Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Да не се пречекорува овде слободниот говор? Админи?

Си требало да допишеш дека вујко ти (да, тој вујко) се укакал од страв кога го прочитал коментарот на типот од погоре.

Шала на страна, фер е што Јаким (ваљда) доби доживотен затвор со 200 сведоци за тоа дека било самоодбрана затоа што сакале да го згрбачат од ќутек а рандом албејниенс добиваат куќен притвор, надзор од родител, одмор на Крит итн. за убиства и обид за убиство.

Nop.

Во петокот бев во Чаир,...и купував нешто од еден албанец(многу коректен човек...културен, и доста негативно зборуваше за состојбите во Чаир). Заминавме на нотар да направиме договор...имаше гужва, и излеговме во ходникот да пиеме кафе од соседната кафетерија. Со мене беше моето малолетно дете. Масата беше на едвај метар од влезната врата на нотарот. Одеднаш се створи гужва...се собраа 5-6 луѓе и започнаа да се тепаат со клоци и боксови половина метар НАД главата од моето дете. излегоа надвор и продолжија да се млатат на улица.

кажи ми сега што да му објаснам на детето.....и успат каде да го носам на ,,кардисување,,(ти знаше што е тоа)

Попат му објаснувам ова е скопје...главниот град...Универзална сала...факултетите...широки булевари....и на крај-џамахирија пред нас

Тоа Вие треба да го отстраните.....остај тоа немање на човекови права, јазик, мазик....

sus.jpg

Го слушам Вејсели на алфа и јаде нешто говна, албанците сакале во нато и еу, народот немал друга алтернатива бла бла ... а цела шиптарана во Швајцарија, па маме им ебам лицемерно,поголемо говно од народ немам видено.

Сега читав некоја германка ја казниле 1600 еур бидејќи на фб напишала статус против мигрантите. Тоа е таа либерал фашистичка идеологија која се применува и кај нас..

Во петокот бев во Чаир,...и купував нешто од еден албанец(многу коректен човек...културен, и доста негативно зборуваше за состојбите во Чаир). Заминавме на нотар да направиме договор...имаше гужва, и излеговме во ходникот да пиеме кафе од соседната кафетерија. Со мене беше моето малолетно дете. Масата беше на едвај метар од влезната врата на нотарот. Одеднаш се створи гужва...се собраа 5-6 луѓе и започнаа да се тепаат со клоци и боксови половина метар НАД главата од моето дете. излегоа надвор и продолжија да се млатат на улица.

кажи ми сега што да му објаснам на детето.....и успат каде да го носам на ,,кардисување,,(ти знаше што е тоа)

Попат му објаснувам ова е скопје...главниот град...Универзална сала...факултетите...широки булевари....и на крај-џамахирија пред нас

Тоа Вие треба да го отстраните.....остај тоа немање на човекови права, јазик, мазик....
Зошто вие, зошто јас треба да имам одговорност за Чаир?
Нели е лицемерно да се бара од албанците да ги земат работите на свои раце?
Има закони и уста, сите подеднакво си имаме одговорност што не се применува подеднакво за сите, но ако мораме да бираме вие имате поголема одговорност.
Така да на твоето дете кажи му ја вистината, вие и ние не заслужуваме држава.

БСП бара оставка од Борисов, Заев им се обрати со видео-порака

Ова сериозно е бе ??:pos:

Заев стварно не знае каде тера хахаха:pos::pos::pos:

Разбирам дека се сестрински партии, ама со Борисов какви браќа се направени и сега дава поддршка за негова оставка :icon_lol::icon_lol:
Беа браќа, ама за братството да поживееше требаше Бојко да ги добие Комерцијална и Телеком. А тоа некако не се случува...

Беа браќа, ама за братството да поживееше требаше Бојко да ги добие Комерцијална и Телеком. А тоа некако не се случува...
Не сум запознаен со овој детал.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Види се разбираме добро на која категорија газди мисла јас и ке речам те разбирам за какви газди зборуваш ти.
Но кога ке видам циган газда отворил конфекција со + 10 вработени во лоши услови и мизерна плата а он накитен ко елка со злато и половен мерцедес 5-10к еу ми се повраќа.На кое дереџе паѓат луѓето мислејки дека ке си помогнат со 12к плата.Превоз и храна одби 150 еу .СРАМОТА!
Еден куп бенефиции користат сите од државата и ПАК мизерија за народот од лакоми газди.Закон само ! Ако е во + на годишно ниво да мора да покачува плата за % некој пристоен.И така за 4-5 год нормализирани плати, газди со задоволни работници, држава со млади, намалени казни,...Нек си ја чукнат главата и оние што имаат мали деца, ке дојде денот кога ке успеат тука или ке фатат патот.
Ако гледаме добро на ова држава и овој народ до сега требаше да им удриме кутек на сите ко на 27ми .Моментално сме дно држва, само ради немање стандард поточно богатење на поединци (фирми и луѓе )
Апсолутно се согласувам.
Јас имам мисла дека одредени региони треба да имаат бенифиции, помали даноци, придонеси, па дури и ослободувања. Инаку, сите ќе одат во Скопје.

Апсолутно се согласувам.
Јас имам мисла дека одредени региони треба да имаат бенифиции, помали даноци, придонеси, па дури и ослободувања. Инаку, сите ќе одат во Скопје.

Познавам луѓе од други градови што не сакаат ни да помислат за хаотичен живот во Скопје.
Јас би изиграл со тоа што ке се премижи и оние црни пари да ги легализираат во бизниси а потоа јака контрола и закони што би оделе во полза И НА вработените.Корист државата од даноци, газди со пари легални и вработени задоволни.Знам дека звучи лошо некој што крадел да му опростиш, но нив и онака закон не ги фаќа(ло) нит ке ги фати.Единствено губиме ние што капиталот го изнесуваат.
Бугарите играа на ваква карта и според мене во моментов е добра комбинација.
Добар предлог е олеснителни работи за фирма во регион што не е развиен.Но пред се мора закони, инаку ние Македонците сме алчни и ке злоупотребуваме.

Сега читав некоја германка ја казниле 1600 еур бидејќи на фб напишала статус против мигрантите. Тоа е таа либерал фашистичка идеологија која се применува и кај нас..
Исламистите се бесните кучиња на либерал-фашистите...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom