Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Убеден сум дека тие што ќе бојкотираат ќе ги претстават како луѓе на кои им е сеедно и дека ќе ни го претстават како успешен пошо од тие што искочиле повеќето ќе гласаат за. Колку ни е пасивен народов и колку се порголта у изминативе години не ми се верува дека за ова ќе биде поинаку. За жал.

Она кога си толку неспособен, па чекаш некој друг "цел живот" за да те вработи, бидејќи е тешко самиот да се потрудиш и помачиш да најдеш работа и да искусиш како е да те одбијат.
ДПНЕ-СДС тоа се срца две, нераскинливо неспособно партиско членство за ништо друго освен во администрација да се вработи за 250че и помалку од тоа и потоа да забушава и да те малтретира кога ќе треба да завршиш работа бидејќи толку се неспособни.

P.S. Забрана за гласање на оние што работат во државна администрација, бидејќи е гласачка машинерија. :/

Ова ти е одлична идеја, забрана за гласање на администрацијата, единствен спас од оваа безизлезност на Македонија.

Дали се свесни Заев,Шеќеринска или Димитров дека еден ден нема да бидат никој и ништо?Свесни ли се колку народот им го собира па еден ден ги начекаат во некое сокаче па да ги треснат од земја.
Дали сте за членство во ЕУ и НАТО со прифаќање на Договорот меѓу Република Македонија и Република Грција?

Ова ќе виде прашањето на референдум.[DOUBLEPOST=1531947620][/DOUBLEPOST]Што збори на прес не ми се верува - "Вие што нема да излезете на референдум ми го скратувате мене правото да се изјаснам затоа сите да си излезете":facepalm::tapp:
Зошто да не ти се верува?Не за џабе странците го одбрале најглупиот политичар за да си ја исполнат агентата.

Vaka kako sto ide so anketava za nekolku dena i 30% za Да ke stane. Daj kazete ubavo detalno zasto glasate za Да, a ne za НЕ.

Цела полиција беше пред штабот...а и болнички коли идеа на неколку пати

Во Кичево никој од СДС не крие дека е јавна тајна -3000 евра за вработување без обзор од која политичка партија си

Пред 2 недели имаше неуспешен обид за смена на претседателот(моментално се гони од полицијата за неколку кривични дела...од кои едната е влез во кафана со се кола низ излог)

Една ваква слична тепачка заврши со спин за меѓусебно недоразбирање..иако се работеше за земени пари за вработување...а не остварено. И човекот си дошол по своето во штабот..нормално на свој начин

Meanwhile in the wild wild west: 40 милиони евра за театар :pos::tapp:
ИЗГРАДБАТА НА НОВИОТ ТЕАТАР ВО ТЕТОВО ЧИНИ 13.5 МИЛИОНИ ЕВРА, А ЗА ЕНТЕРИЕРОТ ЌЕ ТРЕБААТ УШТЕ 26 МИЛИОНИ ЕВРА

https://sdk.mk/index.php/dopisna-mr...-enterierot-ke-trebaat-ushte-26-milioni-evra/

Пред четири
години на просторот веднаш до Центарoт за култура „Иљо Антески Смок“ во Тетово започна со градба новиот повеќенаменски објект во кој е предвидено да има театар, библиотека со читални и кино сала.

П.С. Не читај само наслови.

Пред четири години на просторот веднаш до Центарoт за култура „Иљо Антески Смок“ во Тетово започна со градба новиот повеќенаменски објект во кој е предвидено да има театар, библиотека со читални и кино сала.

П.С. Не читај само наслови.
Зарем е битно која од претходните или сегашните фекалии го прави ова. 40 милиони евра се премногу за ваква работа според мене. Наместо да се насочат парите за суштински потреби, се прават глупости.
Зошто овие не го стопираат, да направат ревизија, истрага...

Зарем е битно која од претходните или сегашните фекалии го прави ова. 40 милиони евра се премногу за ваква работа според мене. Наместо да се насочат парите за суштински потреби, се прават глупости.
Зошто овие не го стопираат, да направат ревизија, истрага...
Се слагам дека се премногу. Зошто не го стопираат, не знам. Можеби пеналите кои што треба да ги платат се големи, можеби веќе се дадени пари и заедно со пеналите ќе дојде до иста сума како оваа за изградба, можеби навистина треба театар. Навистина не знам, само сакав да постираш цела вест а не само наслов, затоа што вака изгледа дека е лудорија на овие имбецили на власт а всушност е на минатите.

Се слагам дека се премногу. Зошто не го стопираат, не знам. Можеби пеналите кои што треба да ги платат се големи, можеби веќе се дадени пари и заедно со пеналите ќе дојде до иста сума како оваа за изградба, можеби навистина треба театар. Навистина не знам, само сакав да постираш цела вест а не само наслов, затоа што вака изгледа дека е лудорија на овие имбецили на власт а всушност е на минатите.
Не сакав да го постирам целиот текст за да не изгледа премногу, оставив линк за детали.
Не правам разлика меѓу сегашнава и минатата власт, поентата ми беше да се види бројката.

37370051_648250452216957_2369836797858414592_n.jpg

Не сакав да го постирам целиот текст за да не изгледа премногу, оставив линк за детали.
Не правам разлика меѓу сегашнава и минатата власт, поентата ми беше да се види бројката.
Не правам ни јас ама вака како што го постави е misleading а темава е осетлива и лесно запаллива.

А што вреди референдумот ако резултатот од истиот не е задолжителен туку консултативен ? Да не споменувам дека се манипулира со истиот, поготово во делот за Европската унија каде што само од името не зависи нашата покана туку и од реформите и можеби нај важно желбата на “големите“ за проширување на унијата

А што вреди референдумот ако резултатот од истиот не е задолжителен туку консултативен ? Да не споменувам дека се манипулира со истиот, поготово во делот за Европската унија каде што само од името не зависи нашата покана туку и од реформите и можеби нај важно желбата на “големите“ за проширување на унијата
„Со политичките чинители и со граѓанскиот сектор ќе утврдиме дали референдумот ќе биде консултативен или обврзувачки, но во секој случај резултатот ќе биде задолжителен.“

Плус еве според анкетиве на интернет нема да помине референдумот, што толку се плашите? Или за секој случај да го бојкотираме? :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom