Случајот Герт Вајлдерс

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
...кој к7рац тогаш барала неговата цивилизација да се меша и контаминира нечии туѓи домицилни вредности (изглеа многу често луѓето имаат тенденција да не ме читаат целосно). Од што всушност живее таа негова цивилизација(Холандија колонии.....)? Дали тој е свесен дека со ова ѓубре го храни чудовиштето кое ги храни убијците на војниците од неговата земја?Ако таа земја се труди да го смири Авганистан а овој заради каприц и негови налудничави идеи ги нервира истите тогаш автоматски е на нивна страна. Е за тоа греши. А треба да оди на фронт заради тоа што очигледно има проблем со муслиманите а фронтот е одлична прилика да си ги реши тие фрустрации и проблеми.Таму никој не му брани да ги убива колку сака.И да не одговара.

Ех сега не те читале целосно. Еве јас те читам и не се сложувм со тебе на темава. Не мора да оди типот на фронт за да искаже несогласување. Дали тоа што го прави е мудро и/или практично, е друго прашање (не е, според тебе).

Го гледав документарецот (Фитна) и морам да кажам - многу аматерски и многу слабо! Точно, повеќе политичка штета ќе направи, но истовремено не смее да му се одземе правото да се искаже.

Што се однесува за домицилните (талибански) вредности, мислам ти се молам, не ми/ни ја навредувај сега ти интелигенцијата. Културен релативизам не е издржан аргумент. А во реалноста, обратното се случува. Еве ти пример од Рамазан во Бруклин во 4 наутро: :wink:

ramadan1_600.jpg

Лицемерието секогаш било основа на политиката на западните земји.
Па зошто тогаш ми велиш дека не можам да го наречам коњ кога всушност тоа е?И сите тие кои мислат како него а за кои ние сме пониска форма на живот,и решаваат дали јас имам право да бидам дел од Европа која природно тоа право ми следува.
Без тоа лицемерие и без неоколонијализмот, Холандија нема да може да ужива во стандардот кој го има.
Томкму така.Кога овој би бил нормален и објективен,ке го земел ова во предвид пред да почне со демагогија како некој му ја контаминира културата и европските традиции.Уште еден плус на контото аргументи во прилог дека е коњ.
Замисли си било која европска држава да се спротистави на Американските намери?
Го може тоа например Франција, која откажа привремено послушност и под де гол и после во војната против тероризмот. Но после се опамети и помири.
Франција е моќна држава, но САД е оној кој цела европа ја контролира.
Така да нема да трпи такви заебанции, особено не од некоја Холандија, која може да види и протести и револуции кои никогаш не ја снашле.
Затоа си трпи и ќути и учествува каде се ќе и биде кажано.
Еве Канада на пример, зошто е во Авганистан?
Толкава држава, демек самостојна и изгинаа војници, што не каже не?
Од една страна е САД, друга е да имаш војска која е спремна за борба, борба каде вистински се случува во Авганистан.
Нема што да замислувам.Тоа го зборував дека ке се случи пред војната во Ирак и се случи.Која од овие држави испрати војска во Ирак?
Другите кои ги наброја не се таму заради Американците,ами заради сопствените интереси.Кога почнаа нападите по Европа со бомби антракс и кога почнаа да се апсат одговорните келии,се дојде до заклучок дека скоро сите биле на обука во Авганистан.И сходно на тоа си реагираат.Тие талибанци и радикали кои се ангажирани таму во борба со контингентите на НАТО сега веќе немаат простор и време за акции во Европа.И акции сега веќе нема нели,или бар не во такви размери.Е затоа е и Канада затоа е и цело НАТО таму.Непријател постои.Тоа е тероризмот во било чија режија.И исламски и баскиски и колумбиски.Војната сега се води на негова територија.
Војната која тој ја пропагира е војна дома. Војна со предавниците, со оние либерали, кои, според него, ја предадоа земјата на странците.
Ова е еден од последните грчови на Европа, еве доста изразен и во Холандија, Франција, посебно во Англија.
Не можеш да просперираш, а да не си подготвен да ги интегрираш и да се прилагодиш, на сите оние кои се и сакаат да бидат дел од тебе.
Емигранти има и од Африка,и од Индија и од Кина.Фитната е филм против исламот.Кај се останатите?На некој начин пак е дискриминација.
Ти што мислиш дека е правилно? Да се ревидираат нормите и законите за да бидат компатибилни со дојденците? Да не ги налутат и услужат бидејќи нивната работна сила е потребна за економијата?
Колку треба да жртвуваат за да најдат некој баланс.
Треба да си ревидираат многу работи.Ако може да имаат закони со кој можат да се дрогираат по паркови нека почнат од нив.Нека си стават визи бе нека ги избркаат сите кои не се кваливикувани да работат таму.Ама не да настрада некој кој поштено си добил работа и е квалификуван само заради тоа што е муслиман...

Во услови кога Холандија заедно со сите земји членки на НАТО е во војна со Талибанците, и која на сите фронтови ја губат ужасно, војна во која последнава недела само (денеска 5 војници, проверете) загинаа војници колку во 2003 за неколку месеци, се појавува некое дебилче Холандски Мендух Тачи кој решил да профитира од смртта на режисер, и прави некој клип -- нормално за проста раја да се мава од земја -- како Исламот е зло бла бла, кој ке биде одлично медиумско оружје да се регрутираат уште неколку иљади талибанци и да загинат икс војници, војници кои од петни жили се трудат да докажат таму дека не војуваат против Авганистанскиот народ ами против оперирани идиоти кои одлично ке го искористат овој филм и ке им докажат што всушност им мислат европјаните.

Не да го судат ами за јајца да го обесат. Во војна за вакви работи има воен суд. Кога е толку маж што не се пријави доброволно и да оди да се обрачуна со клетите муслимани ко маж и да ги истреби ем ке и направи услуга на државата ем себеси,туку мора вака да троши пари со кои ке купеле екстра панцири или возила за војската таму и да снима безвезални филмови?

А згора на се па и ние ке се најдеме да коментираме за правосудството и државноста на една држава која во секој поглед е 2 века пред нас.

ПС гледам не помина ни оваа тема без Српско-Албанскиот обрачун код ОК корала.

хах НАТО губел ова е немогуќе,абе како ли ве манипулираат..кутнат ли е талибанскиот режим-кутнат е-целта е остварена.

исламот не е зло и никој не го претставува како зло туку тоа си го прават самите муслимани,види го само степенот на образованоста.

колку ли има документарки клипови па ако почнеме да судиме кај ни е крајот.

Народот ја бира власта.Ако народот мисли дека Холандија не треба да учествува во таа војна тогаш нека ја собори власта.Секако дека таму е полесно,и нека истапат од НАТО.Знаеш сепак да не се сите тие војници таму народот нема да може да гледа филмови овакви од причина што ке стравува од писма со антракс или луѓе бомби,исти такви радикални коњови како овој.Така да мислам дека освен оној делот од народот кој се грижи единствено дали има трава денес или не,остатокот се прилично свесни за своите должности.Останувам на мислењето дека е коњ.Да бил патриот ке бил со своите војници онаму каде патриотизмот се покажува на дело.

извини знаеш што е нато.

Па зошто тогаш пропагира војна?

Не се сметам за особено интелегентен но ова кога ке го чујам по нивниве медиуми ми ја вреѓа интелегенцијата.Многу е сигурен денес Авганистан.Исто и Ирак.Мислам ако се шегуваш во ред,ама ако си озбилен тогаш не дискутираш на темава туку си едноставно контра.

Реален човек со осет за вредности прво ке тргне од себе и ке се запраша кој к7рац тогаш барала неговата цивилизација да се меша и контаминира нечии туѓи домицилни вредности(изглеа многу често луѓето имаат тенденција да не ме читаат целосно).Од што всушност живее таа негова цивилизација(Холандија колонии.....)?Дали тој е свесен дека со ова ѓубре го храни чудовиштето кое ги храни убијците на војниците од неговата земја?Ако таа земја се труди да го смири Авганистан а овој заради каприц и негови налудничави идеи ги нервира истите тогаш автоматски е на нивна страна.Е за тоа греши.А треба да оди на фронт заради тоа што очигледно има проблем со муслиманите а фронтот е одлична прилика да си ги реши тие фрустрации и проблеми.Таму никој не му брани да ги убива колку сака.И да не одговара.

а зошто на интернет терористи колат а на ракетите на хамас децата се потпишуваат а на Иранските проектили пишува смрт за америка за НАТО

Ех сега не те читале целосно. Еве јас те читам и не се сложувм со тебе на темава. Не мора да оди типот на фронт за да искаже несогласување. Дали тоа што го прави е мудро и/или практично, е друго прашање (не е, според тебе).
Му реплицирав и на Никола.Кога не ми се оди на фронт тогаш нека не пробува да пропагира војна.И нека не оди на фронт.А колку е мудро реков погоре.Фактички со ова тој е сојузник на талибанците.

Го гледав документарецот (Фитна) и морам да кажам - многу аматерски и многу слабо! Точно, повеќе политичка штета ќе направи, но истовремено не смее да му се одземе правото да се искаже.
Војна е.Важно ли ти е ако заради неговото право загинат 300 војници?

Што се однесува за домицилните (талибански) вредности, мислам ти се молам, не ми/ни ја навредувај сега ти интелигенцијата. Културен релативизам не е издржан аргумент. А во реалноста, обратното се случува. Еве ти пример од Рамазан во Бруклин во 4 наутро: :wink:
Е ете видиш каде е проблемот.Изедначуваш Талибан-Авганистан.Дали сите Авгаснитанци се талибанци?Дали сите муслимани се терористи.Ако размислуваш така т.е одговорот е потврден тогаш да ти ја вреѓам интелегенцијата.(во контекст на ова погледни како изгледал Авганистан пред инвазијата на нашите европски вредности).Во спортивно секогаш кога наредниот пат да речеме Турција еве ке не поддржи,сети се како се заблагодаруваме.
За сликата сигурен сум дека ако му покренеле тужба за нарушување ред и мир таму нема веќе да го прави ова.

хах НАТО губел ова е немогуќе,абе како ли ве манипулираат..кутнат ли е талибанскиот режим-кутнат е-целта е остварена.

исламот не е зло и никој не го претставува како зло туку тоа си го прават самите муслимани,види го само степенот на образованоста.

колку ли има документарки клипови па ако почнеме да судиме кај ни е крајот.

извини знаеш што е нато.

а зошто на интернет терористи колат а на ракетите на хамас децата се потпишуваат а на Иранските проектили пишува смрт за америка за НАТО
Во Македонскиот правопис секоја нова реченица почнува со голема буква,се користат интерпукциски знаци како запирки извичници.Во форумската култура пред да реплицираш ја читаш цела тема и теми поврзани со неа.Така да почни со основите мали па после вади аргументи од ракав.Знам ли што е НАТО.Не бе ти знаеш!!!Е*ати дискусијата.

Во Западна Европа постои психоза на страв од Исламската експанзија. Не може да се каже дека не почива на реални основи. Судирот на цивилизации не е нешто имагинарно. Доведени сме во таква состојба. Нема многу да помогне сега да се бараат причините во историјата и колонијализмот. Или муслиманиве ќе ги прифатат западните вредности, или Европа ќе биде преплавена од Муслимани. Со сите поселедици, неонацизам.....

Или муслиманиве ќе ги прифатат западните вредности, или Европа ќе биде преплавена од Муслимани. Со сите поселедици, неонацизам...

Не ми изгледа веројатно првото, но многу повеќе ми изгледа веројатно второто, кое впрочем се случува:

многу бе совети

ај погледни подобро темниот век е таму јесте да има интелегенција но кај владее религија а не разум.....знаеш

и не ми кажувај интерпункција палестински деца ставаа потписи на касам ракетите нема мир со такви бидејки они го некат.

единствено е што веќе Ирак е средена држава САд ќе ја повлече војската а за 15 години Ирак ке биде како пред 80 сетите меѓу топ-тен а за авганистан-кој им донесе вода,здравство РАЗУМ.

а и си го бараа се сеќаваш 9/11

колку ли само има исламска пропаганда и повици за света војна тука поради еден ексцес и одма се крева прашина.

ова за судење е

Во Западна Европа постои психоза на страв од Исламската експанзија. Не може да се каже дека не почива на реални основи. Судирот на цивилизации не е нешто имагинарно. Доведени сме во таква состојба. Нема многу да помогне сега да се бараат причините во историјата и колонијализмот. Или муслиманиве ќе ги прифатат западните вредности, или Европа ќе биде преплавена од Муслимани. Со сите поселедици, неонацизам.....

Не ми изгледа веројатно првото, но многу повеќе ми изгледа веројатно второто, кое впрочем се случува:

Е кога веќе искрено ке се проговори за вистинската причина за оваа и уште неколку теми тогаш е друг муабет.Зошто едноставно не отворите една тема без притоа да се маскираат овие работи на оваков начин,преку забрана за изразување на свое мислење?

А инаку се решава и овој проблем многу лесно.Нека не примат во ЕУ нас Македонците и сите кои природно припаѓаме на ЕУ,ке ставиме карантин и забрана за секаков влез на било каков муслиман,ке прекинеме со секаква трговија со нив,вклучително испорака на лекови,ке се организира размена на население слично како Атина и Турција,ке се забрани Исламот како религија и просто ке чекаме природата да си го створи своето. Тврдам и стојам зад ставот дека Европа и остатокот од светот имаат капацитет за овакво нешто и потполно е можно!

палестински деца ставаа потписи на касам ракетите нема мир со такви бидејки они го некат.
192642681_c4903905bd_o.jpg

192642683_915cc8eda3_o.jpg

192642682_2fea4cce66_o.jpg

И Израелците си го бараат.И нив да им покажеш.Ке видат они срамота на ракети да се пишувало со маркери да прљаат бомби.Пу!

единствено е што веќе Ирак е средена држава САд ќе ја повлече војската а за 15 години Ирак ке биде како пред 80 сетите меѓу топ-тен а за авганистан-кој им донесе вода,здравство РАЗУМ.
headpalm.jpg

многу кажа сликава,ирачаните сега сами ќе си го решат проблемот а и без санкции ќе се развијат брзо,ако се палите и сметате за успех самоубиствени напади тие не се успех туку очај.

велиш израел си го бара а израел беше напаѓан од неговите соседи со цел да го уништат ама се покажаа израелците.

а зошто велиш израел си го бара ги знаеш целите на ХАМАС-целосно уништување на Израел и убивање на сите израелци-значи не независна палестина и да ја добијат полошо ќе биде.

целта на хезболах ИСТО...очигледно некој неќе мир а тие кои се принудени да се бранат мораат.:toe:

Добро бе готово.Еве не се палам веќе на самоубиствени напади.Остатоков ако сакаш да ми преведеш или пробаш барем да го сложиш во реченица која има смисла и поента ке ти бидам благодарен.

ПС овие несредени постови ненормално ме потсеќаат на еден јузер кој гледам го банирале.И тогаш имаше вакви упади по овие теми со нафрелни копи пејст тесктови во ненормално долги и тотално несредени постови.Ама не ми текнува како му беше јузерот...

повторно лична дискредитација,јас најкултурно би те замолил ако ти се дискутира на ТЕМА повели ако не оди во психоанализи на форумџии:smir:

Добро бе готово.Еве не се палам веќе на самоубиствени напади.Остатоков ако сакаш да ми преведеш или пробаш барем да го сложиш во реченица која има смисла и поента ке ти бидам благодарен.

ПС овие несредени постови ненормално ме потсеќаат на еден јузер кој гледам го банирале.И тогаш имаше вакви упади по овие теми со нафрелни копи пејст тесктови во ненормално долги и тотално несредени постови.Ама не ми текнува како му беше јузерот...

не те сфаќам навистина,ако некој има различно мислење од твоето не мораш да бидеш нападен,форумот е за дискусии а не за потценување.

П.С треба да преведам:wink:

Па зошто тогаш ми велиш дека не можам да го наречам коњ кога всушност тоа е?И сите тие кои мислат како него а за кои ние сме пониска форма на живот,и решаваат дали јас имам право да бидам дел од Европа која природно тоа право ми следува.

Бидејќи претходно спомена дека Холандија е јака демократија, 200 години пред нас, со тоа јас претпоставив дека нејзините дејства се некоја светина за тебе.
Така да, ако велиш коњ, вели коњ за сите во Холандија, човекот е само виновен што си ја брани земјата, на малку неортодоксен начин.
За потребата од војна во Ирак и Авганистан, за цели кои и Буш ги спомена а и ти сега, значи борба на непријателот на негово тло, плус тренинг на воените сили, се разбира дека има оправдување.

Околу дискриминацијата. Мора да постои кон оние кои немаат волја да се интегрираат во системот и се обидуваат да го променат. Да ќутат ли холанѓаните и да го примаат? Бидејќи и така и така кур ги боли за се, плус и убаво им е, ќе го примаат, додека не дојде нож до коска.
После ќе се освестат.
Може да се стават во ЕУ по саглам бариери, се согласувам. Да се прима културен народ од Украина, Кина. Но, тоа е спротивно со отвореноста на Европа.
Европа си е контрадикторна сама на себе и ќе наебе заради сопствената нерешеност за тоа што сака.

п.с. смарт ас, рајтеон23, не спамирај по темиве, како што ти реков изгради некој саглам одговор и претстави го. Немаш контрола батка и тоа, ако не се средиш ќе те чини.

Живеам у Холандија веќе подолго време и мислам дека типов е тотален кретен:drk:. Ме чуди како не го пикнаа у затвор до сега. Нема везе тоа што го сере...муслиманите се ОК ништо лошо не праваат е сега и они имаа фрикови како Херт (не е ГЕРТ). Али јеби народ се пали на глупост затоа се вика народ на последните избори за ЕУпарламент Кретенов помина ОК. Инаку е Херт има Еврејско потекло :raz: што објаснува некои работи не дека сакам да генерализарам ама верувам дека тоа има некое влијани на тоа што го збори.
Ајт Чао и Поздрави од Холандезија.

Бидејќи претходно спомена дека Холандија е јака демократија, 200 години пред нас, со тоа јас претпоставив дека нејзините дејства се некоја светина за тебе.
Така да, ако велиш коњ, вели коњ за сите во Холандија, човекот е само виновен што си ја брани земјата, на малку неортодоксен начин.
За потребата од војна во Ирак и Авганистан, за цели кои и Буш ги спомена а и ти сега, значи борба на непријателот на негово тло, плус тренинг на воените сили, се разбира дека има оправдување.
Спомнав дека се многу пред нас,но далеку дека ми се светиња.Јас со сите мани и доблести си имам една светиња во моментов-мојава напатена Македонија.Арно ама пустата она пак,во неколку војни истовремено и тоа оваа во Авганистан и е најмал проблем.Ние водиме војна за егзистенција во најлошата можна варијанта.

Јас немам проблем со националисти и луѓе кои си ја сакаат татковината та дури и да се радикали,имам проблем со луѓе коишто генерализираат,луѓе кои се болни за внимание и луѓе кои немаат осет за тоа кој или што повредуваат во процесот на нивната квази-афирмација.Да беа мирни времиња,да немаше војска таму реков немаше ниту да го коментирам ова,исто како што никогаш не сум ги коментирал ниту оние џаначки кафулиња во кои отоворено си се дрогираат и кои во наши очи ке мора да признаеш изгледаат како болесна работа.
Арно ама работата е во тоа што таму има голем контингент на Холандски војници.Таму се гине луѓе,цивилизираниот свет е во војна против еден од најопасните непријатели кои воената мисла ги има сретнато,и во такви околности нема место за овакви испади.Многу е подруго да се прати војната на ТВ,многу е различно кога ке стапне човек таму.За разлика од почетната еуфорија,денес генералите и аналитичарите подруго ја гледаат војната.Во почетокот кога имаше неколку иљади војници таму,беше бунтовна една провинција.Денес кога има над 100 000 војници,бунтовни се повеќе од 5 провинции.Ако уште малку продолжи ситуацијата со тоа темпо кај ќе биде крајот.А Авгаснитан или Пакистан не смее да остане во раце на Талибанците.Колку и просто да ви изгледа,дека се може да се реши со 10 нуклеарки тоа воопшто не е така.Така да оваков луксуз како овој идиот не може да си дозволи ниту една Холандија.Тоа само докажува колку е сериозна ситуацијата таму.

Околу дискриминацијата. Мора да постои кон оние кои немаат волја да се интегрираат во системот и се обидуваат да го променат. Да ќутат ли холанѓаните и да го примаат? Бидејќи и така и така кур ги боли за се, плус и убаво им е, ќе го примаат, додека не дојде нож до коска.
После ќе се освестат.
Може да се стават во ЕУ по саглам бариери, се согласувам. Да се прима културен народ од Украина, Кина. Но, тоа е спротивно со отвореноста на Европа.
Европа си е контрадикторна сама на себе и ќе наебе заради сопствената нерешеност за тоа што сака.
Самава тема некако ми беше парадоксална во однос на дискриминацијава.Ако тргнеш од тезата за Холандија и правото на слободен говор,не можеш преку неа да браниш некој кој токму го бара спротивното.Јас мислам дека не можеш ни под точка разно,да тврдиш дека ниту еден муслиман не се интегрирал во институциите на системот,или дека сите проблеми на Холандија се во нив.Па таму има емигранти Африканци,Кинези еве погледни дури и наши.Само заради болниот ум на некој Икс кој ете се погодило да биде муслиман,кој извршил убиство и е казнет заради тоа,треба ли да извршат геноцид и врз останатите?Мислам ако се оди по таа логика кај ке е крајот?
Знаеш една аналогија многу слична на ова.Случајот со Љубе Бошкоски и нему сличните.Е таков тип на човек ти е и овој холанѓанецов.За време на 2001 имаше луѓе како овие горниве,кои ќе го напалат народот со зборови,ке ти мобилизира еден батаљон за 5 минути со еден говор,и ке ја гледаат акцијата од далеку.И имаш луѓе како Јохан кој ке си ја остават фамилијата дома и нема да прашаат што како ами ке си извршуваат.Нормално овие првите се секогаш тука да тапшаат,да бодрат,да платат и пејачка да пее на фронт,да изиграваат мирко пази метак пред новинари, арно ама кога ке дојде да се плати цехот они се во Хрватска,и кога е најпотребно си ги покажуваат своите вистински лица.Денес Јохан гние во затвор,не си го видел ни детето дома, а Љубе брка фотеља.Битно зборовите и филмовите татковината те вика, и песните на Орце Стефкоски си завршија работа.Битно Орце и Љубе се најголемите патриоти.А Јохан ке си гние во затвор заборавен,ако човекот си ја ставил главата во торба затоа што него му горело под нозе.Е така и овој.Иста сорта на луѓе ти се.

Реков и Холандија и Европа многу лесно може да си го решат проблемот.Само работата е што такви глупави тези и муабети не држат вода.Работава со исламизацијава на Европа ме потсеќа на стравот на Рим од христијанството.Параноја.Ајде да почнеме да ги убиваме бебињата во Палестина(макар што на кутрите тоа веќе пола век им го прават).Не се исламизирала Европа за време на Турско и Арапско па сега ке се исламизира.Мислам тезиве се човек да земе и да се обеси.Колку конкретни проблеми има на терен а се занимаваме со некои проблеми кои содржат толку варијабли,што дури ни математичар не може да излезе со приближна вредност камо ли точна цифра.
Па луѓе која исламизација погледнете што се случува со Кина.Знаете ли што ке биде таа земја за 50 години?Кој ке ја запре нејзе кога ке се јави потребата за нејзина експанзија?Муслиманите се одамна зависни и од европа и од западниот свет.Тоа многу лесно се решава.

На крај,погледнете само како изгледаме ние Македонците во случајов.Реков на неколку теми и тука,штом дојде до некоја тема за генерализација,за плукање по исламот одма има здрав муабет како треба да се заврши кратко и јасно со нив,како се они неписмени и трулежот на цивилизацијата,ке се најде некој да рече не биле образовани,а од друга страна сака да ги бомбардира секој ден.А после ке отвараме теми на секој прелет на Турски авиони преку територијата на Атина како да наши авиони поминале.Каков цинизам.Мене искрено ми е глупо и далеку под ниво.

п.с. смарт ас, рајтеон23, не спамирај по темиве, како што ти реков изгради некој саглам одговор и претстави го. Немаш контрола батка и тоа, ако не се средиш ќе те чини.
Хахаахахаа....знаев дека ова ми е познато.Потполно се согласувам.

повторно лична дискредитација,јас најкултурно би те замолил ако ти се дискутира на ТЕМА повели ако не оди во психоанализи на форумџии:smir:

не те сфаќам навистина,ако некој има различно мислење од твоето не мораш да бидеш нападен,форумот е за дискусии а не за потценување.

П.С треба да преведам:wink:
Готово бе сега ми е јасно кој си.Стилот те предаде.Знаев дека муабетиве ги имам сретнато веќе.И те молам за потценување и дискусија поштеди ме,оти ти имаш проблем со тие две работи.Ти пиша и Никола горе и јас поддржав.Среди си ги мислите.

Хахаахахаа....знаев дека ова ми е познато.Потполно се согласувам.

Готово бе сега ми е јасно кој си.Стилот те предаде.Знаев дека муабетиве ги имам сретнато веќе.И те молам за потценување и дискусија поштеди ме,оти ти имаш проблем со тие две работи.Ти пиша и Никола горе и јас поддржав.Среди си ги мислите.

Детски работи.

ти ги читаш мислите на генералите,од една страна тврдиш муслиманите не се закана а од друга талибанизација на пакистан....деца

верувај имам читано повеќе отколку што тежиш и стилот го адаптирам согласно членовите со кои дискутирам.

јас културно ти се обратив а ти ми велиш средување на мисли....друже тоа зависи од когнитивните способности и од елоквентноста.:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom