Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Океј ништо ново на темава, ќе се вратам пак за едно 100 страни...

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi
Чим во Битола ќе има 20.000, ондак во Скопје ќе има 50.000, во другите помали места по 10.000 и 5.000, значи сума сумарум ќе надминеме бројка од 200.000 мигранти во државава... Па уште ми намигнуваш ;) као демек готова ствар е тоа. И според Инфомакс или Република/Журнал владата ќе вработи специјално 1200 полицајци кои ќе бидат задолжени за бегалциве по камповиве... 1200 луѓе ќе го чуваат редот и мирот на 200.000 мигранти

Кој те излажа бре сине мој? :LOL:

Илјада и песто обезбеџење ќе најми МВР, со лиценци со све, тоа изглеа за камповите за бегалци, во зависност од локацијата и под чија локална самоуправа е бегалскиот камп, зависи број на бегалци, ако е патриотска општина намерно поќе бегалци ќе имало, ујдурми да прават, зулум.
Ако е слободарска општината, ред доктори, ред инжинери бегалци, одбрани, све школовани, за да испадни не ги бива патриотите, да поентираат политички, дип стејт сценарио.
Битола златен рид населбата за бегалци ја спремале, сигурно ова, можи ќе го сменат и името покасно, во бегалски рид.
20к минимум, дека чисто каурски град.
Не демантираше МВР за обезбедувањето.

Дека ќе има наезда на бегалци и дека некаде околу 500.000 во наредните дваесетина години ќе се населат овде како талог од она што ќе помине кон европските дестинации е потполно сигурно. Реално не постои сила или политика што тоа може да го измени.Одлуката за тоа е веќе донесена. Нашиот реален проблем повеќе ќе биде во однос на квалитетот на талогот отколку количината. Останува на Македонците да се трудат наредните 500 години да опстанат , што сепак некои би рекле дека е невозможна мисија.Бидејќи во слични бројки, а овде гледам некои тврдат дека цифрите на иселени македонци се и поголеми , тоа сигурно нема да се случи, не нема веќе ни за маја.

Дека ќе има наезда на бегалци и дека некаде околу 500.000 во наредните дваесетина години ќе се населат овде како талог од она што ќе помине кон европските дестинации е потполно сигурно. Реално не постои сила или политика што тоа може да го измени.Одлуката за тоа е веќе донесена. Нашиот реален проблем повеќе ќе биде во однос на квалитетот на талогот отколку количината. Останува на Македонците да се трудат наредните 500 години да опстанат , што сепак некои би рекле дека е невозможна мисија.Бидејќи во слични бројки, а овде гледам некои тврдат дека цифрите на иселени македонци се и поголеми , тоа сигурно нема да се случи, не нема веќе ни за маја.

И пак ќе го изгубите Аеродром. И 2 000 0000 бегалци да напишеш, џабе е.

Добро зарем сеуште има луѓе кои веруваат дека ќе се доселат бегалци и дека земјата е рамна ?

Па кај тераш... влада... Се знае што беше на дневен ред. Влада после беше. Погоди нерв. Мене ме има на снимките. Кубам, тепам... се правам. И очекувам пензија да ми дадат. „Борачка“.
Јас очекувам да кажеш кој го призна Косово, вмро или Македонија?

Аирлија и Дежаву го затвориле после Палма и Тренд.Дојде живот и слобода во МК.

Аман бе, можела да послужи како материјален доказ. Инаку што ке си помислевме, на хартија запишавле.
Зборот ми е дека та ја уништиле , та не ја уништиле на некој исто му се фаќа. Се друго е забава.
Воопшто не ми беше зборот колку вредела.[DOUBLEPOST=1503433081][/DOUBLEPOST]
За што за опремата дека е уништена ?
Ете уништена е . Смачкана со преса и после за секој случај уште еднаш со ваљак па после е запалена. И ?
а со која опрема на волчич му праеа бомбици :icon_mrgr:
..барем да направеа дека готова е работата со С-300 системот, да му се кренат акциите кај европјаните а не му пренеле на мејли дека Бутин го откачил волчич

Немам ништо против.
Не сега дали немаш против, тогаш дали си немал. Дали си напишал се се овие ВМРО бугараши, режим , мамето му ебаја на државата ама за оваа одлука рака им пуштам. Сосем на место и правилна одлука.

Мене озбилно не сте ми јасни со ова што затвориле кафичи и дуќани. Сите сакате неселективна правда, ама ако затвориле некој кафич/слаткара/дуќан одма сите се сожалуваат и бараат причини да ги оправдаат. Сеа сакате или не сакате селективна правда?

Илјада и песто обезбеџење ќе најми МВР, со лиценци со све, тоа изглеа за камповите за бегалци, во зависност од локацијата и под чија локална самоуправа е бегалскиот камп, зависи број на бегалци, ако е патриотска општина намерно поќе бегалци ќе имало, ујдурми да прават, зулум.
Ако е слободарска општината, ред доктори, ред инжинери бегалци, одбрани, све школовани, за да испадни не ги бива патриотите, да поентираат политички, дип стејт сценарио.
Битола златен рид населбата за бегалци ја спремале, сигурно ова, можи ќе го сменат и името покасно, во бегалски рид.
20к минимум, дека чисто каурски град.
Не демантираше МВР за обезбедувањето.

ok

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom