Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Сендвич луѓето не разбираат дека после 11 години поминати во анусот на Гвујо смрдат, и дека немаат право да се пожалат на ништо. Не се свесни колку бедно изгледаат кога се жалат на судски неправди, на корупција, на било што. После 11 години поминати во смрдеа можат само да го засмрдат воздухот, ништо друго.
Многу е дволично што истите што пишуваат „браво грујо, секоја чес, одличен проект“ и слично, сега најдоа да се жалат за сите тие грешки што сегашнава влада ги прави, а за грешките на минатата ќутеа и се упикуваа у гз. Не дека нема такви и за сегашнава, ама според тоа што ја го гледам од тие шо ги имам по социјални мрежи помал е бројот на поддржувачи на сдсм што нонстоп ќутат.

Сендвич луѓето не разбираат дека после 11 години поминати во анусот на Гвујо смрдат, и дека немаат право да се пожалат на ништо. Не се свесни колку бедно изгледаат кога се жалат на судски неправди, на корупција, на било што. После 11 години поминати во смрдеа можат само да го засмрдат воздухот, ништо друго.
За лицемерието си во право. Луѓе кои минатите 11 години не бекнале за ниту еден пропуст на таа власт сега се најгласни за пропустите на оваа власт. Тогаш не им сметаа криминали и корупција, сега одеднаш почнаа да кукаат. Тоа што буквално иста ситуација начекуваме и кај другата страна, која до вчера за секоја грешка на власта фарбаше згради, а денес истите или полоши грешки ги премолчуваат е дискусија за другпат.

Туку, не се согласувам за друга работа. Човек може да биде сендвич на сендвичите, куртон на куртоните, пушикур на пушикурите... пак има право пена да му фати устата од жалење ако сака. Човеково право е слободата на изразување. (y)

За лицемерието си во право. Луѓе кои минатите 11 години не бекнале за ниту еден пропуст на таа власт сега се најгласни за пропустите на оваа власт. Тогаш не им сметаа криминали и корупција, сега одеднаш почнаа да кукаат. Тоа што буквално иста ситуација начекуваме и кај другата страна, која до вчера за секоја грешка на власта фарбаше згради, а денес истите или полоши грешки ги премолчуваат е дискусија за другпат.

Туку, не се согласувам за друга работа. Човек може да биде сендвич на сендвичите, куртон на куртоните, пушикур на пушикурите... пак има право пена да му фати устата од жалење ако сака. Човеково право е слободата на изразување. (y)

Успеа во двата пасуси да бидеш контрадикторен сам на себе. И тоа е успех.

Мора да се прекини со оправдување на мојата власт.

Власт ко власт ако не ја држиш за узда (или барем да пробаш :) ) тогаш за максимум година дена ќе имаме копија на СДСМ 1994 - 1998 или ВМРО 2009 - 2015

Успеа во двата пасуси да бидеш контрадикторен сам на себе. И тоа е успех.
Не забележувам контрадикторност во тој пост... во првиот пасус имаш пример за како и двете страни се дволични, си ги величаат своите пастири и застануваат зад секоја гомнарија која тие пастири ја направиле, а кога се другите на власт јадат гомна поради истите работи кои нивните ги прават. Каде прочита тука дека треба да им се забрани правото на изразување, колку и да се гнаси и пушикури?

inspiriran od anketata...блиц прашања:
Ако 'преговорите' не биле само за име, туку и за македонскиот индентитет. Зошто
-право на глас би имале и оние кои не се декларирани како Македонци a живеат во Mакедонија,
-право на глас би немале Македонците кои не живеат во Македонија?

И шо сега, оти оние претходните краделе сеа треба да траеме и замижуваме на криминалот на сегашната власт. Колку треба да ги оставиме да крадат и растураат државата: 1, 2, 5 години па тогаш да почнеме? Да се правам ретардиран и да му верувам на нобеловецот дека спорните тендери ќе биле преразгледани. Едно добро нешто да направија за оваа година и кусур власт. Од авион се гледа дека се инсталирани да спроведат нечија агенда и да заминат, а не да ни го подобрат животот. Па влада се остава 100 дена на раат, не 5 години.
Немам намера да ги бранам претходните, ама барем се обидоа и направија нешто во првите две години пред да аздисаат. Овие стартуваа со криминал од ден први. Па обичен човек кога го види зајко на тв реакцијата му е во стилот„што ќе излаже сега“.
И сеа наместо да бидеме претпазливи па да дуваме и на матеница, ние ќе се правиме аутистични и ќе сереме за гвујо.

Интересно е колку станари во анусот на Гвујо во последните 11 години веднаш се пронајдоа во постот, па го бранат своето право на критика.

Правото на критика, драги мои сендвич полулуѓе, се заслужува. Не доаѓа по дифолт. Можеби за две децении од сега, кога некако ќе ја избришете смрдеата од себе ќе може некого да лажете дека сте автентични критичари. За мене, а и за сите што памтат, засекогаш ќе останете куртони засмрдени со реата од говната на Гвујо на себе.

Интересно е колку станари во анусот на Гвујо во последните 11 години веднаш се пронајдоа во постот, па го бранат своето право на критика.

Правото на критика, драги мои сендвич полулуѓе, се заслужува. Не доаѓа по дифолт. Можеби за две децении од сега, кога некако ќе ја избришете смрдеата од себе ќе може некого да лажете дека сте автентични критичари. За мене, а и за сите што памтат, засекогаш ќе останете куртони засмрдени со реата од говната на Гвујо на себе.
Јас не знам како ти го заслужи правото на критика, која (ментална) институција издава потврда за тоа (иако насетувам дека е во околината на Демир Капија). Ако ми треба таква потврда, не фала, ќе ризикувам да критикувам и без неа.
А што се однесува на смрдеата, па добро бе ќе смрдам уште десет, дваесет години, ама ќе помине. Што мислиш ретардацијата е акутна болест и ќе ти помине?

Е овој ни е премиер...

Фејк њуз е ова, Господинот Зоран Заев никогаш ги нема дадено овие изјави. Сечено лепено од страна на руските и другите непријателски служби со цел да се девалвира ликот и делото на нашиот лидер.

Курофми :icon_lol:

Не трчај како прле пред магаре, прочитај ми ги другите постови пред да ме етикетираш како сендвич. Немој вака со предрасуди, само затоа што некој не се согласува со твоите мислења да навредуваш.
Правото на критика, драги мои сендвич полулуѓе, се заслужува. Не доаѓа по дифолт.
Freedom of speech is the freedom to speak freely without censorship. The term freedom of expression is sometimes used synonymously, but includes any act of seeking, receiving and imparting information or ideas, regardless of the medium used. In practice, the right to freedom of speech is not absolute in any country and the right is commonly subject to limitations, such as on libel, slander, obscenity, incitement to commit a crime, etc. The right to freedom of expression is recognised as a human right under Article 19 of the Universal Declaration of Human Rights and recognised in international human rights law in the International Covenant on Civil and Political Rights (ICCPR). Article 19 of the ICCPR states that "[e]veryone shall have the right to hold opinions without interference" and "everyone shall have the right to freedom of expression; this right shall include freedom to seek, receive and impart information and ideas of all kinds, regardless of frontiers, either orally, in writing or in print, in the form of art, or through any other media of his choice".
Правото на слободен говор е загарантирано, со исклучок на овие четири работи што ги пишува погоре: клеветење, вулгарност и повикување на криминал. Ти ми велиш дека сум контрадикторен поради тоа што напишав дека се лицемерни двете страни, ама и покрај тоа имаат право цела ноќ и цел ден да јадат гомна за тоа што не им се допаѓа.
Можеби за две децении од сега, кога некако ќе ја избришете смрдеата од себе ќе може некого да лажете дека сте автентични критичари. За мене, а и за сите што памтат, засекогаш ќе останете куртони засмрдени со реата од говната на Гвујо на себе.
Пак, кога кур заклучи дека сум подлизурко на Грујо? Не сум член на форумов долго време, затоа претпоставувам дека или не си ме читал доволно, или за тебе сите што не се согласуваат со гомнариите на новата власт се напикани во анусот на Грујо. Трето нема.

Со што си заслужил ти да критикуваш јеботе лудиот.Сегашнава ситуација е многу поголема од криминалот на Грујо и по евро кај Вицто.Денес само ти и уште три четворица безрбетњаци ви е убавко.Модерните црепови како тебе не ги интересира што милјони се доделуваат за иновации кои не постојат,доделување на тендери од над 35 милјони евра на човек фирма со 5.000€ капитал,вработувања според партиска припадност,рекет на фирми,економски раст 0%,инвестиции 0%,Дрисла има помалце ѓубре од државна болница,а да не ти зборам за националните интереси и онака се имаш изјаснето дека патљакот те заболел.
Можеби некој испаднал од анусот на Грујо но ти пријателе уште си во нечии анус толку долго што имаш заборавено во чив си влегол.Испадни види чив е па пак врати се зошто таму ти е најудобно.

Малку неповрзано со темава али доказ шо катиљ луѓе се комуњариве. Овие европскиве проекти шо праќаат луѓе по недела две во странство вообичеано се е покриено од ЕУ. Невладиниве кај нас бараат по 10-20 евра максимум иако ни толку не треба, како котизација од човек(ние не бараме ич).
Е сеа едно такво креле шо стана советник од сдс, ми кажува една, аплициравме 6 другарки по 90 евра ни зема. Пази сеа, советник од сдс ти продава нешто шо е без пари, а ти да му веруваш пред избори на викањето живот за сите и дека нема да го дрпаат буџетот...

До пред 2 години со брат му се бунтуваа(не само они, зашто избрале некоја вмронка у некој европски борд за невладини, дојде бате каевски, го "намести"(овој пат со демократско гласање, ваљда) брат му на овој од невладинава

И сеа си ќутат и се чудат зашо не напраиле и фирманза медицински апарати и како оној жути 35миљона ќе лапнел а не они. Ко бетмен на времето шо викаше ккако можел протоѓер да му е шеф на кабинет на гвујо :X3:

ФИЛИПЧЕ ГО ПОНИШТИ ТЕНДЕРОТ ОД 35 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА РЕАГЕНСИ ОТИ ЕДИНСТВЕНАТА ПРИЈАВЕНА ФИРМА ИМАЛА ФАЛИЧНА ДОКУМЕНТАЦИЈА
623497_stock-photo-old-man-celebrating-with-laptop.jpg

владата согласна за отворање на рудник во Иловица

шупци македонски[DOUBLEPOST=1532341413][/DOUBLEPOST]
Ништо не му фали на премиерот,топ си е.Ама тие што го гласале да ги собериш на купче и во логор.
Треба малку да прецизираш.
Дали тие кои не гласале за СДСМ на парламентарни, т.е. за премиерот (како што викаш), а гласале за СДСМ на локални, ги пикаш во логор?
Мислам дека не се исто криви, како овие кои на парламентарни гласаа за СДСМ.
Треба некој попуст за нив, како во Германија што имаше за оние кои се Евреи според предок од трето колено или подалеку. Тие само не можеа да работат битни функции. Нив не ги пикаа во логор.
Може и тука исто така нешто да се смисли.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom