Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Баш јако,да се спроведе ветинг и нови судии пред нови избори 2020 по мерка на СДСРСМ ..... Како се погоди момент бреее ... Коа си идат .... Исто гомно се дешаваше вака и пред Грујо кога почна премиер .... Сдс смени тогаш пуно судии низ цел Северџанистан .... Исти алгоритам се дешава дечки .... Да ги поебат Вмро

Уствари Сарафов е убиен по наредба на Сандански бидејќи бил премногу близок со бугарските власти, Тодор Паница го извршил атентатот...

Е тоа сакаше да каже Шилеџе, али неможеше прибидејќи во крвта имаше 60% кавадаречка ракија :icon_mrgr:

Борисов го сакал Заев отсекогаш повеќе, бидејќи Зоки наш со брат му имаат отворено фирми по Бугарија и перат пари. На бугаров тоа му одговара кога му доаѓаат пари.
Инаку од Шилегов денес сум се згрозил. Толку арогантност и некултура тоа е страшно.
Всушност земјава 2 години ни стои во место. Нормално ако не се земе градењево на зградиве на државни места и паркови кои се апла диви.
Ми се гади вистина. Таква катастрофа биле овие. Како да си ја мразат државата.

Уствари Сарафов е убиен по наредба на Сандански бидејќи бил премногу близок со бугарските власти, Тодор Паница го извршил атентатот...

Е тоа сакаше да каже Шилеџе, али неможеше прибидејќи во крвта имаше 60% кавадаречка ракија :icon_mrgr:
Ne be nemase ni procent rakija, tuku tolku znae,ovie nisto ne znaat od istorija a na zalost resija da ja resavaat istorijata po zelba na sosedite,samo da mozat da patuvaat do Tirana a ponkogas I do Belgrad.

Мицковски видете шо зобора ги како изгубени Германци се ,Борисов му вика ти мали да се обријеш.претставителност нула
Ние сме нација со комплекс на ниска вредност, види го заев, дефиниција за понижување. Мицко, во фаца му викаат северна македонија, го заебаваат дека не е бричен, си кјути, наврнат и собран во рамењата како бакшиш. Срамота.

Јужна Србија изговорено од Шешељ е помала навреда отколку северна сто пати повторена од северџанските аутисти

Шешељ барем е нетокму со паметот, можам да го разберам
Шешељ можеш да го разбереш, овие другиве не можеш.
Зошто?
Појди по аналогија.
Исти се со паметот!

И друг порблем шо јас лично го наојџам кај нас (ко мислам нас не мислам на малцинствата како "македонци") е немањето национална свест, ниско ниво на национализам и толернатни дури и со душманот. И заради нашите комплекси ние ги обвинуваме нашите соседи за "нацисти, фашисти" шо е тотално бесмислено нешто.
Ne e tocno.
Narodot IMASE nacionalna svest. Taa nacionalna svest bese kompletno otkornata vo poslednite 6 godini.
Znaes kako uspeaa vo toa? So toa sto lugeto sho nemaa nikakva politicka povrzanost a si ja sakaa drzavata, sho sakaa imeto da ostane Makedonija bea belezani kako nacionalisti, fashisti i ostanati buzzwords koi realno, i tie sho gi rasfrlaa nemaat poima sho znacat. Pred se, VMRO ima teska zadaca kako da napravi ovie buzzwords da ne se asocijacija za nivnata partija.
Toa sto uspea taa operacija, me naveduva da mislam deka lugeto tuka se navistina lowest of the low, subhumans.
Go prodadovme kuchata za rabota u administracija.

A da, muabetot deka narodot nosi poteklo od anticki pleminja i sloveni. Da, toa isto taka ovie sega sho se na vlast, napravija vic od taa teorija, sekoj sho ke ja kaze da bide predmet na potsmev. Inaku site genetski ispituvanja pokazuvaat imame poveke procent od antickite pleminja ovde. Mislam, normalno e, koga ke se naseli grupa na narod, vo veke silno carstvo kako Vizantija, nema da pobedat preselnicite, tuku ke se naviknat da ziveat so drugite.

Последно уредено:
Ne e tocno.
Narodot IMASE nacionalna svest. Taa nacionalna svest bese kompletno otkornata vo poslednite 6 godini.
Znaes kako uspeaa vo toa? So toa sto lugeto sho nemaa nikakva politicka povrzanost a si ja sakaa drzavata, sho sakaa imeto da ostane Makedonija bea belezani kako nacionalisti, fashisti i ostanati buzzwords koi realno, i tie sho gi rasfrlaa nemaat poima sho znacat. Pred se, VMRO ima teska zadaca kako da napravi ovie buzzwords da ne se asocijacija za nivnata partija.
Toa sto uspea taa operacija, me naveduva da mislam deka lugeto tuka se navistina lowest of the low, subhumans.
Go prodadovme kuchata za rabota u administracija.

A da, muabetot deka narodot nosi poteklo od anticki pleminja i sloveni. Da, toa isto taka ovie sega sho se na vlast, napravija vic od taa teorija, sekoj sho ke ja kaze da bide predmet na potsmev. Inaku site genetski ispituvanja pokazuvaat imame poveke procent od antickite pleminja ovde. Mislam, normalno e, koga ke se naseli grupa na narod, vo veke silno carstvo kako Vizantija, nema da pobedat preselnicite, tuku ke se naviknat da ziveat so drugite.
најинтересно е тоа што сега исмејувањата се свртија кон нив, овие новокомпониранава нација северџани, одмаа почнаа ко пичкетини да плачат, јавно бараа цензури како тоа им било навреда, а забораваат дека се жигосани за век и векова со се фамилии, племе да им се сотре.

Само гомна јадење цело време. Ветер и магла.
Еве ви избори. Ќе гласате за трета опција? Левица или штотијазнам кој?
Жими куров ќе гласате.
Истите ќе ги гласате ко до сега.

Која опција е Левица? Човек партија, и тоа раскаран Апасиев со тој другиот, не се знае кој е лидер. Овој Апасиев со тој педерскиот жаргон кој што даде поддршка на кандидатот на ДПМНЕ на последните избори. Не знам што ја силите толку Левица како некоја си трета партија кога на последните парламентарни избори 12 000 гласови собраа, на претседателските немаа кандидат затоа што не можат да соберат 10 000 потписи. Каква трета опција е оваа, смешка од партија. Во случај да победи ДПМНЕ, ќе коалицираат со нив гарант.

Чекаj малце. Тодор Паница, асли Бугарин од таму горе негде каj Дунав, го убил Борис Сарафов, бугарски офицер Македонец, затоа што така му наредил Jане Сандански, бидејќи Сарафов наводно бил близок до бугарските власти, односно бугарските власти на асли Бугаринот Тодор Паница?

Ne...na javna sednica na skupštinata...so drug pratenik. Edniot vika dve divizii za Makedonija treba....Šešelj go pravi budala i mu vika za Makedonija treba samo edna divizija
Друго е ова, го има на јутуб, ама неможам да го најдам, го прашуваат фрчко, новинари што ќе биде ако србија ја нападне и македонија,како босна и како хрватска, и фрчко вика, ние веќе сме суеверна земја со голем интегритет, ќе одговориме на заканите. Но винарите го прашуваат и Шешељ што мисли за изјавата на фрчко...овој вика не ни се приоритет, и нека седт мирни да не ги собереме ловџиите од Белград, за 24 часа ќе ја окупираат цела Македонија, пак му викаат на Фрчко, вие што ќе одговорите....Немам коментар им вика

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom