мене ти немаш демократски капацитет да ја прифатиш изборната воља на гласачите каква и да е таа. Ето видиш за разлика од тебе јас посакувам СДСМ да направи влада пошто на овие избори народот и даде огромна поддршка и ги врати од мртвите. Нема врска дали тоа мене ми се допаѓа тоа или не, народот си кажа тоа што си имаше да кажи на фер и демократски избори и одлучи како што одлучи. Дали згрешил и наседнал или правилно одлучил не е мое или твое да кажиме, ке кажи времето. Од кај да знаеш , можи стварно младите ке се вратат, можи стварно ке добиеме 16000 минимална плата, можи стварно ке се намали уште повеќе невработеноста, можи стварно албанците созреаја како малцинство. Ке видиме, секако после ебање нема каење, како што имаме осетено многу пати досега на своја кожа, ама како што реков така си одбра народот и тоа е тоа.

Дајте некој линк каде што се емитува седницата на ДИК.

Кој им дозволи на СДС да ги креира сите набројани установи? Зошто и како дојдовме до потреба да имаме паралелни институции? Зошто Грујо прифаќа се и сешто што ќе му наложат од Кале и СДС? Одговорот на овие прашања, нормално ако е објективен, ќе ни ја даде разрешницата на целата боранија од ситуација која нема никакви изгледи да заврши мирно и без жртви.

1. Strancite, potocno usa.

2. Vmro odbi da igra celosno pod stranski noti.

3. Na prst mozes da izbrois koj ne prifaka sto ke nalozi usa. I merkel ja snimaa pa ne vidovme germanija nesto da buntuva protiv usa. Mala riba sme, ke slusas ili ke te snema. SDS se totalno nebitni u prikaznata. Tie samo se nasle tamu i ke posluzat kako instrument za disciplina, nisto poveke.

Седницава на ДИК и целиот аматеризам е сублимат на нашето (не)постоење. Луѓе не се појавуваат да даваат образложенија, незнаат кој пратил mail, па сега ќе го бараат по телефон. Абе Монти Пајтон.

Може, на местата кај што фалат ситно гласови ќе се прегласува не зашто има нерегуланости ( таму не ни има гласови на дпмне), туку после паднат договор за размена на гласови пoмеѓу сдс и беса за да неутрализираат пратеник. Тоа би ти дошло како да преполагаш испит на кој предходно не си бил спремен, си научил и сега добивазш 10ка :) EZ WIN ( само што нема поправен на избори ако е се регуларно, освен на сила нормално ) Борбата на сдс е моментално тоа, да се издејстува прегласување на било каков начин за да си ја исправат грешката. Ова за оние понеупатените објаснувам :)

Те разбирам друже, немав намера дирекно да те навредам. Меѓутоа, само делумно можам да се сложам со тебе.

Имаме еден факт, тоа е дека резултатот е стварно тесен. Имам друг факт дека имало стварно некои мали неправилности за време на овие избори. Не збориме на памет, не измеслено туку е извештај од многу невладини и други организации.
Е сега, вистина е дека законско право е на секоја партија да поднесе приговор, па знак прашање е дали ќе се прифати. Така да ДПМНЕ нема логика да протестира сега, кога уште не донела одлука ДИК за прегласување.

Нај трагично е што ДПМНЕ не е парија што може да се смее и да спомнува плачење у ДИК пошто народот има свежо сеќавање за локалните избори 2013та, општина центар кога победата на Андреј Жерновски пробаа буквално да му ја украдат со носење луѓе од пустец и обиди за прегласување (е тоа се вика крадење победа).
Пази, они беа тие што носеа ЧОВЕЧИЊА ОД ПУСТЕЦ (ИМАМЕ ПО 50 ДУШИ У СТАН ОД 40 КВАДРАТИ цитат од министер) и пак и покрај тоа ги губеа изборите и пак бараа прегласување ?!
Значи они носат луѓе од пустец, по автоматизам они ги праат мучките и пак они се истите што бараат прегласување затоа што не усеале ?!
ОВА ДРУЖЕ ГО НЕМА НИГДЕ НА БАЛКАНОТ.
ТУКА ИСТО МОЖЕШ ДА ВИДИШ КАКО ТОГАШ ФУНКЦИОНИРАШЕ ДИК. ВО ЧИИ РАЦЕ БЕШЕ И ДАЛИ БЕШЕ ИЗБИРАЧКИОТ СПИСОК ПРОЧИСТЕН.

Центарци ги фати инат тоа време, и како што овие носеа од пустец луѓе така Центарци по масовно искачаа и го правеа поразот на ДПМНЕ по убедлив.
Денес ДПМНЕ губи у центар со 8,500 разлика што не е малку. Значи се им се удри од глава.

Е сеа после тоа бламирање и брука у центар, ДПМНЕ има ЛИЦЕ на некој да каже еј не плачете у ДИК ? А ОВА У 2013 ШТО БЕШЕ У ЦЕНТАР :pos:

Жерновски убаво им одговори, штом сте толку сигурни дека е ваша победата у 6 изборна единица, и да има прегласување пак ќе биде ваша, како што у центар беше наша и после 3 прегласувања.
Мислам дека на ова немаат одговор. Со ова ги закопа.

Друже за крај, гледај помалку или скроз батали ги СИТЕ КАНАЛ5 И АЛФА.
Читај ги помалку КУРИР РЕПУБЛИКА И ТЕЛЕГРАФ.
Не ги следи МИЛЕНКО НЕДЕЛКОВСКИ, ЈАНКО ИЛКОВСКИ, ТОНИ ШАНАЦ МИХАЈЛВОСКИ, ЈАНКО ИЛКОВСКИ.

Верувај дека ќе имаш по нормална перцепција на работите.
По објективна барем, у мала рака.
Биди поздравен.

Така и си мислев ама си реков ај кога можеа албанците за неколку месеци од племе кое ви ги крши главите по автобуси и каде што ке стигни политички да созрее и да е способно за промени, сигурно си можел и ти.
Ама очигледно не си ти стигнат до тој степен на еволутивен развиток.

Те разбирам друже, немав намера дирекно да те навредам. Меѓутоа, само делумно можам да се сложам со тебе.

Имаме еден факт, тоа е дека резултатот е стварно тесен. Имам друг факт дека имало стварно некои мали неправилности за време на овие избори. Не збориме на памет, не измеслено туку е извештај од многу невладини и други организации.
Е сега, вистина е дека законско право е на секоја партија да поднесе приговор, па знак прашање е дали ќе се прифати. Така да ДПМНЕ нема логика да протестира сега, кога уште не донела одлука ДИК за прегласување.

Нај трагично е што ДПМНЕ не е парија што може да се смее и да спомнува плачење у ДИК пошто народот има свежо сеќавање за локалните избори 2013та, општина центар кога победата на Андреј Жерновски пробаа буквално да му ја украдат со носење луѓе од пустец и обиди за прегласување (е тоа се вика крадење победа).
Пази, они беа тие што носеа ЧОВЕЧИЊА ОД ПУСТЕЦ (ИМАМЕ ПО 50 ДУШИ У СТАН ОД 40 КВАДРАТИ цитат од министер) и пак и покрај тоа ги губеа изборите и пак бараа прегласување ?!
Значи они носат луѓе од пустец, по автоматизам они ги праат мучките и пак они се истите што бараат прегласување затоа што не усеале ?!
ТУКА ИСТО МОЖЕШ ДА ВИДИШ КАКО ТОГАШ ФУНКЦИОНИРАШЕ ДИК. ВО ЧИИ РАЦЕ БЕШЕ И ДАЛИ БЕШЕ ИЗБИРАЧКИОТ СПИСОК ПРОЧИСТЕН.

Центарци ги фати инат тоа време, и како што овие носеа од пустец луѓе така Центарци по масовно искачаа и го правеа поразот на ДПМНЕ по убедлив.
Денес ДПМНЕ губи у центар со 8,500 разлика што не е малку. Значи се им се удри од глава.

Е сеа после тоа бламирање и брука у центар, ДПМНЕ има ЛИЦЕ на некој да каже еј не плачете у ДИК ? А ОВА У 2013 ШТО БЕШЕ У ЦЕНТАР :pos:

Жерновски убаво им одговори, штом сте толку сигурни дека е ваша победата у 6 изборна единица, и да има прегласување пак ќе биде ваша, како што у центар беше наша и после 3 прегласувања.

Не ги следи МИЛЕНКО НЕДЕЛКОВСКИ, ЈАНКО ИЛКОВСКИ, ТОНИ ШАНАЦ МИХАЈЛВОСКИ, ЈАНКО ИЛКОВСКИ.

Биди поздравен.
Значи да сумираме, целата работа беше одмазда. Добро е што се тргнаа приказните за слобода демократија да не бидеме како ВМРО и тн. Пола кампања против власта беше со спомнување на Центар и како тоа што го правеле тогаш не чинело (со носење луѓе од пустец, со прегласување) а сега се носеа луѓе од Косово за да гласаат во тетовско и кумановско и се бара прегласување на чисти места, и ти викаш е па така им треба.
И втора работа, читањето на медиуми, личности или не знам што нема врска со твојот избор. Јас од кога знам за себе ги читам и едните и другите медиуми и ќе продолжам (иако се повеќе добивам впечаток дека читањето на било кој мејнстрим медиум е губење време). Не можеш ти да викаш дека си објективен кога ми викаш гаси сител читај либертас или а1он.

Биди поздравен.

Odlicn percepcija imas. Vmro mestele ama ne namestile toa bilo loso.

Ovie mestat preglasuvanje vo albanski sredini kade realno sdsm nema sto da bara ama moze da dobie normalno ako se iscenka so besa pa nivni glasci da glasaat za sdsm... Ova bilo regularno a on od pustec ne.

Isti kurac ste i ednite i drugite. Razlikata e sto na kraj vmro prifati poraz u centar, vie uste glumite ludilo.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom