Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Neoficijalni objavi od dik so koj rakovodi sdsm. So ogled na pritisocite od zaev i strancite sosema normalno e da ima vakvi reakcii.
Доста бе манипулираш!
КОЈ ДИК РАКОВОДИ СО ДИК? Структурата на ДИК е подеднаков број претставници од двете најголеми партии и по еден од помалите, со што џентлменски е дадена претседателска позиција на опозицијата - ПРВ МЕЃУ ЕДНАКВИТЕ. Има исто важење неговиот глас како секој друг. Не е тоа фараон, пастир, овчар како што вие небањати си мислите дека све така функционира. Престани да манипулираш, ни живееш тука, ни благе везе имаш со политика, ни политички систем, само сееш ветар овде и шириш омраза! Нормално е неандерталци да вршат притисок врз независна државна институција? Што има тука нормално? Ти нормален ли си? Иди у Австралија праи така, ќе те депортираат на прв лет наваму.
Не знам што не те санкционираат на форумов конечно.

Доста бе манипулираш!
КОЈ ДИК РАКОВОДИ СО ДИК? Структурата на ДИК е подеднаков број претставници од двете најголеми партии и по еден од помалите, со што џентлменски е дадена претседателска позиција на опозицијата - ПРВ МЕЃУ ЕДНАКВИТЕ. Има исто важење неговиот глас како секој друг. Не е тоа фараон, пастир, овчар како што вие небањати си мислите дека све така функционира. Престани да манипулираш, ни живееш тука, ни благе везе имаш со политика, ни политички систем, само сееш ветар овде и шириш омраза! Нормално е неандерталци да вршат притисок врз независна државна институција? Што има тука нормално? Ти нормален ли си? Иди у Австралија праи така, ќе те депортираат на прв лет наваму.
Па ДПА незнам колку е опозиција, верен до гроб така беше некако?

3-2 е тогаш соодносот за кој сендвичите бладаат.

Па ДПА незнам колку е опозиција, верен до гроб така беше некако?

3-2 е тогаш соодносот за кој сендвичите бладаат.
Тоа да не збориме. На "мудрецов" кажи му да праша у штаб дали е така.

Ја се извинувам вака ко џокер у покер, стварно денес Унгарија не признала? Молам за потврда.

Точно е, денес наутро во 8.00 по средноевропско време. Сега уште КУРц ќе не признае.

Доста бе манипулираш!

Kurtone, aj ne dosagaj. Mnogu jasno e koj rakovodi so dik toa dzentlamenstvo se vide do sega. Fantomi, vesterki, ne potpisuvanje, beganje od sostanoci, jasno e.

Zosto da me sankcioniraat, citaj kako gi oslovuvas glasacite na vmro. Na kraj kraeva ti si kurton, napravi profil da siris propaganda ovde, profil za edna upotreba isto ko kurtonite. Za nekoj den ke te snema.

Ne me citiraj poveke.

Јас сум повеќе од сигурен дека ќе има нови избори. Зошто за да се изгради Влада потребно е ДУИ да коалицира со некого и Али Ахмети е свесен за тоа и ќе поставува барања кои ќе бидат и премногу скапи за двете најголеми партии. Ако една од партиите ги прифати неговите барања тогаш нека се радува на тие четири години што ќе ги добие за владеење зошто после тоа нема да стапне истата таа партија која ќе ги прифати барањата во Владата можеби десет години а ништо чудно и никогаш. СДСМ го знае тоа најдобро, го имаат осетено тоа на сопствена кожа.

Кано, ВМРО победи на изборите според неофицијалните објави. Дур не станат официјални податоците не е завршена работата. Башка што победник е оној што ќе формира влада. Ќе видиме како ќе изгледа тоа.

Знам дека некому ме беше баш кул со 800 гласа да добива пратеник во собрание, ама за мене тоа беше понижување. Мојот глас беше девалвиран. Гласот на сите оние што живеат во државава вредеше помалку. Во ИЕ 1-6 10 000+ гласа беа потребни за да се избере еден пратеник, во ИЕ 9 со 982 гласачи. Па да му ебам матер. Зошто твојот глас да вреди повеќе од мојот?
а кој бараше до пред 3-4 месеци Македонија да биде ЕДНА изборна единица ??

Нема шанси да биде една, за тоа да се смени треба Бадинтерово мнозинство, а Албанците нема да дозволат да изгубат неколку места. Освен СДСМ ако не конкурира за таа позиција.

Kurtone, aj ne dosagaj. Mnogu jasno e koj rakovodi so dik toa dzentlamenstvo se vide do sega. Fantomi, vesterki, ne potpisuvanje, beganje od sostanoci, jasno e.

Zosto da me sankcioniraat, citaj kako gi oslovuvas glasacite na vmro. Na kraj kraeva ti si kurton, napravi profil da siris propaganda ovde, profil za edna upotreba isto ko kurtonite. Za nekoj den ke te snema.

Ne me citiraj poveke.

„Јаки аргументи“.
Неандерталец сепак е културолошко недостижно ниво, ќе беше добро да беше навреда, ама и тоа ви е далеку.

Гласањето на дијаспората чини 2 милиони евра - фрлени во ветар. Тоа се отприлика 50 пати повеќе од парите што истата дијаспора ги собра за поплавените у Стајковци. Стајковци си гласаше за фамилијата 3:1. Со оглед на тоа што стајковчани со задоволство пак би се бањале во 1000-годишни го**а, само паторот пак да им "праќа помош" - тој пратеник е и "легитимен" претставник на "обединетата дијаспората, Стајковци и пошироко" - лажен претставник на лажни луѓе што ништо не заслужуваат.

Не е крива дијаспората туку тие што креират вакви закони со ваков пристап. Значи да се воведе електронско гласање на дијаспората е основа да има вистинско гласање во дијаспората. Ова сега нема врска со нас, тоа се безвезни калкулации која во името на дијаспората сакаат да добијат гратис тројца пратеници. Иначе ова сега ми личи на бојкот на дијаспората и го поздравувам тоа.

Дијаспората не му е никому должен да собира пари, доволно од неа одат директно и индиректно во Македонија и со години ја држат државата во живот. Малку ретардирано е да се земе еден пример за да се покаже дека демек не давала ништо. Тоа се приказни за деца.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom