Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Sekade se priznava poraz duri i koga e tesko ko klintonka vo sad. Fintava e sto kaj nas imame ovcar sto ja vodi opozicijata sto se izbrza so proslava pa sega glumi ludilo.

Vo red e da ima prigovori i neka se istrazi se toa ama koga imas mvr i dik vo opoziciski race i cela ceta stranski nabluduvaci na veke objaveni rezultati sega normalno ke se somnevame na sekoj drug ishod pogotovo koga do posleden sekund se cekaa instrukcii i od strancive.

Na koj ne mu cini? Pa pak vie se bunite kako i sekogas.

Vmro pobedi spored objavite na dik a ko sto gledam grujo e na sloboda taka da priberi se i disi dlaboko...

Dijasporata spored zakon izglasan od vas tamu ima pravo na 3 prestavnika. Za da im udovolat na sdsm partijata sto realno nema sansi nekoj da ja glasa nadvor toj zakon bese smenet i sega imame nefunkcionalen nacin za glasanje nadvor. Vo red e toa, zdravje boze eden den koga ke ima uslovi sigurno ke ima dovolno glasaci za da se osvojat i tie mandati. Sto ti mislis po toa prasanje totalno e nerelevantno.
Дишам длабоко, ај сега ти диши длабоко и кажи дали Грујо ќе признаеше пораз? Немаше, и тој ќе поднесуваше приговори. А тогаш немаше да се сомневате во Дик? Ако Грујо поднесеше приговор? Значи ова е забегано, ете ќе одат пред Дик нека мрзнат, нека ја бранат Македонија. :pos:
Не ја бранеле кога требало, сега ќе ја бранат. Патриотите Пандов, Миленко и Филип. Смешки.

Eee, izgleda udarnata ekipa e na smena. Kako ne vi se zdosadi cel den isto da verglate. Ne li zabelezuvate deka samo vie 5-6 dusi cel den tuka diskutirate.:popce:
Јбг, порано беа битушанец, Брутус и уште пар ликови само, сега ве има повише. :D Стварно не знам како не ви е досадно исто да верглате. :D

нема да има контрапротест?
Нема, ќе им се смееме малку на глупите вмровци како тие што ни се смееја за време на протестите лани. Разликата е во тоа што тие сега стварно се смешни. Чекаме гневот да го покажат.

Гласањето на дијаспората чини 2 милиони евра - фрлени во ветар. Тоа се отприлика 50 пати повеќе од парите што истата дијаспора ги собра за поплавените у Стајковци. Стајковци си гласаше за фамилијата 3:1. Со оглед на тоа што стајковчани со задоволство пак би се бањале во 1000-годишни го**а, само паторот пак да им "праќа помош" - тој пратеник е и "легитимен" претставник на "обединетата дијаспората, Стајковци и пошироко" - лажен претставник на лажни луѓе што ништо не заслужуваат.

Нема, ќе им се смееме малку на глупите вмровци како тие што ни се смееја за време на протестите лани. Разликата е во тоа што тие сега стварно се смешни. Чекаме гневот да го покажат.
Од гнев познаваат само закани по телефон и закани со аудио пораки на Фејсбук. Еден куп во последните денови од кампањата и деновиве по изборите. Мене лично не, на луѓе што ги знам да.

Да им дадат наредба и ќе се тепаат и ќе умрат за Грујо да се спаси од затвор и да лапне некое милионче ако треба. Сите поделби во земјава се од нив. Македонија на македонците, а 10 години се делиме на патриоти и предавници. Абе ајде.

Само за тоа што две години ни ги подувте јајцата за фантомите заслужувате да ви се одземат најмалку 3 места. Абе леле кое плачење беше тоа, фантомите, фантомите, фантомите!!!

А тоа 70.000 демократи жедни за голема Албанија да ти биле. :rolleyes:

Ти за кога си гласаја заболе ме ете ти горе видео па гледај тој што на едно место кажуе едно па после друго значи дека има фалинку некоју...

Sent from my MI 5s using Tapatalk
И мене ме заболе што ти мислиш зошто албанците го гласале Заев, моја причина е тоа, совеста ми е чиста, жал ми е што не победи СДСМ заради дегени кои бранат криминал.
Уствари ти треба да имаш некоја фалинка, после целиот криминал укажуван преку прислушуваните разговори да гласаш за ВМРО.

Само за тоа што две години ни ги подувте јајцата за фантомите заслужувате да ви се одземат најмалку 3 места. Абе леле кое плачење беше тоа, фантомите, фантомите, фантомите!!!

А тоа 70.000 демократи жедни за голема Албанија да ти биле. :rolleyes:
Моја претпоставка е дека барем 120 000 Албанци гласале за СДСМ. Од друга страна само чистокрвни МаЌедонци (директно од Александар) гласаа за ДПМНЕ. Има разлика!!

Моја претпоставка е дека барем 120 000 Албанци гласале за СДСМ. Од друга страна само чистокрвни МаЌедонци (директно од Александар) гласаа за ДПМНЕ. Има разлика!!
Бравос, ти знаеш да препознаеш!

Овие полтрониве би ги затворил како Дерил од вакинг дед и би им ги пуштал цело време на јаки звучници сите смеења што ги правеа криминалците од прислушуваните разговори, да полудат...

И мене ме заболе што ти мислиш зошто албанците го гласале Заев, моја причина е тоа, совеста ми е чиста, жал ми е што не победи СДСМ заради дегени кои бранат криминал.
Уствари ти треба да имаш некоја фалинка, после целиот криминал укажуван преку прислушуваните разговори да гласаш за ВМРО.
Да ти објасни нешто чичо много се пењавиш одамна..
По твое ти си гласаја за сдсм за да се решив криминали е па зашто не си гласаја за бесу или алијансу?
Или мислиш дека Албански партије су неспособни?
Како прво сдсм не решава криминали него суд а по устав на Републику Македонију свак е невин док не се донесе правосилна одлука дека е осуден за било што.
Значи не сдсм него суд..
Значи за судење за криминал не одлучуе сдсм нит вмро нит никој друг него суд...
Тој можеш на овија овде да им птодаваш маглу знае се у Куманово кој како и за кога гласа прост пример ти е како Циц бидна по треќ пут градоначалник на Куманово..
Тој свак у Куманово га знае...
Продава ми муда за бубрези од едн пут цело диво насеље се заљуби у сдсм и гласа ги [emoji23]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Овие полтрониве би ги затворил како Дерил од вакинг дед и би им ги пуштал цело време на јаки звучници сите смеења што ги правеа криминалците од прислушуваните разговори, да полудат...
Еба го, ти позагрижен излезе од овие другите,
колку парички лапна за гласот, не за друго и јас околу таа цена да го продадам на следните избори.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom