PIRATIC
diplomiran klozetar
Нели рековме да читаш пред да расправаш на овакви теми? Зошто не сакаш да послушаш добронамерен совет, ебате?
Ај и јас да се вмешам малку, доста посматрам. Ме интересира, кога спомнувате „сигурност“, за каква сигурност станува збор? Реално, сигурност не постои. Животот не ти е сигурен, материјалната состојба не ти е сигурна, љубовната врска не ти е сигурна, т.е. се’ што е материјално, може да го нема. Така да, таквата сигурност нема да ја имаш во никој случај. Е сега, можеш да бираш, или ќе бидеш слободен и неосигуран, или диктиран и повторно - неосигуран.
Што да читам кога си го кажав своето на онаа тема за Анархија .............. едноставно луѓето(99,9%) се такви какви што се (неидеални) и тој концепт е утопија(сега за сега), можеби некогаш во иднината и навистина човештвото ќе дојде до некој повисок цивилизациски степен и ќе изчезнат сите тие работи како држави, државни институции, граници, нации, религии, идеологии, валути, класи, хиерархии и.т.н. и.т.н. но сега за сега да бидеме реални овој ваш концепт изгледа како чиста утопија ............. ај да речеме дека јас(еден член)грешам, но како што се сеќавам во темата за Анархија 90% од членовите кои пишуваа на таа тема не се сложуваа со вашиот концепт, значи испаѓа дека сите тие 90% кои постираа таму грешат(меѓу кои и јас) .................. вашиот концепт може да успее само кога човештвото(целокупно) ќе достигне многу повисок цивилизациски степен од сегашниов, а сега за сега концептот на Анархија на повеќето им изгледа како чиста утопија и фантазија ............ крај краева и да некои сакаат да бидат слободни луѓе, но има на планетава и многумина кои несакаат да бидат слободни ........... светот е голем и плурален, неможат сите луѓе на планетава да се сложат со една иста работа ............. некои сакаат Социјализам, некои сакаат Капитализам, некои сакаат Нацизам/Фашизам, некои сакаат па да живеат под Шеријат, има и такви кои што сеуште живеат во племиња и.т.н. значи сума-сумарум човештвото сеуште не е спремно да го прифати вашиот концепт т.е. вашата алтернатива, е сега во иднината ако се променат работите т.е. ако се промени свеста на луѓето и се достигне повисок цивилизациски степен тоа е веќе друго, но сега за сега светот е каша попара .......... Капитализмот да има многу многу маани, но кој друг систем би се искористил како алтернатива ............. Феудализмот пропадна, Нацизмот/Фашизмот пропаднаа, Социјализмот исто така се покажа како пукнат куртон од систем и.т.н. !