Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Незнам вие како размислувате, но јас пошто сум од Кичево многу внимателно го читав оној делот на програмата на сдс која ја цитираше Вељаноски, и каде децидно пишува дека општините ќе имаат повисок степен на самостојност, полицијата ќе биди под нивна команда а не како сега само да одредува комадир на предлог на министерот, можност на организирање на повеќе општини кои ќе појават ист интерес(тоа ти е како она во Косово со српските општини-федерална единка), можност за тој ``картел`` да сорабурува со општини од соседните држави од интерес на своја надлежност........

Ова го бараа косоварите во 70-тите а кој не верува ја чувам книгата ``Ко је тражио Републику Косово`` па нека гледа и прави паралели.

разликата е што тогаш косоварите тоа го бараа, а србите со пендрек не им го даваа, сега ние самите им го нудиме

Јaс нa кaмпaњa Зaјaкoт гo немaм слушнaтo тoa дa изјaви (мoжи се лaжaм или) туку Грујче и кoмпaнијa ми гo oтекoa сo тaa федерaлизaцијa , дoстa умешнa фaзa нa кoјa се пaли нaрoд кoј не гледa дaли имa дa јaди , туку се пaли нa нaциoнaлизaм.
Зaтoa aкo имaш некoј детaлен пoдaтoк кaкo би изгледaлa тaa Федерaлизaцијa вo Мaкедoнијa дaј пoстирaј , a не сaмo пaушaлни муaбети.
Ма не они само се користат со изјави на Заев никој не го тера да дава такви изјави...

https://youtu.be/cHeD21xcnJg

https://youtu.be/CPQ71zCQKr4

Е сега Зајко сака да оди преку Охридскиот договор не му бил добар...

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Edna golema greska sto ja napravi SDSM e sto ne se reformira, kako sakas da pobedis nekoj koga prvo ne si go iscistil tvojot dvor? Ne mozes da kritikuvas nekogo, a da ne se poglednes samiot sebe. Mnogu golema greska napravi SDSM so toa, posebno sto imaat super mladi luge, jas licno poznavam nekolku koi za zal ne dobija sansa da preminat vo rakovodstvoto, so izgovor deka se mladi i neiskusni i moraa da ja napustat, no spored mene bas toa neiskustvo e prednost pred se bidejki se neisprani od minatite generacii, i milo mi e sto gledam pametni luge i ovde kako Gospdinot @MDI i Gospodinot @Almeida koi gi sfakaat rabotite mnogu dobro, i mozebi e grev sto ne mozat da napravat nisto poveke vo ovaa drzava. Namesto takvi pametni luge da primaat i dvete partii, tie imaat luge kako onoj Ministerot za Zemjodelie sto bese od SDSM, i onoj od Mladincite sto e Stefan mislam deka se vikase, koi imaat zemeno skola od starite generacii, sto e bas steta. I pred nekoj da kaze deka Pendarovski e resenieto, moram da kazam deka i toj ima damka koga bese vo DIK za koja zboruvase i Gorcev pregeska na presot. Najgolemo bogatstvo na partite se kadrite lugeto, iako toa ne izgleda taka, znam deka vo US se pravat studentski zdruzenija na Koledgite kade od dvete partii se pravat debati i rasprava i se ragaat novi kvalitetni kadri, so koi i dvete partii vo makedonija za zal ne raspolagaat, ima luge sekako so koi i samiot komuniciram, no nemoze da se najde resenie, ako se formira partija so proevropski vrednosti kako levica ke zavrsi so katastrofa bidejki pola od graganite ne se ni cule za tebe, a ne pak ti ja procitale programata, dodeka sami ne se svestime nikoj ne moze da ni pomogne mora da se ostavi prostor na mladite vo ovaa drzava, imam prijateli od dvete partii, i mozam da kazam deka nivnite razmisluvanja se mnogu pogolemi od momentalnite lideri na dvete partii, i da gledam nivo na debata na svetsko nivo kade so strast se branat stavovite za koi se zalagat.

Незнам вие како размислувате, но јас пошто сум од Кичево многу внимателно го читав оној делот на програмата на сдс која ја цитираше Вељаноски, и каде децидно пишува дека општините ќе имаат повисок степен на самостојност, полицијата ќе биди под нивна команда а не како сега само да одредува комадир на предлог на министерот, можност на организирање на повеќе општини кои ќе појават ист интерес(тоа ти е како она во Косово со српските општини-федерална единка), можност за тој ``картел`` да сорабурува со општини од соседните држави од интерес на своја надлежност........

Ова го бараа косоварите во 70-тите а кој не верува ја чувам книгата ``Ко је тражио Републику Косово`` па нека гледа и прави паралели.

разликата е што тогаш косоварите тоа го бараа, а србите со пендрек не им го даваа, сега ние самите им го нудиме
Не добивте вие во Кичево првпат градоначалник Албанец во време на ВМРО или грешам ? И ако не грешам, што би било, ако се однесеше Пустец да гласа таму ?

Ма не они само се користат со изјави на Заев никој не го тера да дава такви изјави...

Видео 2 цитат:
Aко сите се скарани со Македонија,проблемот е во Македонија.

Заклучок:
Maкедонијо црна да си,ти што на Грција бараш името да си го смени,Бугарите не ги признаваш и ги прекрстуваш дека се Македонци,на Србите црквата им ја негираш,а Албанија сакаш пола да ја присоединиш.Така е црпко те сака народот твој!

Абе ако ти раскажам кои се врвните луѓе на сдс во моето Кичево, ќе реќиш дека овој гледал филм на страв и ужас и го прераскажува. А има луѓе, пред се мои постари колеги од факс, кои се прекрасни луѓе и гласачи на сдс, феноменални луѓе за кои никој никогаш нема да се устручува да гласа, ама...

За тие што незнаат , ќе кажам само 1%

Кога ќе влегувате од кај Скопје низ Кичево, на тие двајца браќа од кои едниот е и координатор на 5-ка, им ги дадоа во приватизацијата :
-кичевската автобуска станица,
-малку понатака ЖАС Кичево со огромен паркин , и гаражи, и десетицу автобуси,
-фабриката ``Тане Цалески`` за шрафови.

Автобуската ја поебаа им им ја зедоа албанци, ЖАС им го зеде ПУЦКО ПЕТРОЛ за неисплатени сметки за гориво од неколку години, а фабриката Тане Цалески им ја зеде Комерцијална банка за хипотека од кредит од неколку милиони евра. Машините ги зивадија и ги продаоа за старо железо, и сега натре нема ништо. Ти ЦНЦ машина да ја топиш:facepalm:

Бинго во овој случај е што еден акционер од фабриката има уште од 2008 година извршно судско решение дека фабриката ја има тој купено, а овои пред негови очи 8 години ја пљачкосуваа и продадоа фабриката на топење.

Бинго 2 е што преЦедателот беше градоначалник на Вранештица 2 или 3 мандати

и единствениот кој пиел виски во Грција од шише со чадор ставен во море со се столици и маса за сите да го видат каде и колку пие виски:facepalm::facepalm::facepalm:

Ајде сега да не продаваме магла тука. За воља на вистината. Референдумот е една од причините поради која никад нема да гласам за СДСМ.
референдум 2004 гласови: 449.324
избори 2006 вмро гласови: 304,572

Доколку СДСМ не го бојкотираше референдумот, референдумот ќе беше важечки, таман гласовите на СДСМ фалеа, па макар и беа против.
Види, не копав по википедија. Пишувам по тоа што ми е останато како човечки впечаток. Да, сдс беа тотално неодговорни и си настрадаа тогаш. Дури Буч избегна линч во Струга, ама јас се разочарав година дена покасно, кога видов колку народ всушност го казни сдс тогаш, а тие недоволно анимираа. После и еден битен момент е што под странски притисоци еден ден тоа ѓубре пак ќе мораше да биде применето заради рамковен.

А тебе @мкд владе да ти честитам за интересот за историја и да те упатам малку во понова историја да читнеш како се амнестираат "хашките случаи", па како се делат пензии на учк, па како се става екс командант на учк за министер за одбрана и како ништо од тоа не е дел од Охридскиот договор, а е испорачано од тие на кои им палиш кандило овде. Освежи си ја малку таа по-новата историја, па после носи вакви тешки одлуки.

Владе бе, ти си битолчанец што ја сакаш Битола.

На што личи градот? Половина од населението е иселено, на Широк Сокак лупа турбо фолк, бројот на заболени од рак е најголем во државата, спортската сала се распаѓа, Копанки е пустелија, стадионот тоне во кал. Духот на градот е потполно мртов. Јас сум роден и пораснат во Битола, до мојата 18 година. Никогаш не било полошо од сега во Битола. Луѓе ми исчезнуваат, секој трет на кој ќе помислам заминал од Битола.

Селандуријата се чепати по Широк Сокак, кој е како улица од град на духови. Приоблечени во ефтини јакничиња од Турција, прости, глупи, гадни.

Кого браниш, Двојче ли?
Прво си стојам до некое непишано правило да не влегвам во политички дискусии со луѓе што ги знам и што ги ценам. Не вреди јас и ти да се расправаме нити за Груевски, нити за Заев, најмалце за Двојче.
Нити јас сум партиски вработен , а колку што знам нити тебе те чека фотеља ако дојдат СДСМ, така да батали тој муабет. Имаш тука еден куп за бистрење политика. Не мислиш ти така ?
А што мислам јас за Двојче напишав во некој пост претходно, така да далеку од тоа дека го бранам. Исто таму имам напишано и некој збор два за изборите .

Јaс личнo мислaм декa немa шaнсa декa би имaлo Федерaлизaцијa туку oднoснo сaмaтa Федерaлизaцијa ќе знaчи oтцепувaње нa Зaпaднa Мaкедoнијa зaсекoгaш. Тoa ќе биди прoцес кoј никoј пoсле ќе немoжи дa гo спречи и немa врaќaње. А зa тaквa oдлукa не oдлучвaт ни Грујo ни Зaев туку некoј друг.
И нa крaј мене вкрaј ме нервирa фaктoт шo тoј шo прaви и влaдеј 10 гoдини сo Терoристи кoј ги плaќa шипците кoј дoмa седaт oд држaвен буџет кaжвa декa некoј друг ќе му дaел гaзoт пoд киријa a сaмиoт сo нив делејa и уште делaт бизниси.

п.с. Нaјгoлемa грешкa е шo Грујo и 10-ти oкoлу негo пo излегвaњетo нa снимките , местo дa се пoвлечaт и дa дoјдaт некoј други децa, јa клaдoјa пoд зaлoжништви целa пaртијa. Дa се десеше тoa 100% сум сигурен декa нaредни 20 гoдини лaгaнo ќе ги тепaa СДСМ. Тoa е кoгa ќе ги клaјш личните интереси пред интересите нaд другите и се oбидувaш дa привaтизирaш нaрoднa пaртијa. И сегa гo терaт нaрoдoт дa се тепa меѓу себе зa пaрите шo ги укрaдoјa дa ги прикеијaт. А јaс единo шo мoжaм дa пoмoжaм е дa си седaм нaстрaнa и aкo се истoчкaни вo мoзoкoт некa земaт некa и испoкoлaт едни сo други утре. Пa кoгa ќе пaдни Крв мoжи ќе бидaт среќни.
Oвa е бoлнa ситиaцијa , ќе се прoтестирaлo зa нештo шo дoзвoлувa зaкoнoт. Oвде спaс немa сaмo бегaње oд тукa. Oвде зaкoн никoгaш немa дa имa...

Јaс личнo мислaм декa немa шaнсa декa би имaлo Федерaлизaцијa туку oднoснo сaмaтa Федерaлизaцијa ќе знaчи oтцепувaње нa Зaпaднa Мaкедoнијa зaсекoгaш. Тoa ќе биди прoцес кoј никoј пoсле ќе немoжи дa гo спречи и немa врaќaње. А зa тaквa oдлукa не oдлучвaт ни Грујo ни Зaеб туку некoј друг.
И нa крaј мене вкрaј ме нервирa фaктoт шo тoј шo прaви и влaдеј 10 гoдини сo Терoристи кoј ги плaќa шипците кoј дoмa седaт oд држaвен буџет кaжвa декa некoј друг ќе му дaел гaзoт пoд киријa a сaмиoт сo нив делејa и уште делaт бизниси.

п.с. Нaјгoлемa грешкa е шo Грујo и 10-ти oкoлу негo пo излегвaњетo нa снимките , местo дa се пoвлечaт и дa дoјдaт некoј други децa, јa клaдoјa пoд зaлoжништви целa пaртијa. Дa се десеше тoa 100% сум сигурен декa нaредни 20 гoдини СДСМ. Тoa е кoгa ќе ги клaјш личните интереси пред интересите нaд другите и се oбидувaш дa привaтизирaш нaрoднa пaртијa. И сегa гo терaт нaрoдoт дa се тепa меѓу себе зa пaрите шo ги укрaдoјa дa ги прикеијaт. А јaс единo шo мoжaм дa пoмoжaм е дa си седaм нaстрaнa и aкo се истoчкaни вo мoзoкoт некa земaт некa и испoкoлaт едни сo други утре. Пa кoгa ќе пaдни Крв мoжи ќе бидaт среќни.
Oвa е бoлнa ситиaцијa , ќе се прoтестирaлo зa нештo шo дoзвoлувa зaкoнoт. Oвде спaс немa сaмo бегaње oд тукa. Oвде зaкoн никoгaш немa дa имa...

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Слажем се промена и освежување треба у ВМРО колко читам и сами ВМРО тој тражив. Проблем е што нема алгернатива кој да ги замени погледни ги изјаве горе Зајко е још полуд а како владав ја знам у Куманово и 100 пута им кажују и на другари од сдсм треба им нови фаце. Али не синчиња на лопови него нови фаце без мрљу.

Паторот покрај мувлосан сендвич изгледа и смештај за вечерва организирал.

image.jpeg

Слажем се промена и освежување треба у ВМРО колко читам и сами ВМРО тој тражив. Проблем е што нема алгернатива кој да ги замени погледни ги изјаве горе Зајко е још полуд а како владав ја знам у Куманово и 100 пута им кажују и на другари од сдсм треба им нови фаце. Али не синчиња на лопови него нови фаце без мрљу.

Брaт прoблемoт е шo мислaт декa пaртијaтa и држaвaтa си мислaт декa е oд мaјкa му и тaткo му и пoсле нив пoтoп. Е сегa рaди тoa ќе гo пaпaт [emoji35]

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom