Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Што не е јасно :D

https://www.facebook.com/zaevzoran/posts/10156737962642932:0

v4Yn3cw.jpg

Ова со аматерсково крадење на државни пари од тендери и грантови после 11 години во опозиција ти е како прегладнет човек кој нема јадено асално подолго време, и сега наеднаш доаѓа на полна софра. Ниту користи вилушка, нож или покажува основен бон-тон, просто само џапа со рацете се што може да дофати и брзо да бутне во уста. Ич не му е гајле кој го гледа. Баш така изгледаат со лоповлуков без срам.

Последно уредено:
Друштво, што бидна со правдата за убиениот Комита ?
Секој ден треба ова да се спомнува додека нема ПРАВДА.
Делото од кривичната пријава се преиначи од насилство во убиство, ама во темата Насилства во Македонија пишува дека навистина никој не бил приведен, иницијалите на убијците се измислени, а вистинските убијци се надвор од државата и ќе се врателе кога ќе се смирела ситуацијата. Дали и колку е ова вистина не знам, ама еве го цитатот:
Можно ли е ова?

fb_img_1531220356660-jpg.193762

Друштво, што бидна со правдата за убиениот Комита ?
Секој ден треба ова да се спомнува додека нема ПРАВДА.
Го преиначија во свирепо убиство (минимум 10 години). Едниот е во бегство.

Мене едно ме интересира - Нели и тој бил фатен па бил пуштен затоа што он само ВОЗЕЛ? Такви наслови прокружија по некои портали?

Ако е тоа вистината дека го имале - зошто би го пуштиле макар и со такви глупости дека само ВОЗЕЛ?

Се поизвесно е дека е близок на водечкиве луѓе на ДуИ

Ќе се состави мозаикот кога во играта ќе се вклучи булдожер дипломатијата. Мицко ќе добие прашање по негова мерка и уште нешто (можеби дури и рок за предвремени избори), а булдожерите ќе добијат излезност на референдумот.
Воопшто не се сомневам во вакво нешто. Единствена спас е самоорганизирање за бојкот на референдумот.[DOUBLEPOST=1532436110][/DOUBLEPOST]
Мислиш дека така лесно ќе заврши работата. Дека има уште наивни кои би му поверувале на збор на зајко со неговата историја на скоро секојдневно лажење. Не сум сигурен.
Лично за мене ставот на вмро за референдумот ми е небитен, јас и моите 5 гласа дома тој ден сме зафатени со неодложни обврски.
И јас исто ќе сум зафатен за да гласам на реферндумот, а и такво прашање не заслужува одговор.
И ќе агитирам да не се излезе на гласање, па веројатно ќе „обезбедам“ излезност помала за неколку десетини гласови.[DOUBLEPOST=1532436316][/DOUBLEPOST]
За лицемерието си во право. Луѓе кои минатите 11 години не бекнале за ниту еден пропуст на таа власт сега се најгласни за пропустите на оваа власт. Тогаш не им сметаа криминали и корупција, сега одеднаш почнаа да кукаат. Тоа што буквално иста ситуација начекуваме и кај другата страна, која до вчера за секоја грешка на власта фарбаше згради, а денес истите или полоши грешки ги премолчуваат е дискусија за другпат.

Туку, не се согласувам за друга работа. Човек може да биде сендвич на сендвичите, куртон на куртоните, пушикур на пушикурите... пак има право пена да му фати устата од жалење ако сака. Човеково право е слободата на изразување. (y)
Тогаш немало повод за да „бекнат“, инаку сигурно ќе го стореле тоа. :)

Последно уредено:
Дојде животот за убиецот на Мартин Нешковски пуштен е на домашно лекување, се прашувам која е врската ?

Прегледај го приврзокот 194408
Прегледај го приврзокот 194409
пуштен на лекување па пак ќе бил вратен во затвор
ист адвокат, кој верувам бил адвокат на уште стотици други

Договор со Мицкоски – договор со ѓаволот

Го читам простачкиов текст (напишан со простачки речник) и не ми се верува колку простаци има меѓу луѓе кои сами себе се сметаат за елита.
Токмаков (Душан Димитров) се дрзнал да го критикува со вулгарни зборови бојкотирањето на референдумот. Па мајмуне, кој си ти да на ваков начин не навредуваш сите кои не сакаме промена (барем) на уставното име. Па ако тоа се промени, повеќе не е важно што ќе биде со државата, секако нема да биде „онаа нашата“. После тоа нема да ми е важно дали ќе не поделат меѓу соседи, дали ќе отидам во странство да живеам или не, бидејќи веќе ќе ја немам својата држава, туку некоја окупирана.
Простаков, а и еден куп „интелектуалци“ (веројатно инструирани) негласањето на референдумот го претставуваат како предавство, место тој речник да го користи за муртинскиот лажго (над лажговците) кој во историјата ќе биде запаметен како македонскиот Јуда (па и тоа е успех, потпросечно интелигентен човек да е вечно запамтен).
Мизерија.

Уште еден оркестриран „аналитичар“ се појавува со текст во истиот тој портал, Џабир Дерала.

Крајот на ВМРО-ДПМНЕ

Исто на човеков не му се допаѓа партијата ВМРО ДПМНЕ па сега (веројатно) инструиран дели лекции и соли памет. Човеков си пишува согласно агендата на која (можеби е и платен) работи. Ама, не значи дека е во право. Прво, се служи со лаги. Имено, на изборите во 2016 година Груевски не доживеа дебакл, напротив, дебаклот го доживеа Заев, изгуби на избори. Се „избрука“ лажејќи дека ќе даде оставка ако се случи тоа, па го спасуваа оние кои работеа на наоѓање на македонски Јуда кој ќе се согласи на промена на името. Па ги тераа ДУИ да се „избрукаат“ да лижат каде што плукале и да прават власа со „јудата“, а не како што сами бараа претходно.
Пржнскиот договор е срам за државата Р. Македонија, такво нешто е неуставно и непарламентарно, а башка што и се направија и неуставни законски решенија (неизјаснувањето на Уставниот Суд за нив, а минаа 2-3 години, се повеќе ме убедува дека се неуставни, како СЈО).
Кај „експертов“ за се и сешто не видов ништо за „паарте да се дадат кај Вицето“!. Не знам дека Вицето има банка, па да се уплатат... Ајде Џабире екперту, како го толкуваш тоа, мора да знаеш, штом толку ти е полна устата за криминалите на Грујо, Мујо... Кажи нешто за лидерот твој во процесот на преименување на државава.

Смешни и жални.[DOUBLEPOST=1532438724][/DOUBLEPOST]
1. Слушнавме како влечкаа и понижуваа Македонци од Пустец да гласаат за ДПМНЕ во Центар?
2. Слушнавме како местеа избори?
3. Слушнавме како Миле удрил по чаршијата во Прилеп?
4. Слушнавме како и колку Гвујо и Миле земале провизија од Кинезите?
5. Слушнавме од Протуѓер како пикаа луѓе без огласи во ЕЛЕМ?
6. Слушнавме како судеа луѓе без докази, со помош на судивките од тевтерчето на Брколина и шлицот на Мијлаков?
7. Слушнавме колку пари и како се украдени преку проектот Скопје?
8. Слушнавме како Гвујо НАРЕДИ помилување на Хашките случаи?
Нешто не е точно, а се се шпекулации. Е да, кога политички-партиски ќе се осудат луѓето, ќе биде судски докажано, ама, секој поинтелигентен ќе знае како се суди, тенденциозно.
Првото прашање ми е најинтересно.. имено, сакаш да кажеш дека луѓето биле киднапирани? Како ги влечкале луѓето од Пустец, сакале да гласаат и дошле (ако дошле). Што е тоа незаконски?

Инаку, за Заев е судски потврдено дека не барал мито во Струмица. Ти веруваш во тоа, иако судски е ослободен? Имаш ли одговор зошто Зоки сугерира „паарте да се однесат кај Виц'то“? Експозитура ли на НБМ има Вицето?

Последно уредено:
Некој тука беше пишал дека дудуков бил чоек од збор. Ова суштество не е човек а камоли човек од збор..
Еден збор не испочитува. Да велиш „нема промена на уставното име“ и по некој ден токму тоа да го правиш... е незамисливо за нормални луѓе. А тоа го прават еден куп „еминентни граѓани“ кои никако не поддржуваа промена на уставното име, како Нано Ружин (во ТВ емисија, јавно)[DOUBLEPOST=1532439830][/DOUBLEPOST]
Еј, се јави Ѓорѓи, се вратил од одмор од Грција и си ја исполнува дневната доза.
За тебе нема одмор, ти дозите ги натфрлуваш секојдневно и повеќекратно, како Алија Сиротановиќ си.
Инаку, многу елоквентен ти е написов, полн со анализи.

Дојде животот за убиецот на Мартин Нешковски пуштен е на домашно лекување, се прашувам која е врската ?

Прегледај го приврзокот 194408
Прегледај го приврзокот 194409
Пуштен пуштен a фaктички гo кријaт[DOUBLEPOST=1532440701][/DOUBLEPOST]
пуштен на лекување па пак ќе бил вратен во затвор
ист адвокат, кој верувам бил адвокат на уште стотици други

А знае ли некој што бидна со оној обезбедувач кој на 27 април 2017 имаше оружје во Собранието и пукаше со неко? Има ли кривична пријава за него?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom