Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Сакав да направив прегласување у албански изборни места куде се знае како ке се гласа. Ке се концентрирав гласови за ВМРО да изгуби пратеници ете за тој су приговори...

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Ќе протестираат ако ДИК ги прифати приговорите на СДСМ и се смени во 50-50 соодносот на мандати.

Не треба да има пребројување првин? Директно ќе им дадат мандат за 50-50?

Таква атмосфера наметнаа последниве 10 години. Дека ако се осмелите да оспорите нешто што законот ви дозволува, ќе се соочите со "народот", нели се од нив не смее да се оспори.
А и завериве со Бејли, мислиш он лично брца со раце во кесите со гласови само Заев да биде премиер :pos:

Жусто ги бранат истите што ги слушавме во снимките што велеа цитирам:

"Нека снема ливче"
"Правете неважечки што повеќе"
"Не го потпишувајте записникот"
"Дај да влеземе кај што ги чуваат кесите со тие пластичните"

И истиве луѓе на снимки што го зборат ова, обвинуваат за изборна измама, и будали ги бранат :cuc:

Која шизофренија ја доживувате сега пред ужасниот крај што следи.

Кој мерак ми се прави :vozbud:

Не треба да има пребројување првин? Директно ќе им дадат мандат за 50-50?
Ако има недоследности во записниците што влијае на резултатите, пребројување ќе има. Ако има недоследности во процесот на гласањето, може да се прегласува во тие избирачки места.

Ако има недоследности во записниците што влијае на резултатите, пребројување ќе има. Ако има недоследности во процесот на гласањето, може да се прегласува во тие избирачки места.

Епа океј најнормална работа. Не знам зашто се протестира против демократски процес. Имаат право да дадат приговор и ако има неправилности тогаш пребројување/прегласување а ако се е у ред пак ќе си имаат 51.

@MDI

Ne sfakjas. Defacto tvojot zajko so ova postizborna manipulacija
(koja e vo tek) postanuva isto rezim bidejki nema mnozinstvo kako partija vo sobranieto. Se za sto ste se borele poslednite 2,5 godini za sto? Za da dobiješ uste eden grujo? Ovoj laze vasiot laze ovoj krade vasiot krade. Koj e tvojot licen Benefit? Ako ima smena od edna vo druga diktatura? Principialnost jok, Demokratija jok, Makedonija jok

Samo sds da bide na vlast.
Е така признај си дека имаш бенефиции од ова глупостиве што ги пишуваш. Мојот бенефит е тоа што бандата ќе заврши во затвор. Така да вечер слободно глупирајте се.

Е така признај си дека имаш бенефиции од ова глупостиве што ги пишуваш. Мојот бенефит е тоа што бандата ќе заврши во затвор. Така да вечер слободно глупирајте се.
Па да немаат бенефиции, пола од овие гласови нема да ги има ДРПМНЕ.

И ја сам сагласан да нема корист 70к Албанци не би гласале за СДСМ. А што е бенефит лично Зајко изјавуе у видеа погоре.....

Кога одлучуваат толку малку гласови никој нема да признае пораз. Финтата е што сите знаат дека има нерегуларности, зошто од Вмро не поднесуваат приговор? Значи и сами знаат дека пробале да наместат, тоа што вие сега се палите ко демек некој ги мести изборите е надвор од здрав разум. Местени беа во 2014, сега кога треба резултатите да се исправат и да биде фер тогаш не ви чини. Кога ќе чини? Кога Вмро ќе победи? Кога Грујо на слобода ќе е? Помина тоа време, сега нека одат да се палат ко мајмуни пред Дик, џабе им е.
Дијаспората не смее да има пратеник, не смее да гласа и не смее да се замара со државата од која што избегала.

А демократија е додека Вмро не победи? Глупирај се уште, смешен си ни барем.

Sekade se priznava poraz duri i koga e tesko ko klintonka vo sad. Fintava e sto kaj nas imame ovcar sto ja vodi opozicijata sto se izbrza so proslava pa sega glumi ludilo.

Vo red e da ima prigovori i neka se istrazi se toa ama koga imas mvr i dik vo opoziciski race i cela ceta stranski nabluduvaci na veke objaveni rezultati sega normalno ke se somnevame na sekoj drug ishod pogotovo koga do posleden sekund se cekaa instrukcii i od strancive.

Na koj ne mu cini? Pa pak vie se bunite kako i sekogas.

Vmro pobedi spored objavite na dik a ko sto gledam grujo e na sloboda taka da priberi se i disi dlaboko...

Dijasporata spored zakon izglasan od vas tamu ima pravo na 3 prestavnika. Za da im udovolat na sdsm partijata sto realno nema sansi nekoj da ja glasa nadvor toj zakon bese smenet i sega imame nefunkcionalen nacin za glasanje nadvor. Vo red e toa, zdravje boze eden den koga ke ima uslovi sigurno ke ima dovolno glasaci za da se osvojat i tie mandati. Sto ti mislis po toa prasanje totalno e nerelevantno.

И ја сам сагласан да нема корист 70к Албанци не би гласале за СДСМ. А што е бенефит лично Зајко изјавуе у видеа погоре.....

Јас лично гласав за СДСМ само за да расчистат со криминалциве. А за двојазичноста како ветување албанците слушнаа од вас, мислам дека заев децидно се прозиснесе против уставни промени. И така веќе имаме двојазичност, само треба разумно да се имплементира, не како досега, со безброј намерни глупи грешки, со исмејување ....

Ама изгледа некому им требаат криминалците, brainrape- от изгледа ви се допаѓа ептен.

Јас лично гласав за СДСМ само за да расчистат со криминалциве. А за двојазичноста како ветување албанците слушнаа од вас, мислам дека заев децидно се прозиснесе против уставни промени. И така веќе имаме двојазичност, само треба разумно да се имплементира, не како досега, со безброј намерни глупи грешки, со исмејување ....

Ама изгледа некому им требаат криминалците, brainrape- от изгледа ви се допаѓа ептен.
Ти за кога си гласаја заболе ме ете ти горе видео па гледај тој што на едно место кажуе едно па после друго значи дека има фалинку некоју...

Eee, izgleda udarnata ekipa e na smena. Kako ne vi se zdosadi cel den isto da verglate. Ne li zabelezuvate deka samo vie 5-6 dusi cel den tuka diskutirate.:popce:

Ти за кога си гласаја заболе ме ете ти горе видео па гледај тој што на едно место кажуе едно па после друго значи дека има фалинку некоју...

Убаво ти го плеснаа у фаца.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom