Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.647
Поени од реакции
22.377
Прават спинови со цел да прикажат поголема излезност исто и на канал 5 до 11 часот пишуваат дека излегле 11%, а на дик е 8%.
Ромиве не гласаат, во Прилеп до 13 часот имаат излезност од околу 6-7%
Тоа е псхолошка работа. Ако успее референдумот а си гласал, тогаш ете си победил. Ако не успее и не си гласал истото ама обратно. Значи со лажни бројки сакаат да покажат дека ќе успее за некој затуцан да излезе плус демек придонел за победата. И онака по фејсбуков поќе невистини ид вистини се шират.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Sonchevo i tuka e, prosecna plata edvaj 400€, nekoj ni tolku...se gura nekako.
Не се секирај, еве од утре птиците пак ќе пејат во Северна Македонија и платите ќе бидат 500 евра, а здравството и образованието бесплатни, оти нели утре влагаме во ЕУ, евентуално задутре :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.996
Поени од реакции
51.163
16% на полувреме со слаба излезност во албансите средини значи дека би идело докај 40% на крај

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.647
Поени од реакции
22.377
Sonchevo i tuka e, prosecna plata edvaj 400€, nekoj ni tolku...se gura nekako.
Како да ти помогнам? Идај ќе најме работа и за тебе овде. Али за состојбите во Македонија не можеш да ме обвиниш. Упати се до СДС и ДПмНЕ кои ги гласате децени уназад. Ја сум за ЕУ и НАТО за Македонија ама со промената на уставот тоа нема да се деси. Да беше прашањето промена на име и одма другата ден ЕУ и НАТО ок, ќе разберев што сите ќе гласаа за. Ама вака на крај ќе го смениме името и пак со курот враќа.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Не се секирај, еве од утре птиците пак ќе пејат во Северна Македонија и платите ќе бидат 500 евра, а здравството и образованието бесплатни, оти нели утре влагаме во ЕУ, евентуално задутре :)

EU nadezno za 10 godini. :D

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.647
Поени од реакции
22.377
16% на полувреме со слаба излезност во албансите средини значи дека би идело докај 40% на крај
Секојпат тука послаба била излезеноста. Освен полнење кутии нема да излезат толку многу. Се виде нивниот интерес во дијаспорава, многу слабо. Ќе видиме неможам да предвидам, нормално.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Моја прогноза е 40%, 45 поневеројатна варијанта ептен со притисок и вадење од дома.

Како и да е, денес многу поважно се заокружува полека бројкта од 81 пратеник што ќе гласа во Собрание

https://fokus.mk/jovanovski-i-peshevska-od-vmro-dpmne-glasaa-na-referendumot/

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.955
Било која излезност е за мене висока. Веројатно и за тебе.
Ама, објективно, не е. Далеку е од висока.
Мене ме изненадуваат албанциве (бар досега, заклучно со 10 сабајле). Помалку излегле во Тетово отколку у мојов град. :/
Ги преценија албанците. И на претходните анкети се виде дека они во голем дел се незаинтересирани. А си ги броеја како сигурен влог.

T

Terroir

Гостин
Како да гласаат Албанците кога не им одговара Македонија да влезе во НАТО така ќе им пропаднат плановите кои ги имаат за голема Албанија, не е ни чудно што Али и неговата партија не се замараа многу да одат на терен да пропагираат им одговара нив Македонија да остане уште долго време нестабилна држава

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Моја прогноза е 40%, 45 поневеројатна варијанта ептен со притисок и вадење од дома.

Како и да е, денес многу поважно се заокружува полека бројкта од 81 пратеник што ќе гласа во Собрание

https://fokus.mk/jovanovski-i-peshevska-od-vmro-dpmne-glasaa-na-referendumot/
Добро рекоа сабајлево на темава, денес е денот кога ќе ги видиме патриотите од ДПМНЕ на дело, сето лупање во гради ќе се види денес колку ќе се материјализира.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Не би брзал со заклучоци. Фијаското е на повидок, ама ај нека заврши денот. Фијаско и не беше неочекувано. Може и не требаше да се отвара темата. Од околинава во која живеам имам впечаток дека нема раздвиженост како на ден на избори.

Сепак не треба да се заборави како силеџиски се изгласа командантот за претседател и како султански се сфаќа власта од секој што ја има. Суштината е во реакцијата на исходот. Ќе треба многу јаки фаци што пљукаа да си го излижат...ај за телињава наши мање битно, ама Могерини, Хан, Меркел, Макрон...

Штета е што нема политичка опција што треба да им објасни дека купот говна што ни го сервираа за избор, треба да си го поправат, а не да го окривуваат народот за тоа.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Уште ве лажат вмровците...

Site lazhat. ;)[DOUBLEPOST=1538309973][/DOUBLEPOST]
Како да ти помогнам? Идај ќе најме работа и за тебе овде. Али за состојбите во Македонија не можеш да ме обвиниш. Упати се до СДС и ДПмНЕ кои ги гласате децени уназад. Ја сум за ЕУ и НАТО за Македонија ама со промената на уставот тоа нема да се деси. Да беше прашањето промена на име и одма другата ден ЕУ и НАТО ок, ќе разберев што сите ќе гласаа за. Ама вака на крај ќе го смениме името и пак со курот враќа.
Ne mi bese poentata da te obvinam za toa, taman rabota.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Не би брзал со заклучоци. Фијаското е на повидок, ама ај нека заврши денот. Фијаско и не беше неочекувано. Може и не требаше да се отвара темата. Од околинава во која живеам имам впечаток дека нема раздвиженост како на ден на избори.

Сепак не треба да се заборави како силеџиски се изгласа командантот за претседател и како султански се сфаќа власта од секој што ја има. Суштината е во реакцијата на исходот. Ќе треба многу јаки фаци што пљукаа да си го излижат...ај за телињава наши мање битно, ама Могерини, Хан, Меркел, Макрон...

Штета е што нема политичка опција што треба да им објасни дека купот говна што ни го сервираа за избор, треба да си го поправат, а не да го окривуваат народот за тоа.
Tie evropskite makroa prvo vo grcija trebase da odat na prosetki pred da se potpise kapitulacijata, i da im objasnat na gejcite deka vo eu ima demokratija i deka veke ne sme vo 17 vek. A vaka, si se prosetaa i toa e toa.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom