Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да.
Ако не класификувале како Аријевци и не не истребиле или користеле како потрошна робовска сила.
И секако ако победеле во војната со Америка и Советскиот сојуз.
Како и да е, слава на Македонските партизани и ослободители.
Напомнав оди во историја,таму имам многу пишувано баш за борбите за Скопје.Анцо Па пишете за некоја борба како што се слулувало каде имало борби како го ослободиле...?
Прегледај го приврзокот 76882.Прегледај го приврзокот 76883.Прегледај го приврзокот 76884.цвеќе за хероите
церемонијата по повод празникот само што започна и се уште е во тек пред
споменикот кај владата на Македонија во Скопје.
Еве веднаш да видат и сите членови мој ценети колеги на Кајгана,каква е тука атмосверата,народ се уште пристигнува но најповеќе се тоа дирекни учесници во ослободувањето на градот,градот на сите нас во кој сега слободно живееме.
---------------
(има ли таков што ќе каже сега дека пак го тупам и дека е ова глупа тема)
--- надополнето: 13 ноември 2013 во 12:14 ---
признавам сум згрешил каде да се најдеме да ми удриш три чврги.(поправено)
да сум на твое место би ставил слика на:Панче Арсовски,Димов,Корчагин или Дрен а не на онаа црнчуга која ништо не ми значи мене воживотот а верувам и на други.
dealПоставувајте слики од ова наше Скопје и секако пуштете некоја песна за Скопје.
ok, еве за кале, еден од симболите на градот:и секако пуштете некоја песна за Скопје.
Анцо Па пишете за некоја борба како што се слулувало каде имало борби како го ослободиле...?
извини шо вака сега прашувам, ама кои се тие кои му ја донеле слободата на скопје?Прегледај го приврзокот 76891.Прегледај го приврзокот 76892.Прегледај го приврзокот 76893 ПАРТИЗАНИТЕ
што ни ја донесова оваа слобода. Поздрав до сите преживеани партизани,посебно до оние од Битола и нивните семејства. Еве новинари земаат изјави од ослободителите на Скопје,ќе ги чуете вечер во вестите. За жал секоја година недостасува по некој и се се помалку за прославиве,како и годинава не го приметив партизанот Крсто од 2 МНОУБ бше и долго време претседател на сојузот на борците.
Прашав,починал,лесна му земја. Сигурно и вие ги препознавате некои од овие херои.
Почит и слава на сите борци за слобода на Македонија-да МАКЕДОНИЈА
ОлафА пред 60 години да не ги убивавме и бркавме сега ќе беа тука и овие новите, тие се потомци на старите, ќе си бевме во Рајхот, ќе носевме челилчни шлемови и ќе се деревме на цел глас и место Менде, Коле, Перо.. ќе се викавме Хајнц, Фриц... сега се треба од почеток....