Случило ли Ви се е да сте сами на Божиќ?

• Креатор на темата Креатор на темата Berov
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа зависи од човек некој си се пронаоѓа многу подобро сам отколку со друштво или секако во домашен амбиент, не само за празници него и некој обичен непразничен ден. Но сепак мислам дека во друштво е многу подобро иако и јас сама се убаво пронаоѓам и воопшто не ми е досадно....:D

За божиќ не ми е проблем ако сум сам. Затоа што знам дека сите се дома.
Но како што спомна "најужасното" нешто што може да ти се случи е да си сам за нова година и да имаш друштво.

Лошо е чувството кога знаеш дека друштвото, срцката и сите други во тој момент ја имаат највеселата прослава во годината а ти си сам.
Уште да земеш сам да пиеш е тогаш си го ебал ежот
Сам да пијам и да си слушам Аца Лукас...па не ми звучи лошо :))

За божиќ не ми е проблем ако сум сам. Затоа што знам дека сите се дома.
Но како што спомна "најужасното" нешто што може да ти се случи е да си сам за нова година и да имаш друштво.

Лошо е чувството кога знаеш дека друштвото, срцката и сите други во тој момент ја имаат највеселата прослава во годината а ти си сам.
Уште да земеш сам да пиеш е тогаш си го ебал ежот
А што е полошо од тоа „сите се дома заедно со фамилијата за Божик, а ти си сам“???

Кое е наредното прашање од бугаров што ќе го срочи во тема?

- Дали пуштате вода пред или потоа во Македонија?
- Кога славите роденден, дента или дента потоа за да не фатат уроците?
- Правите свадба во хотел и зошто да?

нова година сум ја "терал" 3 години по ред сам....и тоа не по моја желба за жал.....тоа е нај голем ужас на човек што може да му се случе.
Пробувам да смилам некое реално сценарио ама ептен неверојатни се.
Да славиш Нова Година сам, 3 години по ред, и да не е по твоја желба. Не штима.
Можеби за сам сметаш тоа што славиш дома, тешки се шансите дека живееш сам. И да живееш сам и да славиш сам, побогу чива желба може да е оваа?
Можеби имаш проблеми со здравјето, и си во болница, пак не си сам. И да си дома, проблеми со здравјето не верувам дека ниту еден од твоите блиски не мисли на тебе и не останал со тебе.
Може ли повеќе информации околу ова? Претпоставувам чим не си ги споделил досега не се за во јавност. Јас ќе те замолам да ми пратиш приватна порака со повеќе информации од единствена причина да ми ја згаснеш љубопитноста.
Во спротива, твојава констатација ќе ја сметам за неважечка и лажна.
Доколку мислиш кој сум јас да ми докажуваш мене ствари повторно твојата констатација ќе ја сметам за неважечка и лажна.
Доколку испадне некое реално сценарио признавам дека сум идиот што го пишував овој пост. :D

А што е полошо од тоа „сите се дома заедно со фамилијата за Божик, а ти си сам“???

Мене не ми е лошо тоа сеедно ми е. И така и вака за божиќ ќе спремам испити цел ден сам затворен во соба.

Мене не ми е лошо тоа сеедно ми е. И така и вака за божиќ ќе спремам испити цел ден сам затворен во соба.
Некој ќе спрема испити, некој пити...:)))

Ние не славиме Божиќ денес, православните христијани слават Божиќ на 7-ми јануари. Најобичен работен ден е 24 Декември за македонците. Нова година славиме на 31-ви како цел свет, ама ја прославуваме и православната нова година на 14 - ти, попозната кај нас како стара нова година.

Што се однесува до твоето прашање, незнам стварно. За Божиќ не сум останувал никогаш сам, всушност многу ретко сум сам дури и кога сум постојано дома. Во моето семејство традиционално сите се собираме и остануваме дома за Божиќ и Бадник да прославуваме. Кај нас има една поговорка : Каде и да си пред Божиќ и после Божиќ дома си .

зошто некои ја изветоперуваат темава?
човекот фино праша- за Божиќ, а одговорите на некои се„ има моменти кога човек ужива да е сам, најдобро и најубаво е во сопствено присуство :facepalm:

Сам не али душевно осамен ми се има случено многу полошо него човек да е сам :)

Пробувам да смилам некое реално сценарио ама ептен неверојатни се.
Да славиш Нова Година сам, 3 години по ред, и да не е по твоја желба. Не штима.
Можеби за сам сметаш тоа што славиш дома, тешки се шансите дека живееш сам. И да живееш сам и да славиш сам, побогу чива желба може да е оваа?
Можеби имаш проблеми со здравјето, и си во болница, пак не си сам. И да си дома, проблеми со здравјето не верувам дека ниту еден од твоите блиски не мисли на тебе и не останал со тебе.
Може ли повеќе информации околу ова? Претпоставувам чим не си ги споделил досега не се за во јавност. Јас ќе те замолам да ми пратиш приватна порака со повеќе информации од единствена причина да ми ја згаснеш љубопитноста.
Во спротива, твојава констатација ќе ја сметам за неважечка и лажна.
Доколку мислиш кој сум јас да ми докажуваш мене ствари повторно твојата констатација ќе ја сметам за неважечка и лажна.
Доколку испадне некое реално сценарио признавам дека сум идиот што го пишував овој пост. :D

Беше врнежливо и снежно...... ,зарем мислиш дека сите имат желба да се опиват за нова година или да завиват со некој квази пеач ?

патем такви беа тиа времиња,се ми се поклопи на нај лошо,и не бев скроз сам,ама исто како сам да бев разбираш :facepalm:

п.с. не сум педер,а не сум болен од никаква тешка болест фала богу......:D

- Дали пуштате вода пред или потоа во Македонија?
- Кога славите роденден, дента или дента потоа за да не фатат уроците?
- Правите свадба во хотел и зошто да?
незнам што има чудно па и да постави такви прашања -
и што врска има што е бугар или па затоа што бугар отворил тема
вие не одите по некои странски форуми?!
не, изгледа сакате сами во затворен круг да седите на форумов исто како и во државата- изолирани- доволни сами на себеси
со сите сили се трудите да избркате од форумов секој кој не е македонец

незнам што има чудно па и да постави такви прашања -
и што врска има што е бугар или па затоа што бугар отворил тема
вие не одите по некои странски форуми?!
не, изгледа сакате сами во затворен круг да седите на форумов исто како и во државата- изолирани- доволни сами на себеси
со сите сили се трудите да избркате од форумов секој кој не е македонец

добро де така му се обратив, и мене на странски форуми по националност некад ми се обраќаат и не си земам при срце, да не е навреда да си бугар?

опоменат е да не отвора секакви теми кои изгледаат како формулари на тетки од завод за статистика, отворање тема со една реченица само и прашање, брао, додека го правам тоа ќе изнајдам некоја од милијардите теми за прашања и ќе прашам нешто. Ајде сега нека отвори некој друг тема и да праша дали сте несреќни ако не ве викнат за кум на свадба.

- Дали пуштате вода пред или потоа во Македонија?-Секогаш пред! Тоа е правило кое мора да се знае.
- Кога славите роденден, дента или дента потоа за да не фатат уроците?Најубаво е дента потоа, затоа што лоша среќа следи ако се слави истиот ден.
- Правите свадба во хотел и зошто да?Несмее во хотел! НИКАКО! Само во некоја стара викендичка и толку,невестата клетви ќе ја фатат на секое друго место!
Се надевам и овие прашања ти ги разјаснив...

Беше врнежливо и снежно...... ,зарем мислиш дека сите имат желба да се опиват за нова година или да завиват со некој квази пеач ?

патем такви беа тиа времиња,се ми се поклопи на нај лошо,и не бев скроз сам,ама исто како сам да бев разбираш :facepalm:

п.с. не сум педер,а не сум болен од никаква тешка болест фала богу......:D
ти ич не му се секирај
битно е семејството- а се’ друго е пролазно
15482_414048118676039_1603337650_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom