Слободно Скопје - честито

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
ЧесТито слободно Скопје.
Добро што сме ги измавале тоа германците, што ке беше ако останеа само арбајтен, арбајтен...ке се искиневме од работа!

Анчо, провинијалците го ослободуваа Скопје. Јас да сум на твое место би се фрлил низ прозор.

Ех, зафатени биле со славење на предходната слобода. Инаку ќе имало повеќе. Не е за до фрлање стигнато. :D

Анчо, провинијалците го ослободуваа Скопје. Јас да сум на твое место би се фрлил низ прозор.

Тоа значи,толку ти сече мариовскиот ум,а те рачунав за елита овде.И уште те рачунам
Значи русите треба да се отепаат затоа што американците први згазнале на
месечината ако воопшто и допреле до неа.Или пак бучимци да се отепаат затоа што пази башиноселци вадат млад,а тие стар кромид.
Ама и скопјани гинеле и ослободувале на други места,како Велмеј,Страцин,Ореше,Стрмешево.
Ама најмногу во сите спискови на загинати повеќе од половината се на Срем.
Сепак ме стави во мисла дали ќе ми и успее твојот совет,ако се одлучам бидеиќи сум на први спрат,ти што велиш да пробам.

Тоа значи,толку ти сече мариовскиот ум,а те рачунав за елита овде.И уште те рачунам
Значи русите треба да се отепаат затоа што американците први згазнале на
месечината ако воопшто и допреле до неа.Или пак бучимци да се отепаат затоа што пази башиноселци вадат млад,а тие стар кромид.
Ама и скопјани гинеле и ослободувале на други места,како Велмеј,Страцин,Ореше,Стрмешево.
Ама најмногу во сите спискови на загинати повеќе од половината се на Срем.

Анчо, не сум јас никаква елита овде. Само корисник на форумот.

;)

И не сум мариовец, од демихисарско сум по потекло, од Стругово, чистокрвен Брсјак.

:)

Picture 954.jpg.Picture 955.jpg.Picture 956.jpg
попосле ќе ви напишам список на загинати борци во борбите за слободно Скопје,
првата слика,тоа е тој споменик што го сруши оваа власт,пред 3-4 години а беше
веднаш до Камениот Мост ,и тој плоштад пред Ибни Пајко до земјотресот си имаше име:
Плоштад на загинатите од фашизмот,прво тоа го избришава а сега и споменикот.
(повеќе во темата:Ослободување на Скопје во 2 с.в. и приказната за чика Пера и ова стрелање пред Камениот Мост на 13 ноември 1944 година.)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom