Словени

• Креатор на темата Креатор на темата Svetovid
  • Време на започнување Време на започнување
Теоријата за доселување на словените ми личи на средновековните теории...
На пример. Некој поставува базна теорија за тоа “колку ангели можат да застанат на врв на игла“.
Потоа, таа база наредните “научници“ ја разработуваат, ја доградуваат, пишуваат сериозни трудови и имаме една “бетон“ теорија која е многу тешко да ја оповргнеш затоа што толку многу учени глави, авторитетни во научниот свет, ја разглабале, го вложиле сиот свој интегритет во нејзиното докажување нудејќи “цврсти“ аргументи...
Истото е и со теоријата за планетата Земја како рамна плоча и центар на универзумот (за тоа и глави паѓале), денес можеби и со теоријата за брзината на светлината... (пред нецели 200 години сметале дека 100 км/час е крајната можна брзина, која доколку се надмине луѓето што се возат ќе почнат да паѓаат во несвест и да умираат, а за летање на потешки предмети од воздухот и да не говорам.).
Е исто така, теоријата за “миграција на Словените“ е поставена, на неа само колку учени глави докторирале, и го посветиле целиот свој стручен живот, ја разработувале, фантазирале, влезена е во сите учебници, генерации и генерации се со неа едуцирани и воспитувани... Тешко, многу тешко е да се промени тој светоглед...

Теоријата за доселување на словените ми личи на средновековните теории...
На пример. Некој поставува базна теорија за тоа “колку ангели можат да застанат на врв на игла“.
Потоа, таа база наредните “научници“ ја разработуваат, ја доградуваат, пишуваат сериозни трудови и имаме една “бетон“ теорија која е многу тешко да ја оповргнеш затоа што толку многу учени глави, авторитетни во научниот свет, ја разглабале, го вложиле сиот свој интегритет во нејзиното докажување нудејќи “цврсти“ аргументи...
Истото е и со теоријата за планетата Земја како рамна плоча и центар на универзумот (за тоа и глави паѓале), денес можеби и со теоријата за брзината на светлината... (пред нецели 200 години сметале дека 100 км/час е крајната можна брзина, која доколку се надмине луѓето што се возат ќе почнат да паѓаат во несвест и да умираат, а за летање на потешки предмети од воздухот и да не говорам.).
Е исто така, теоријата за “миграција на Словените“ е поставена, на неа само колку учени глави докторирале, и го посветиле целиот свој стручен живот, ја разработувале, фантазирале, влезена е во сите учебници, генерации и генерации се со неа едуцирани и воспитувани... Тешко, многу тешко е да се промени тој светоглед...

Секоја една теорија е поставена на истражувања на научници.

Секоја една теорија е поставена на истражувања на научници.
Па вашите научници ви ги најдоа корените во Памир...
Се согласуваш дека си од Памир, дека си ТуркоТатарин?

Па вашите научници ви ги најдоа корените во Памир...
Се согласуваш дека си од Памир, дека си ТуркоТатарин?
Јас лично сум од централна северна Бугарија. Во Памир дури не сум и одел.

Јас лично сум од централна северна Бугарија. Во Памир дури не сум и одел.
Добро ама теорија е поставена на истражувања на научници од бугарија,
ти си ТуркоМонгол каде и да си...

LordDragonII
Во таа тротомна литература што споменуваш, пишува ли некаде како изгледал симболот на тн Словени.
Дали постои опис за нивното знаме ?

------------

Романтизам од Руска страна
Исечок и цитат од книгата „Појава на името, славата и распространувањето на народот славјански“ од Петар Велики 1722 година.

„Германецот Јеремија Русјанин, добар историчар, во московските летописи, пишува јавно, дека Русите и древните Македонци биле едно исто според јазикот. Македонците под водство на својот цар Филип, ги принудиле грчките градови кон послушништво на своите закони, ставајќи ја под јарем цела Грција“

https://www.facebook.com/2180482450...47714.218048245000142/300915136713452/?type=1

Друже,она....
ептен е за да се пукне од смеа.
Сите книги да исчиташ за таа проблематика, сета археологија да превртеш, сите хералдики да провереш,
И меѓу ѕвезди да се побара ...
- такво нешто нема да се најде
Превид ли ќе беше,што ли ќе да е
Нема знаме,нема симболи,
а велат фалсификатите ,војска,водачи нејзини ...
Солун ќе заземале ,100 000 тна ли беше војска ?
:)

Uh ,... samo da gi pozdravam oie sto veruvaat vo slovenstvoto ,... ne mi e jasno zosto ne go koristat terminot od vizantiskite pisateli SQLABIUS , SQLABES so indikasija na SLAVES !!!! ete pozdrav do site Slavs,... raduvajte se na vaseto ime ROBOVI !!!!![DOUBLEPOST=1433001512][/DOUBLEPOST]"...The archeological researches performed in the last fifty years on the territory of the USSR and the countries of the South and West Slavs have undeniably proved that nat only has the whole territory inhabited by Slav people today HAVE ALWAYS BEEN their ancient fatherland, but they also owned the territory taken by their enemies in the past .... "
(Prof Valentin Ditjakin, Sovjetska nauka o poreklu Slovena... , pag 703 )

Последно уредено:
Uh ,... samo da gi pozdravam oie sto veruvaat vo slovenstvoto ,... ne mi e jasno zosto ne go koristat terminot od vizantiskite pisateli SQLABIUS , SQLABES so indikasija na SLAVES !!!! ete pozdrav do site Slavs,... raduvajte se na vaseto ime ROBOVI !!!!!

Словени доаѓа од Склавините - "самостојни политичко-територијални, полудржавни организации, независни кнежества" што е обратно на твоето тврдење.

"...The archeological researches performed in the last fifty years on the territory of the USSR and the countries of the South and West Slavs have undeniably proved that nat only has the whole territory inhabited by Slav people today HAVE ALWAYS BEEN their ancient fatherland, but they also owned the territory taken by their enemies in the past .... "
(Prof Valentin Ditjakin, Sovjetska nauka o poreklu Slovena... , pag 703 )

Делумно е точно.
(освен за западните и јужните)

A што вели словенскиот мит за постанокот ???

Словени доаѓа од Склавините - "самостојни политичко-територијални, полудржавни организации, независни кнежества" што е обратно на твоето тврдење.

Sloveni doagja od Sklavinite ? kade stoi toa zapisano ??? prati nekakov istoriski zapis ! Latinite i Vizanticite go upotrebuvale imeto Sqlabes, Sqlabius , a pokasno kaj Prokopie se zapazuva imeto Sqlabenes ! ,.. koi se tie politicko slobodni teritorii na pocetokot na sozdavanjeto na "slovenskite drzavi " ???? zboruvam za izvorot na imeto ,....

Sklavini doagja od Sklavinite ? kade stoi toa zapisano ??? prati nekaov istoriski zapis ! Latinite i Vizanticite go upotrebuvale imeto Sqlabes, Sqlabius , a pokasno kaj Prokopie se zapazuva imeto Sqlabenes ! ,.. koi se tie politisko slobodni teritorii ???? zboruvam za izvorit na imeto ,....
Повелете; стр. 121 - 160[DOUBLEPOST=1433003543][/DOUBLEPOST]
A што вели словенскиот мит за постанокот ???

Па се зборува за РОД и дрвото на светот (животот).

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom