Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Abe vidi za nekoj koj vo rok od dve godini spusti gakji za sekoj koj stigna da vi go nacuka nekako mnogu gordeliv mi deluvas.
P.s a za lider na SDSM kakvi glasovi se potrebni ? Od sarenite kurtoni ili ? Kako sto vi trgna vaka kaj da e ke se spoite so DUI radi potreben broj na glasovi.
Како женички сте, тешко го преболувате неверството од ДУИ, сепак навиката си го прави своето, 12 години ве кецаа и сега па ич не чинат. Кој ке ви го фати крајот.

Како женички сте, тешко го преболувате неверството од ДУИ, сепак навиката си го прави своето, 12 години ве кецаа и сега па ич не чинат. Кој ке ви го фати крајот.
:lolzz: da ne puknis be Laze me iznasmeja.
Inaku za drugite informativno Laze e deckoto koj onaka gordo po povekje navrati spomna deka dedomu tepal bugarski vojnici i gi frlal po endeci ( demek bil protiv Bugarite od dedo pradedo sto se veli) se dodeka bea opozicija kao vidi jas ic ne sum bugarofil za istiot toj Laze da se raduva kako dete na ceresna za potpisuvanjeto na dogovorot za dobrososedstvo so istata taa Bugarija.
Незнам што направил твојот дедо ама за мојот знам дека има свиткано повеќемина од твоите татарски ,,герои,, , за двајца од нив знам дека се закопани покрај пат на работ од една нива во близина на пругата и на тоа место мочам кога одам на таа нива.... за другите незнам каде се.
Па Македонија тие таква земја, кај да копнеш- коски. На некои коски како на пример на 12те деца од Ваташа плачеме, на некои како оние на твоите татари се мочаме, барем таа дилема ни е разјаснета од дедовците и прадедовците- каде да мочаме.
Placel be za decata od Vatasa
Директивата да ги мразам бугарите ми е дадена директно од дедо ми кој никогаш не бил комунист ниту знаел на карта да го најде Белград, кој бил тепан од српски учител а два пати бил претепан од твоите ,,ослободители,, и за влакно не бил стрелан, потоа бил ранет во битка со вашите хитлерски сојузници. Така да немој да сереш на форумов, никој овде не ве сака, сите овде на вас гледаат како на нешто гнасно, нешто што е за подбишега, нешто навредливо.
Za so Albancite i nivnoto suruvanje koe do pred nekoja godina tolku mu precese dojde do stepen da se krsti vo niv posto od svojot narod ocigledno nema sto da ocekuva.
I posle odi trgnimu esap na prosecen komunjar.

Inaku za drugite informativno Laze e deckoto koj onaka gordo po povekje navrati spomna deka dedomu tepal bugarski vojnici i gi frlal po endeci ( demek bil protiv Bugarite od dedo pradedo sto se veli) se dodeka bea opozicija kao vidi jas ic ne sum bugarofil za istiot toj Laze da se raduva kako dete na ceresna za potpisuvanjeto na dogovorot za dobrososedstvo so istata taa Bugarija.

Za so Albancite i nivnoto suruvanje koe do pred nekoja godina tolku mu precese dojde do stepen da se krsti vo niv posto od svojot narod ocigledno nema sto da ocekuva.
Квалитетен low kick одговор а содржината е од типот на :
SelfassuredInsidiousKangaroo-size_restricted.gif

Баш ми е гајле за идентитетот на оној играорецот кој опнал знаме на Охридската тврдина, ниту пак ме заболе какво знаме ставил дали со двоглави орли, змејови, слонови, кенгури или жирафи, сеедно, него друго ми е поентата, независно на етничката, верска, расна, класна или политичка припадност колку треба едно момче, еден човек да биде неизживеан, празен, исфрустриран, незадоволен од животот, швркнат во паметот или незнам каков да оди во туѓа странска држава и да закачува онолкави знамиња на врв на тврдини како демек глејте ме колку сум јас силен и паметен, глејте ме што направив, колку паметно дело, дело за восхит ... уште па кога ќе помислам дека има и такви, а знам дека има кои се восхитуваат на ваквите ступидни и малограѓански дела навистина немам коментар освен ...ало Психитрија... работете си ја работата ... :tapp::facepalm:

Aj najdi kade toa jas se raduvam na dogovorot so tatarite ili na drug nacin izrazuvam naklonetost kon niv? Samo da se tropa, tipicen sladoled mentalitet.

има и полошо од Талат ... Пендрековски

Има и нешто уште полошо и посрање и од Таљат и од Пендар а тоа е Баба-Гога-Јога за председник ... :ROFLMAO:

Од што слободно може да се заклучи дека доколку сакаш да му се ситиш на loser31, излупаj го добро повеќе пати во суратот со темата за бугарските пасоши. Ко мелем ми е на душа да гледам како такви лузери се нонстоп во конвулзии соочени со новата динамика во односите со источниот сосед. Коj сеир, човече :jeeee:

Има и нешто уште полошо и посрање и од Таљат и од Пендар а тоа е Баба-Гога-Јога за председник ... :ROFLMAO:
Дури и ѓаволот е подобар избор од таљат и пендар.

Баш ми е гајле за идентитетот на оној играорецот кој опнал знаме на Охридската тврдина, ниту пак ме заболе какво знаме ставил дали со двоглави орли, змејови, слонови, кенгури или жирафи, сеедно, него друго ми е поентата, независно на етничката, верска, расна, класна или политичка припадност колку треба едно момче, еден човек да биде неизживеан, празен, исфрустриран, незадоволен од животот, швркнат во паметот или незнам каков да оди во туѓа странска држава и да закачува онолкави знамиња на врв на тврдини како демек глејте ме колку сум јас силен и паметен, глејте ме што направив, колку паметно дело, дело за восхит ... уште па кога ќе помислам дека има и такви, а знам дека има кои се восхитуваат на ваквите ступидни и малограѓански дела навистина немам коментар освен ...ало Психитрија... работете си ја работата ... :tapp::facepalm:

Или пак другата варијанта..За добар кеш.

Епа ако ти смета гласај за Гордето...тоа е попатриотската опција.:icon_lol:

Не се чувствувам повикан да гласам ни за една опција, ова се избори за пребројување на јавната администрација заедно со пензионерите, јас не спаѓам ни во едните ни во другите, така да моите интереси не се земени во предвид.

По се изгледа на повидок е поделба на државчево.Е сеа идеата за размена на територии пропадна пошто шпоновите станаа уште поалчни,не се задоволни замо со Гостивар и Тетово,очигледно.Ова е само уште едно отрезнување за сите оние шо мислеа дека е можен соживот.Е сеа ако ги тргниме емоциите на страна,се ми се чини дека еден ден ќе се молиме да бидиме западна Блгарија,иначе несреќниците шо ќе останат на другата страна ги чека судбината на Србите на Косово.Тешко сварлива ситуација,ама реалноста по се изгледа се движи натаму.Ама битно Стево за прецедник.

Мислам дека нема да има никаква поделба, барем додека не се реши статусот на Косово ние ќе останеме во втор план, со тивко припремање на теренот за федерализација. Ние сме и де факто втора Босна на Балканот, само што тоа уште не е формално официјализирано. Ние статусот на држава го изгубивме уште во 2001. Во НАТО ќе влеземе како територија, не како држава, ентитет кој што вештачки е одржуван во живот. Во такви едни услови не е возможно нормално функционирање на институциите, ова е мат позиција. Мислам дека од интерес на САД беше создавање на една ваква творба која што по природен пат самата ќе се распадне од внатре.

Otkako ne im dadoa pak datum, logicno se nametnuva prasanjeto zosto se vleze vo promena na imeto koga i malite deca znaeja deka EU ne se prosiruva vo dogledno vreme.

Nekoj bi rekol deka ima tuka materijal za velepredavstvo, ama srekja sto toa ne se Hristijan Mickovski i Gordana Siljanovska, za koi Prespanskiot dogvor e fakt sto mora da se pocituva , pa zatoa poubavo e sds da si prodolzi da vladee koga vekje alternativata e taa sto e .

Otkako ne im dadoa pak datum, logicno se nametnuva prasanjeto zosto se vleze vo promena na imeto koga i malite deca znaeja deka EU ne se prosiruva vo dogledno vreme.

Nekoj bi rekol deka ima tuka materijal za velepredavstvo, ama srekja sto toa ne se Hristijan Mickovski i Gordana Siljanovska, za koi Prespanskiot dogvor e fakt sto mora da se pocituva , pa zatoa poubavo e sds da si prodolzi da vladee koga vekje alternativata e taa sto e .
И јас мислам зајко да си остане, има уште за шиткање. Црква, химна, грб, федерализација, кантонизација, бугаризација, гаќите на жена му....

До завршување на изборите ке има уште многу провокации од типот на овие со знамињата. Целта на тие националистички поровокации е да се демотивираат албанците да излезат на гласање а од друга страна да се мотивираат што повеке од македонците да излезат и гласаат за кандидатот кој е ,,против,, албанците. Веке видени работи кои тешко дека ке поминат кај народот.
Да бе исто ко Диво Насеље.И да, Косово се одцепи од Србија заради дневноплитичките интереси кај нас:confused:.Абе аллоооо дај излези од партиската перална,орлите имаат зацртано голема албанија и работат на тоа.Доста веќе со партиски просеравања,зарем уште не ти е јасно шо се дешава?

Да бе исто ко Диво Насеље.И да, Косово се одцепи од Србија заради дневноплитичките интереси кај нас:confused:.Абе аллоооо дај излези од партиската перална,орлите имаат зацртано голема албанија и работат на тоа.Доста веќе со партиски просеравања,зарем уште не ти е јасно шо се дешава?
И кога беа заедно со дпмне не работеа, паузираа, зајко го чекаа?
и за кој сега да гласаме, за бабата? па таа едвај збори бре. а често и не знае ни каде се наоѓа. тоа ли е најдобро што може дпмне да понуди?
дали вас лично ви се свиѓа кандидатот на дпмне? или ко што пиша некој погоре и хитлер да е ќе го гласате. кој и да е само од дпмне да е, да не биде сдсм.
ко да нешто ќе се смене, било кој да победи.

Интервју со косоварот кој го закачи знамето: Охрид е албански град!

И како и секогаш, никаква реакција ни од власта ни од опозицијата.
што к*р се фатиле за ТУРСКОТО минаре, тоа не е албанско... убаво ним им ги забрани Енвер Оџа сите џамии, само таа старата турска џамија во Дурес постоеше, сега почнаале да градат џамии

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom