Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Прават спинови со цел да прикажат поголема излезност исто и на канал 5 до 11 часот пишуваат дека излегле 11%, а на дик е 8%.
Ромиве не гласаат, во Прилеп до 13 часот имаат излезност од околу 6-7%

Тоа е псхолошка работа. Ако успее референдумот а си гласал, тогаш ете си победил. Ако не успее и не си гласал истото ама обратно. Значи со лажни бројки сакаат да покажат дека ќе успее за некој затуцан да излезе плус демек придонел за победата. И онака по фејсбуков поќе невистини ид вистини се шират.

Sonchevo i tuka e, prosecna plata edvaj 400€, nekoj ni tolku...se gura nekako.
Не се секирај, еве од утре птиците пак ќе пејат во Северна Македонија и платите ќе бидат 500 евра, а здравството и образованието бесплатни, оти нели утре влагаме во ЕУ, евентуално задутре :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

16% на полувреме со слаба излезност во албансите средини значи дека би идело докај 40% на крај

Sonchevo i tuka e, prosecna plata edvaj 400€, nekoj ni tolku...se gura nekako.

Како да ти помогнам? Идај ќе најме работа и за тебе овде. Али за состојбите во Македонија не можеш да ме обвиниш. Упати се до СДС и ДПмНЕ кои ги гласате децени уназад. Ја сум за ЕУ и НАТО за Македонија ама со промената на уставот тоа нема да се деси. Да беше прашањето промена на име и одма другата ден ЕУ и НАТО ок, ќе разберев што сите ќе гласаа за. Ама вака на крај ќе го смениме името и пак со курот враќа.

Не се секирај, еве од утре птиците пак ќе пејат во Северна Македонија и платите ќе бидат 500 евра, а здравството и образованието бесплатни, оти нели утре влагаме во ЕУ, евентуално задутре :)

EU nadezno za 10 godini. :D

16% на полувреме со слаба излезност во албансите средини значи дека би идело докај 40% на крај

Секојпат тука послаба била излезеноста. Освен полнење кутии нема да излезат толку многу. Се виде нивниот интерес во дијаспорава, многу слабо. Ќе видиме неможам да предвидам, нормално.

Моја прогноза е 40%, 45 поневеројатна варијанта ептен со притисок и вадење од дома.

Како и да е, денес многу поважно се заокружува полека бројкта од 81 пратеник што ќе гласа во Собрание

https://fokus.mk/jovanovski-i-peshevska-od-vmro-dpmne-glasaa-na-referendumot/

Било која излезност е за мене висока. Веројатно и за тебе.
Ама, објективно, не е. Далеку е од висока.
Мене ме изненадуваат албанциве (бар досега, заклучно со 10 сабајле). Помалку излегле во Тетово отколку у мојов град. :/

Ги преценија албанците. И на претходните анкети се виде дека они во голем дел се незаинтересирани. А си ги броеја како сигурен влог.

Како да гласаат Албанците кога не им одговара Македонија да влезе во НАТО така ќе им пропаднат плановите кои ги имаат за голема Албанија, не е ни чудно што Али и неговата партија не се замараа многу да одат на терен да пропагираат им одговара нив Македонија да остане уште долго време нестабилна држава

Моја прогноза е 40%, 45 поневеројатна варијанта ептен со притисок и вадење од дома.

Како и да е, денес многу поважно се заокружува полека бројкта од 81 пратеник што ќе гласа во Собрание

https://fokus.mk/jovanovski-i-peshevska-od-vmro-dpmne-glasaa-na-referendumot/
Добро рекоа сабајлево на темава, денес е денот кога ќе ги видиме патриотите од ДПМНЕ на дело, сето лупање во гради ќе се види денес колку ќе се материјализира.

Не би брзал со заклучоци. Фијаското е на повидок, ама ај нека заврши денот. Фијаско и не беше неочекувано. Може и не требаше да се отвара темата. Од околинава во која живеам имам впечаток дека нема раздвиженост како на ден на избори.

Сепак не треба да се заборави како силеџиски се изгласа командантот за претседател и како султански се сфаќа власта од секој што ја има. Суштината е во реакцијата на исходот. Ќе треба многу јаки фаци што пљукаа да си го излижат...ај за телињава наши мање битно, ама Могерини, Хан, Меркел, Макрон...

Штета е што нема политичка опција што треба да им објасни дека купот говна што ни го сервираа за избор, треба да си го поправат, а не да го окривуваат народот за тоа.

Уште ве лажат вмровците...

Site lazhat. ;)[DOUBLEPOST=1538309973][/DOUBLEPOST]
Како да ти помогнам? Идај ќе најме работа и за тебе овде. Али за состојбите во Македонија не можеш да ме обвиниш. Упати се до СДС и ДПмНЕ кои ги гласате децени уназад. Ја сум за ЕУ и НАТО за Македонија ама со промената на уставот тоа нема да се деси. Да беше прашањето промена на име и одма другата ден ЕУ и НАТО ок, ќе разберев што сите ќе гласаа за. Ама вака на крај ќе го смениме името и пак со курот враќа.
Ne mi bese poentata da te obvinam za toa, taman rabota.

Не би брзал со заклучоци. Фијаското е на повидок, ама ај нека заврши денот. Фијаско и не беше неочекувано. Може и не требаше да се отвара темата. Од околинава во која живеам имам впечаток дека нема раздвиженост како на ден на избори.

Сепак не треба да се заборави како силеџиски се изгласа командантот за претседател и како султански се сфаќа власта од секој што ја има. Суштината е во реакцијата на исходот. Ќе треба многу јаки фаци што пљукаа да си го излижат...ај за телињава наши мање битно, ама Могерини, Хан, Меркел, Макрон...

Штета е што нема политичка опција што треба да им објасни дека купот говна што ни го сервираа за избор, треба да си го поправат, а не да го окривуваат народот за тоа.
Tie evropskite makroa prvo vo grcija trebase da odat na prosetki pred da se potpise kapitulacijata, i da im objasnat na gejcite deka vo eu ima demokratija i deka veke ne sme vo 17 vek. A vaka, si se prosetaa i toa e toa.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom