Almeida
поет, мрачна сила, гад
- Член од
- 15 февруари 2015
- Мислења
- 7.563
- Поени од реакции
- 19.996
И да не палиш кандило имаш кантар со фелер. Се повикуваш на некакви историски грешки на сдс - што де факто ги има и се огромни. А во даденава ситуација кога дпне ги прави истите, да не кажам и од многу поголем калибар - тогаш реагираш „е зошто ние сега?“. Тоа не е објективно, рационално расудување.Значи работата маме му ебем кој прв почна.
Не му палам јас кандило на никој, прати ме малце.
Јас посакувам СДСМ да го добие тој фамозен пратеник и да формира влада. Нема врска дали тоа мене ми се допаѓало или не, така народот си кажа на избори , а јас за разлика од тебе ја почитувам изборната воља на граѓаните.
сдс нема да формира влада, туку владата ќе биде техничка, широка и ќе треба да спроведе следни избори. Во меѓувреме имате уште еднаш шанса да размислите кои се приоритетите, конечно да изгасите шител на тоа телевизорите и да почнете сами да расудувате како возрасни луѓе.
Знаеш која е разликата меѓу некој што им дал на албанците да зборат во општина на свој јазик и некој што помилувал убијци на македонски војници и цивили? - НИКОЈА. Кога на тој квази-патриотизам ќе го додадеш убаво финансискиот криминал кој го сотре народов по сите параметри, јасно е зошто баш во овој момент е активирана картата на овој тешка националистичка пропаганда на која ти си очигледен заложник и жртва. Попаѓавте на ефтина реторика, а глумите некои тешки интелектуалци.
Нема време, поточно на државава одамна и е пројдено времето, па затоа размисли си убаво.