Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
Океј ништо ново на темава, ќе се вратам пак за едно 100 страни...

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Чим во Битола ќе има 20.000, ондак во Скопје ќе има 50.000, во другите помали места по 10.000 и 5.000, значи сума сумарум ќе надминеме бројка од 200.000 мигранти во државава... Па уште ми намигнуваш ;) као демек готова ствар е тоа. И според Инфомакс или Република/Журнал владата ќе вработи специјално 1200 полицајци кои ќе бидат задолжени за бегалциве по камповиве... 1200 луѓе ќе го чуваат редот и мирот на 200.000 мигранти

Кој те излажа бре сине мој? :LOL:
Илјада и песто обезбеџење ќе најми МВР, со лиценци со све, тоа изглеа за камповите за бегалци, во зависност од локацијата и под чија локална самоуправа е бегалскиот камп, зависи број на бегалци, ако е патриотска општина намерно поќе бегалци ќе имало, ујдурми да прават, зулум.
Ако е слободарска општината, ред доктори, ред инжинери бегалци, одбрани, све школовани, за да испадни не ги бива патриотите, да поентираат политички, дип стејт сценарио.
Битола златен рид населбата за бегалци ја спремале, сигурно ова, можи ќе го сменат и името покасно, во бегалски рид.
20к минимум, дека чисто каурски град.
Не демантираше МВР за обезбедувањето.

sap

Член од
15 август 2017
Мислења
128
Поени од реакции
20
Дека ќе има наезда на бегалци и дека некаде околу 500.000 во наредните дваесетина години ќе се населат овде како талог од она што ќе помине кон европските дестинации е потполно сигурно. Реално не постои сила или политика што тоа може да го измени.Одлуката за тоа е веќе донесена. Нашиот реален проблем повеќе ќе биде во однос на квалитетот на талогот отколку количината. Останува на Македонците да се трудат наредните 500 години да опстанат , што сепак некои би рекле дека е невозможна мисија.Бидејќи во слични бројки, а овде гледам некои тврдат дека цифрите на иселени македонци се и поголеми , тоа сигурно нема да се случи, не нема веќе ни за маја.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Дека ќе има наезда на бегалци и дека некаде околу 500.000 во наредните дваесетина години ќе се населат овде како талог од она што ќе помине кон европските дестинации е потполно сигурно. Реално не постои сила или политика што тоа може да го измени.Одлуката за тоа е веќе донесена. Нашиот реален проблем повеќе ќе биде во однос на квалитетот на талогот отколку количината. Останува на Македонците да се трудат наредните 500 години да опстанат , што сепак некои би рекле дека е невозможна мисија.Бидејќи во слични бројки, а овде гледам некои тврдат дека цифрите на иселени македонци се и поголеми , тоа сигурно нема да се случи, не нема веќе ни за маја.
И пак ќе го изгубите Аеродром. И 2 000 0000 бегалци да напишеш, џабе е.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Добро зарем сеуште има луѓе кои веруваат дека ќе се доселат бегалци и дека земјата е рамна ?

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Па кај тераш... влада... Се знае што беше на дневен ред. Влада после беше. Погоди нерв. Мене ме има на снимките. Кубам, тепам... се правам. И очекувам пензија да ми дадат. „Борачка“.
Јас очекувам да кажеш кој го призна Косово, вмро или Македонија?

V

viktora

Гостин
Аирлија и Дежаву го затвориле после Палма и Тренд.Дојде живот и слобода во МК.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.784
Поени од реакции
17.011
Аман бе, можела да послужи како материјален доказ. Инаку што ке си помислевме, на хартија запишавле.
Зборот ми е дека та ја уништиле , та не ја уништиле на некој исто му се фаќа. Се друго е забава.
Воопшто не ми беше зборот колку вредела.[DOUBLEPOST=1503433081][/DOUBLEPOST]
За што за опремата дека е уништена ?
Ете уништена е . Смачкана со преса и после за секој случај уште еднаш со ваљак па после е запалена. И ?
а со која опрема на волчич му праеа бомбици :icon_mrgr:
..барем да направеа дека готова е работата со С-300 системот, да му се кренат акциите кај европјаните а не му пренеле на мејли дека Бутин го откачил волчич

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.267
Немам ништо против.
Не сега дали немаш против, тогаш дали си немал. Дали си напишал се се овие ВМРО бугараши, режим , мамето му ебаја на државата ама за оваа одлука рака им пуштам. Сосем на место и правилна одлука.

P

psychostasia

Гостин
Мене озбилно не сте ми јасни со ова што затвориле кафичи и дуќани. Сите сакате неселективна правда, ама ако затвориле некој кафич/слаткара/дуќан одма сите се сожалуваат и бараат причини да ги оправдаат. Сеа сакате или не сакате селективна правда?

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.685
Поени од реакции
88.643
Илјада и песто обезбеџење ќе најми МВР, со лиценци со све, тоа изглеа за камповите за бегалци, во зависност од локацијата и под чија локална самоуправа е бегалскиот камп, зависи број на бегалци, ако е патриотска општина намерно поќе бегалци ќе имало, ујдурми да прават, зулум.
Ако е слободарска општината, ред доктори, ред инжинери бегалци, одбрани, све школовани, за да испадни не ги бива патриотите, да поентираат политички, дип стејт сценарио.
Битола златен рид населбата за бегалци ја спремале, сигурно ова, можи ќе го сменат и името покасно, во бегалски рид.
20к минимум, дека чисто каурски град.
Не демантираше МВР за обезбедувањето.

ok

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom